zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:33/145)

Warsztaty z Kurtem Schellerem 100

rozpoczęły się o godzinie 10 i trwały do 15. Udało nam się w ciągu 5 godzin przygotować 5 przepyszynych i bardzo sytych dań: sałatkę szopską z grillowanym serem halloumi, zupę z białej fasoli, szaszłyki z dwoma dipami, rybę w cytrynowo-ziołowej marynacie i deser, który był królem tego dnia, przygotowany na kruchym spodzie, przekładany ciastem filo i czterema warstwami, makowo(...)ekran... Sałatka szopska wykonana przez samego Kurta Schellera Smak to podstawa, danie nie może być źle doprawione Wyrabiamy mięso mielone, wołowe, z przyprawami i formujemy Sałatka szopska przygotowywana jest z dressingiem, którego jednym ze składników jest ocet z białego wina Zupa z białej fasoli, na boczku z cebulą i warzywami i bulionie, do tego podsmażona, pokrojona w kostkę zielona

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti bolognese 203

makaronu spaghetti; Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g); 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 250 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 duża cebula; 1 średnia, czerwona papryka; 250 g pieczarek; 5 suszonych grzybów; 100 ml gorącej wody; 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do zup np. vegety/ lub 1/2 kostki rosołowej; 3 ząbki czosnku; 2 łyżki oleju; 1 łyżeczka oregano(...)osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w bardzo drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na rozgrzany na dużej patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone i podsmażać razem, aż mięso stanie się brązowe. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pieczarki. Wymieszać i podsmażyć. Gdy warzywa z mięsem będą już podsmażone, dodać pomidory z puszki

Gospodyni Miejska
Zupa rybna 127

pomidora.Gotujemy 20 min.Dodajemy pokrojone ogórki kwaszone i przecier pomidorowy.Zagotowujemy.Gotujemy 15 minut.Dodajemy paprykę marynowaną. Mięso z karpia oddzielamy od ości,mielimy blenderem,dodajemy jajko i bułkę tartą w takiej ilości żeby masa nie była za rzadka,doprawiamy solą i pieprzem.Formujemy małe pulpeciki o średnicy 2 cm.Wrzucamy do zupy i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę ,doprawiamy słodką i ostrą papryką do smaku

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 145

Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy

Kawa z mlekiem
Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 147

Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy

Kawa z mlekiem
Zupa klopsowa 236

oraz długości instrukcji, przygotowanie tej zupy nie wymaga szczególnie dużo wysiłku, a składniki w znakomitej większości są dostępne od ręki. Co prawda czas gotowania liczy się w godzinach, ale czynności, które trzeba wykonać jest w rzeczywistości niewiele i zupa przez większość czasu „robi się sama”. Zupa klopsowa 2015-06-07 01:03:35 Popularna zupa klopsowa z mięsnymi kulkami ugotowana(...)misce mieszamy ze sobą mielone mięso, bułkę, żółtko, usmażoną szalotkę razem z użytym do tego celu olejem oraz przyprawy: słodką i ostrą paprykę oraz 1 łyżeczkę soli. Wyrabiamy starannie na możliwie jednolitą masę, po czym formujemy kształtne niezbyt duże klopsiki – z tej ilości mięsa powinno ich powstać 12-15 sztuk. Z gotowego wywaru usuwamy mięso i wszystkie warzywa oprócz

Kulinarna Pokusa
Zupa meksykańska wg Aleex 172

kilkanaście minut. Po tym czasie w garnku apetycznie bulgocze gęsta, lekko pikantna, pożywna zupa, która może z powodzeniem zastąpić cały obiad. Dzięki dodatkowi chili cudownie rozgrzewa i syci. Znakomicie sprawdzi się na szybki obiad w mroźne, lutowe dni. Zapraszam. Składniki: • ½ kg mielonego mięsa wołowego • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka czerwonej fasolki • 1 puszka białej fasolki • 1 puszka całych pomidorów(...)ząbki czosnku. 3. Do cebuli dodać mięso mielone. Podsmażyć ok. 10 minut. Przełożyć do garnka. 4. Oba rodzaje fasolki I kukurydzę wypłukać, przełożyć do garnka. 5. Na patelnię po smażeniu mięsa włożyć pomidory. Te w całości rozdrobnić, przesmażyć. Dodać do garnka. 6. Dolać wodę. Jej ilość zależy od tego, jaką konsystencję zupy chcemy otrzymać. Moja była dość gęsta

W mojej kuchni
Kotlety mielone w sosie musztardowym 165

kotlety mielone w sosie musztardowym, postanowiłam spróbować jak smakują. Składniki: 500 g mięsa mielonego ( ja użyłam z indyka) 1 cebula otręby ( dla osób nie na diecie – bułka tarta) 1 jajo 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany 12% do zup 3 łyżki musztardy olej do smażenia sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki orkiszowej ( możesz

