zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:35/145)

Gołąbki z wołowiną i grzybami 192

sosem grzybowym ;) ok 12 liści kapusty włoskiej 1 cebula 1 marchewka 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g grzybów ( podgrzybki, borowiki) 1 szklanka ryżu sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy papryka słodka mielona 1 łyżka masła 3 szklanki wody przyprawa do zup olej rzepakowy do smażenia Ziarna ryżu przepłukać parę razy w zimnej wodzie i ugotować(...)przełożyć do ryżu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Dołożyć startą na tarce jarzynowej marchewkę, podlać wodą i dusić, aż będzie miękka. Dołożyć mięso i stale mieszając delikatnie obsmażyć. Dodać do ryżu i wszystko dokładnie wymieszać, przyprawiając solą, sporą ilością pieprzu ziołowego, prawdziwego oraz papryką słodką. Z każdego liścia ściąć nożem twardsze zgrubienia

https:KKuchniaMniam
Kapuśniak z mięsem mielonym i okrą 106

Pyszna zupa lekko zagęszczona okrą. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łyżki oleju 1/2 małej główki białej kapusty 3-4 suszone grzyby 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka strąków okry kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce

R'n'G Kitchen
Zupa a'la tajska 141

trakcie gotowania zorientowałam się, że nie mam mleka kokosowego, więc postanowiłam zaprawić zupę zasmażką. Moim zdaniem wyszła smaczna i syta, a kiedyś zrobię wersję zaprawioną mlekiem kokosowym i wtedy będę miała porównanie.  Składniki:  mieszanka warzyw chińskich (mrożonka Hortex) 300 g pieczarek 300 g mielonego mięsa 2 cebule sól, pieprz imbir papryka słodka i ostra masło około(...)samej patelni podsmażyć mięso mielone, przyprawić. Gotowe mięso dodać do gotującego się wywaru, a po chwili dodać mieszankę warzyw. Gotować razem około 20 minut, doprawić solą, pieprzem, papryką i imbirem. Przygotować zasmażkę: rozgrzać około 1 łyżkę masła, dodać mąkę i podsmażać do momentu uzyskania lekko złotego koloru. Dodać zasmażkę do zupy i zagotować. Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Zupa fasolowa z mięsem mielonym, pieczarkami i porem 105

chociaż nie do końca, bo jednak składniki były przemyślane i końcowy efekt udowodnił, że   jak najbardziej trafione. Zupa jest bardzo sycąca i co najważniejsze bardzo smaczna.     Dla 4 osób: 200 g białej fasoli 300 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g pieczarek 2 kostki serka topionego w złotku 1 średni por 1 kostka rosołowa Sól, pieprz

Jadło i czytadło
Niemiecka zupa porowa 206

się wysilić aby zdobyć przepis, ale w końcu się udało i dziś  prezentuję Wam mega pyszną niemiecką zupę porową. Koniecznie musicie ją wypróbować.     Dla 2-3 osób 1 duży por (ok. 300g) 300 g wieprzowego mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 serek śmietankowy (taki w złotku) 1 kostka rosołowa 3 łyżki masła olej do smażenia

Jadło i czytadło
Zupa ziemniaczana po Bawarsku 113

cebula · wieprzowina 25 dag · tłuszcz · mąka pszenna 1,-2 łyżki · ogórki konserwowe 2-3 szt · sól · pieprz · kminek mielony · przyprawa do zup  Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać mąką, lekko zrumienić, połączyć

Camilla w kuchni
Zupa meksykańska 173

weekend i zachodzisz w głowę co tu by zrobić na szybko i to na 2 dni na obiad? Polecam zupę meksykańską.  Szybko, dużo, sycące, rozgrzewające i co najważniejsze łatwe danie, które powinno zachwycić każdego. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (u mnie zmielona łopatka) szklanka zielonej soczewicy 2 puszki kukurydzy konserwowej 2 puszki fasoli czerwonej puszka pomidorów lub słoiczek

na moim stole...
Zimowa surówka na życzenie Anety:) i blender 110

Multiquick 3 (Nie, nikt mi nie płaci za napisanie tego, przynajmniej na razie:) Niesamowicie ułatwia pracę w kuchni: rozdrabnia, przeciera, (zupy, pasty, koktajle), ubija, miesza (białka jajek, desery, ciasta), sieka (w mniejszych ilościach owoce, warzywa, orzechy, ser, mięso, itp.), mieli (zioła, nasiona). Inne modele mają również funkcje: kruszenia, ucierania, krojenia w plastry, w słupki, wyrabiania ciasta. Kosztuje między 150zł

