zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:30/145)

Wiosenna zupa ogórkowa 229

jest bez kości) 150 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% pęczek koperku przyprawy: 4 liście laurowe. 2 ziarna ziela angielskiego, sól, świeżo mielony czarny pieprz (może być też ziarnisty), majeranek Dzień przed planowanym podaniem zupy gotujemy bulion mięsny. Mięso, boczek i kości zalewamy zimną wodą (mają być całe przykryte) i stawiamy na małym ogniu. Gdy zacznie się gotować, cierpliwie zbieramy

Ratunku obiad
Kotlety z suszonymi pomidorami 193

Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego i zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka z pulpecikami 104

możecie znać ją pod nazwą Cottage pie. Ja zmieniłam ją nieco i uprościłam jej przygotowanie. Zamiast smażonego mięsa mielonego zaproponowałam Wam zrobienie pulpecików, będą atrakcyjniejsze A do pierzynki ziemniaczanej możecie wykorzystać ziemniaki, które zostaną Wam z poprzedniego obiadu. Sos do mięsa możecie przygotować także w różnych wersjach smakowych. Ja dziś zdecydowałam się na sos Butter Chicken marki Patak(...)doskonale sprawdza się w kuchni indyjskiej, ale jest także idealny jako sos do pizzy czy dodatek do dyniowej zupy krem. Uwielbiam odkrywać jego nowe zastosowania. ZAPIEKANKA Z PULPECIKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu Patak’s Butter Chicken – pół szklanki mrożonego groszku

nietylkopasta.pl
gołąbkowa zapiekanka... 226

Składniki: ryż 2 woreczki, mięso mielone 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kapusta biała 1 główka/mniejsza, mleko 1/2 litra, przecier pomidorowy 150 ml, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczny barszcz biały 191

drobiowego mięsa mielonego 2-3 niewielkie cebulki 2 jajka 2 kostki rosołowe   kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu łyżeczka kwasku cytrynowego łyżeczka cukru cząber około 2 łyżek sól (do smaku) 2 ząbki czosnku ostra papryka sól czosnkowa 2 łyżeczki suszonej cebuli pieprz koperek świeży lub mrożony Wlać do garnka około 2 litrów wody. Dodać(...)kostki rosołowe, listek, ziele, pieprz, łyżkę cząbru zagotować.  W tym czasie przygotować drobiowe klopsiki: Włożyć mięso do miski, dodać dwa jajka, 2 niewielkie pokrojone w drobną kostkę cebulki, wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pozostałe przyprawy (resztę cząbru, ostrą paprykę, odrobinę soli i soli czosnkowej  oraz suszoną cebulę i pieprz). Do gotującego się bulionu wrzucać porcjami niewielkie klopsiki

Humanistka w kuchni
NAJPROSTSZE PULPETY Z KURCZAKA 106

przypraw) jeśli używasz piersi z kurczaka, posiekaj je drobno. Osobiście wolę taką opcję od mięsa mielonego, ponieważ konsystencja pulpetów jest inna wymieszaj posiekane mięso z bułką tartą i jajkiem formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego gotowe mięsne kulki dodaj do zupy na 15-20 minut przed podaniem, by zdążyły się ugotować Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł NAJPROSTSZE PULPETY Z KURCZAKA

SandraFrej.com
Prosta zupa ‚Meksykańska’ 342

puszki fasolki czerwonej konserwowej 500ml przecieru pomidorowego 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1-2 średnie cebule 1 łyżka oleju kokosowego lub masła ghee Papryka słodka, ostra, sól, pieprz cayenne, bazylia (do smaku) Woda lub bulion do rozrzedzenia – w zależności od tego jak gęstą chcemy mieć zupę ;)   Przygotowanie: Zaczynamy od przepłukania fasolki i odstawiamy(...)odkładamy na bok do innej miseczki trochę fasolki i blendujemy ją na krem – to pozwoli nam potem zagęścić nieco zupę ;) Zabieramy się za smażenie (najlepiej od razu w garnku). Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, i dodajemy mięso. Smażymy je aż do momentu, w którym będzie dobre (nie surowe, ale nie za bardzo wysmażone), i do garnka

Jak gotować i nie zwariować
Zupa cebulowo-porowa z pulpetami 229

pozostanie, a zupę może zjeść wtedy każdy.   Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 50 min 280 g pora 600 g cebuli 1 l buliony warzywnego lub mięsnego 1 szklanka białego wina (opcjonalnie) 3 ziemniaki średniej wielkości 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki masła klarowanego 2 gałązki świeżego tymianku 400 g mielonego mięsa indyka 1 jajko(...)gorącym bulionem, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przykrywamy i gotujemy ok 10 min 3. Do mielonego mięsa dodajemy płatki owsiane oraz jajko, doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem, formujemy pulpeciki wielkości większego orzecha włoskiego i wrzucamy do gotującej się zupy, całość gotujemy jeszcze ok 15 min 4. Na koniec zabielamy zupę kwaśną śmietaną, doprawiamy do smaku solą

