Zupa a'la tajska

Zupa a'la tajska

Zupa a'la tajska

Bardzo lubię mieszankę chińską i postanowiłam zrobić z niej zupę tajską, ale w trakcie gotowania zorientowałam się, że nie mam mleka kokosowego, więc postanowiłam zaprawić zupę zasmażką. Moim zdaniem wyszła smaczna i syta, a kiedyś zrobię wersję zaprawioną mlekiem kokosowym i wtedy będę miała porównanie.  Składniki:  mieszanka warzyw chińskich (mrożonka Hortex) 300 g pieczarek 300 g mielonego mięsa 2 cebule sól, pieprz imbir papryka słodka i ostra masło około 2 łyżek około 1 łyżki mąki Cebulę obrać i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.