Qlinarnie i Qlinarnie
Potrawka pomidorowa 196

50 dag drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą

Humanistka w kuchni
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 149

Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Domowe Warzywko 171

tamtym roku, w tym roku pewnie na jesieni będzie drugi raz. Przygotowane raz starcza na cały rok, a przechowuje je w słoiczkach i kiedy jest taka potrzeba dodaje do zup, sosów, kotletów itp. Jest to idealna alternatywa dla znanych "warzywek" ze sklepu które co tu dużo mówić są niezdrowe i nie zalecam nikomu ich spożywania. Zakup suszarki jest wydatkiem(...)biegu aż warzywka będą zupełnie suche i sztywne. U mnie trwało to koło...8-10 godzin. 3. Ususzone warzywa mielimy w maszynce do mięsa bądź młynku do kawy. Mieszamy je z solą i przekładamy do słoiczków. Gotowe warzywko dodajemy do zup, sosów, mięs

Gotowanie...to proste !
smaczny warzywny gulasz z indyka z czubricą i awokado... 183

awokado 1 sztuka, czubrica zielona Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziele angielskie 4 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 1/2 szklanki mięso gulaszowe z indyka obsypać mąką i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa ogórkowa z ryżem i pulpecikami 145

jest równie pyszna jak z ziemniakami i na stałe zagości  w naszej domowej karcie zup. Kto jeszcze nie próbował musi koniecznie spróbować. składniki: ok 3 l bulionu 1 szklanka białego ryżu 1 duża marchewka 4 duże kiszone ogórki 450 g mięsa mielonego z łopatki 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz Do garnka wlać bulion i zagotować. Marchewkę obrać(...)tarce na grubych oczkach. Dodać do garnka z bulionem. Gdy bulion się zagotuje wsypać ryż. Gotować na wolnym ogniu aż ryż bedzie prawie miękki. W międzyczasie przygotować pulpeciki. Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie uformować  małe kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Gdy ryż będzie już prawie miękki

Monia miesza i gotuje
Zupa po meksykańsku 109

Zima niestety wróciła , więc zamieszczam przepis na rozgrzewającą, aromatyczną zupę. Przepis mojej mamy, zapisany w niebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo często korzystam. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka soi (ja nie miałam) 3 ząbki czosnku 2 duże łyżki majeranku łyżka ziół(...)Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyłam. W garnku zagotowałam litr wody, dodałam mięso, gotowałam 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodałam fasolę, kukurydzę, (soję), majeranek i dodałam tyle wody by przykrył a wszystkie składniki, gotowałam 20 minut.Później przyprawiłam czosnkiem, ziołami, koncentratem, solą i pieprzem. Gotowałam kolejne ok. 30 minut na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje jak gotuje się zupę

Na moim talerzu
Zupa po meksykańsku 240

Zima niestety wróciła , więc zamieszczam przepis na rozgrzewającą, aromatyczną zupę. Przepis mojej mamy, zapisany w niebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo często korzystam. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka soi (ja nie miałam) 3 ząbki czosnku 2 duże łyżki majeranku łyżka ziół(...)Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyłam. W garnku zagotowałam litr wody, dodałam mięso, gotowałam 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodałam fasolę, kukurydzę, (soję), majeranek i dodałam tyle wody by przykrył a wszystkie składniki, gotowałam 20 minut.Później przyprawiłam czosnkiem, ziołami, koncentratem, solą i pieprzem. Gotowałam kolejne ok. 30 minut na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje jak gotuje się zupę

NA MOIM TALERZU