Słodki Kompromis
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 174

indyka, skórę i kości wykorzystałam na zupę, połowę mięsa zmieliłam na kotlety, a resztę zostawiłam na zaś. Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z pulpecikami z indyka w sosie musztardowo - miodowym 128

dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 1/2 opakowania makaronu u mnie kokardki 500 g mięsa mielonego z indyka 3 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu 1 jajko L 3 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka miodu zioła prowansalskie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso

kruche babeczki
szybkowar-gołąbki o smaku kurczaka po węgiersku... 234

Składniki: kapusta biała 1 duża/młoda, mięso mielone 70 dag/łopatka, ryż ugotowany 3 saszetki, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, mieszanka przypraw kurczak po węgiersku Royal Brand 1 opakowanie, smalec 2 łyżki, woda 4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i ściągać z główki sparzone liście

W Mojej Kuchni Lubię
Chili con carne 194

potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności ale również jest bardzo pożywna a przede wszystkim syta ze względu na składniki, które się w niej znajdują. Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 500 g mielonej wołowiny 2 cebule białe 1 paprykę czerwoną(...)czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż aż cebula się zarumieni. Następnie dodaj wołowinę . Często mieszaj aby nie przypalić dania Papryki umyj, osusz i usuń gniazda nasienne. Dodaj do mięsa i smaż około 10 minut. Dodaj przyprawy, wymieszaj wszystko dokładnie oraz dodaj przecier pomidorowy. Gdy składniki się połączą dodaj bulion. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa z kapustą włoską + filmik 162

trójki i tak gotujemy przez 15 minut. 5. W międzyczasie siekamy drobno umytą ćwiartkę kapusty włoskiej. 6. Wyciągamy mięso. Możemy je rozdrobnić i na końcu z powrotem dodać do zupy. Wrzucamy kapustę, mieszamy. Sypiemy trochę mielonej kozieradki, mieszamy, przykrywamy i gotujemy tak jeszcze 5 minut. 7.  Po tym czasie solimy 3 łyżeczki soli, trochę pieprzu, mieszamy i wyłączamy

Kawa z mlekiem
Zupa czardasz 112

jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna. Składniki 1 cebula 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 łyżka smalcu wieprzowego 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe 1,5 l bulionu wołowego 3 strąki czerwonej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej słodkiej(...)papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy

R'n'G Kitchen
Klopsiki z piekarnika 116

Klopsiki z mięsa mielonego to jedno z naszych ulubionych dań. Można je podawać w różny sposób, można je łączyć z zupami, gulaszem, sałatkami, na grillu, mogą być mniej lub bardziej aromatyczne. Tym razem postanowiłam zrobić je bardziej dietetyczne i zamiast smażyć na patelni to upiekłam je w piekarniku, dzięki czemu pozbawiłam je dodatkowego tłuszczu, a i ten co był

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowy pasztet wieprzowy 351

godzinę. Po tym czasie dokładamy włoszczyznę i gotujemy jeszcze około 30 minut- do miękkości mięsa *** *** Mięso oraz warzywa studzimy i mielimy w maszynce lub blendujemy na gładką masę. Wywar od gotowania mięsa, może stanowić świetną bazę do zupy np. krupniku, żurku, grochówki *** *** Dodajemy żółtka oraz przyprawy do smaku. Pasztet musi mieć dość wyrazisty smak *** *** Następnie białka ubijamy na sztywno

Blog z Apetytem
Dynia faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem 178

Dyniowy szał nadal trwa. Kocham to warzywo, za jego wszechstronność, a i szybkość przygotowania też. Dyniowa zupa, dyniowe placki, dynia duszona, pieczona, faszerowana. Dziś przepis na dynię faszerowaną, faszerowaną  kaszą jęczmienną i mięsem mielonym. Ale farsz do dyni, to Wasza inwencja twórcza. Nadziać możecie ją dowolną kaszą, duszonymi warzywami, mięsem drobiowym... Pamiętajcie ! Dynia to nie tylko lampion

kolorowotorcikowo
Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym 258

Zupa: Krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym Składniki:  - 3 marchewki - pietruszka - mała cebula - mielony czarny pieprz - 1/3 łyżeczki imbiru mielonego - kostka rosołowa (u mnie

Kuchnia co dnia