zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:688/1190)

Tomato soup with coconut milk and balsamico 239

nice to variety of tomato soup ,  has a wonderful aroma and great taste . Coconut milk gives this soup an exotic character.  To bardzo fajna odmiana zupy pomidorowej, ma fantastyczny smak i aromat. Mleczko kokosowe nadaje jej egzotycznego charakteru.   Normal 0 21   Ingredients: 4 big tomatoes 3 shallots, peeled 4-5 cloves of garlic, peeled

Kulinarna rozmowa
WEGAŃSKIE MIEJSCA: Elvis Burger, Bella Vita, Kawelin (Białystok) 235

pizza bezglutenowa jest droższa o 8 zł. Szybko udało nam się ustalić, że pizza wegetariańska może być wegańska, czyli bez sera mozzeralla. Bez sera pizza składała się z sosu pomidorowego i grillowanych warzyw (bakłażan, papryka, cebula, brokuł, kalafior). Niestety, po raz drugi kelnerka oznajmiła nam, że pizze bezglutenowe są mniejsze. Jak mniejsze spytacie? Tak małe, że pizza

Bananowe Pole
Szaszłyki z keczupem 177

SPOŁEM . Keczup doskonale sprawdza się, jako dodatek do potraw z grilla. Jego zaletą jest duża zawartość pomidorów: na 100g produktu - 186g pomidorów. Keczup ma idealną konsystencję i wspaniały pomidorowy smak, odpowiednio wzbogacony przyprawami. Zdecydowanie podbił moje kubki smakowe i na dłużej zagości w mojej kuchni. Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM , bo naprawdę warto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pizza hawajska 164

barbecue: 2 łyżki oliwy 1 mała, posiekana, czerwona cebulka 4 posiekane ząbki czosnku 3 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire 500 ml przecieru pomidorowego Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy mieszając ok 3 minut. Dorzucamy paprykę, cukier i smażymy dalszą minutę. Dodajemy sos worcestershire i passatę. Całość dusimy ok 12 minut mieszając

Dzieje kuchennej Wiewióry
Faszerowane cukinie zapiekane w sosie pomidorowym 165

kilka plasterków szynki 5 dag startego żółtego sera mały ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz Sos: kubek śmietany 18% (330 g) pół kubka wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, vegeta 1 łyżka mąki 5 dag startego żółtego sera Cukinie umyć i odkroić górę aby powstały "kapelusiki". Za pomocą łyżeczki wydrążyć środek z cukinii jednocześnie uważając

My simple kitchen
Karkówka po żydowsku 352

pojawi się na naszym stole :) Składniki: 1 kg karkówki 3 cebule 5 ogórków konserwowych 1/2 szklanki zalewy z ogórków 500 g pieczarek 3 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić i przyprawić z obu stron solą, pieprzem oraz majerankiem. Mięso obsmażyć na patelni. Ogórki pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić

My simple kitchen
Tadżin z ciecierzycą 180

wszystkim wegusom ciecierzyca. Składniki na 4 porcje: 400 g ugotowanej soczewicy 400 g pomidorów bez skóry (mogą być z puszki) 2 ząbki czosnku 1 cebula pęczek pietruszki słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy (po łyżeczce): słodkiej papryki, kminku, sól, pieprz szczypta cynamonu 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać startą na tarce cebulę i czosnek, smażyć przez

greenscarf
gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką 283

kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę, pieczarki paprykę, wino oraz bulion i dusimy ok. 30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy dusimy do miękkości ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy świeżo pokrojonym koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Papryka nadziewana pomidorowym sosem z fasolą, cukinią i serem 141

pieprzem i dusimy całość na dość dużym ogniu 10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Papryki wyciągamy z piekarnika, do każdej nakładamy część pomidorowego sosu i ponownie układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika na 10 minut (również nagrzanego do 180 stopni, góra-dół). Po tym czasie wyciągamy papryki z piekarnika i podajemy

Mango Papaja
Biały sos majonezowy do mięs z grilla – idealny do grillowanej wieprzowiny i drobiu 195

przygotowania tego tradycyjnego sosu barbecue używamy majonezu jako bazy zamiast sosu pomidorowego. Ten charakterystyczny i wyrazisty w smaku sos majonezowy jest doskonałym dodatkiem do potraw z grilla. Składniki: 2 szklanki majonezu 1 szklanka octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez

naRuszcie
Fasolka po bretońsku z wolnowaru 640

trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć do wolnowaru , ustawić ...iść do pracy lub zająć się czymś innym...Fasolka po bretońsku z dodatkiem suszonych pomidorów i dla odmiany zamiast koncentratu pomidorowego -ketchup.. 30 dkg fasoli  50 dkg kiełbasy  15 dkg boczku wędzonego  kilka suszonych pomidorów BIO Fresano 2-3 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki   4 ząbki czosnku

Moje domowe kucharzenie
Warzywa z woka w orzechowym sosie 125

porcje: opakowanie makaronu typu wstążki 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku Sos: 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu balsamicznego łyżeczka soli i pieprzu 200 ml wody Przygotowanie: Makaron ugotować, a w między czasie wymieszać na gładka masę wszystkie składniki na sos. Paprykę pokroić w cienkie paski

greenscarf
Kotlety soczewicowe 253

przepis jeszcze trochę dopieścić i pewnie wkrótce sie pojawi :) Co do kotletów - bardzo dobre :) Najlepiej smakują na świeżo. Następnego dnia sa już trochę suche, ale idealnie się nadadzą do pomidorowego sosu. Jeśli soczewica jest już ugotowana (ostatnio zawsze gotuję więcej) to kotlety robi sie szybko - to ważne dla zapracowanych ;) Składniki : 260 g (kubek) czerwonej soczewicy 4 łyżki mielonego siemienia lnianego

pyszne zdrowości
Razowa focaccia z czarnuszką 150

Focaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań.  Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki

My Chcemy Jeść
Roladki z bakłażana 166

smaku solą, pieprzem i cukrem.  Włączamy piekarnik, ustawiając temperaturę na 170/180 stopni z termoobiegiem. Mięso zawijamy w plastry bakłażana. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, na sosie układamy roladki, zalewamy pozostałością sosu. Posypujemy pozostałym serem grana padano.  Wkładamy do piekarnika na nie więcej niż 30 minut.  Bon appetit!  Oryginalny przepis: Karol Okrasa

Garniec Magalie