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zakręcone łazanki 153

rzeczy. Składniki: pół sporej główki kapusty białej jedna cebula 2 łyżki oleju 300 g ugotowanego mięsa (najlepiej żeberek z zupy) dwie łyżeczki majeranku, pół pęczka świeżego koperku (albo dwie łyżeczki suszonego), łyżeczka papryki słodkiej, odrobina kminku mielonego, łyżeczka soli (albo pół kostki rosołowej) łyżeczka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku opcjonalnie 2-3 pieczarki (ja niestety nie miałam) pół opakowania(...)Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili lekkiego podsmażania podlać szklanką wody. Dodać przyprawy i dusić ok. 30 min aż kapusta będzie miękka. 3. W między czasie pokroić lub porwać gotowane mięso na małe kawałki. 4. Gdy kapusta będzie miękka dodać rozdrobiony czosnek, przecier i kawałki mięsa. Jeszcze kilka minut dusić całość. 5. Ugotować makaron i wymieszać z kapustą. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
zupa pomidorowa na piersi kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim... 105

małosolnych ogórków się dodaje, zwsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa gołąbkowa – moje odkrycie stycznia. 194

żeby móc zrobić kolejne zupy :)))  Ale wróćmy do gołąbkowej prostej i pysznej zupy.    Zupa gołąbkowa ( porcja spokojnie dla 5 osób )  1 nieduża kapusta biała 2 cebule  2 ząbki czosnku 1 litr rosołu  50 dkg mięsa mielonego  100 gram ryżu  500 ml sosu pomidorowego  2 łyżki koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka(...)oleju – ja dodaję chochlę rosołu i duszę ) po chwili dodajemy mięso i całość podgotowujemy. Gdy mięso się ugotuje dodajemy pozostałe składniki oprócz ryżu i przypraw. Zagotowujemy całość i gdy kapusta będzie miękka dodajemy ryż, zagotowujemy, doprawiamy i gotowe. Proste, prawda ?        Zupa gołąbkowa – moje odkrycie stycznia

Kuchnia na wzgórzu
Zupa pomidorowa z mielonym i pieczarkami 140

przecieru pomidorowego ( u mnie z malinowych) 2 pomidory biała część pora 2 marchewki 200 g pieczarek 200 g mięsa mielonego z karkówki 2 ząbki czosnku 600 ml bulionu warzywnego masło łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej mielona kozieradka (do smaku) łyżeczka bazylii łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki imbiru sól ,pieprz dodatkowo ugotowany ryż Przygotowanie   Przecier pomidorowy zagotowujemy z bulionem(...)kawałki i razem z pokrojoną w kostkę marchewką i porem pokrojonym w talarki podsmażamy na łyżce masła. Całość dodajemy do zupy ,gotujemy do miękkości marchewki. Pieczarki kroimy na plasterki ,podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ,dodajemy do zupy. Mięso podsmażamy na suchej patelni ,pod kozieniec dodajemy posiekany czosnek ,lekko dusimy i dodajemy do całości razem z wytopionym tłuszczem. Zupę zagotowujemy

R'n'G Kitchen
Zupa kwaśny klops 126

ogórków kiszonych..mniam..polecam. około 3o dkg mięsa mielonego 1 jajko sól, pieprz cebula czosnek niedźwiedzi, majeranek 2-3 marchewki 1 pietruszka kilka  ziemniaków listek ,ziele śmietana ocet, sok z cytryny lub około 1 szkl.wody  po ogórkach kiszonych opcjonalnie kasza manna ,kuskus lub płatki owsiane do zagęszczenia zupy koperek Do mięsa dodać jajko, pokrojoną cebulę

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki w liściach buraka naciowego w sosie pomidorowym z czosnkiem 150

ciekawości co z tego wyrośnie. I to był strzał w dziesiątkę. Super warzywo. Można liście traktować jak szpinak, można ugotować zupę i jak widać można je wykorzystać do zrobienia nietypowych gołąbków. Dla mnie bomba. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka Garść suszonych grzybów 1 jajko 50 g brązowego ryżu Sól Pieprz 3-4 pomidory 3 ząbki czosnku Liście

Smaki Ewy
Kurczak pieczony w sosie z kolendrą i limonką. Porcjowanie kurczaka 147

skrzydełka. PRZYGOTOWANIE MIĘSA Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Korpus i szyjkę zostawiamy do zupy, do przepisu używamy pozostałe mięso. Osuszamy mięso kurczaka papierowym ręcznikiem. W miseczce mieszamy wszystkie suche przyprawy – sól, pieprz, mielony kumin, oregano, płatki chili. Przyprawą dokładnie posypujemy z obu stron kurze piersi, skrzydełka, pałki i podudzia, dociskając przeprawę do skórki

Karo in the Kitchen
ZUPA SZCZAWIOWA 60

wywaru łącznie z lubczykiem. Gotujemy następne 20 minut.  Kiedy warzywa i mięso są już miękkie, wyciągamy korpus i obieramy mięso z kości. Mięsko dodajemy do zupy.  Szczaw myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankom wody i zagotowujemy. Mielimy wszystko blenderem. Mus ze szczawiu wlewamy do zupy, zagotowujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy.  Zupę doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania