zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:683/1190)

karkówka z pieczarkami w pomidorowym sosie 233

czerwonego mięsa lub do karkówki 3 cebule 30-50 dag pieczarek sos: 16 łyżek wody 3 łyżki cukru 2,5 łyżki magi 5 łyżek octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: 1. Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę

Darcia w kuchni
RYBA W OCCIE 125

sztuk ogórków konserwowych 2-4 cebule półlitrowy słoik papryki czerwonej w occie zalewa: 3 łyżki octu 1 łyżka oleju 2 szklanki wody 4 łyżki kethupu 1 mała puszka koncentratu pomidorowego dodatkowo: sól pieprz vegeta mąka jajko Sposób wykonania: Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem. Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki

Darcia w kuchni
klopsiki z kapustą pekińską i kaszą manną 163

wygniotłam , do dałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam. Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku. Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania ). na noc pozostawiłam w garnku, żeby

Darcia w kuchni
Pulpety z kaszy jaglanej w sosie pomidorowym. 175

marchewkę i jajko i doprawiamy do smaku .Mieszamy do połączenia składników i formujemy małe kuleczki ,które układamy na patelni i obsmażamy je delikatnie z każdej strony. Następnie dodajemy sos pomidorowy i dusimy je kolejne 15 minut

Ladylaura.
Kilka pomysłów na... 167

dyni :O szok :(  Curry z ziemniaków, groszku i fasoli szparagowej  Makaron chiński z tofu i warzywami   risotto z burakiem i tahini  Marokańska zupa pomidorowa z ciecierzycą i kuskusem  Dyniowo-kokosowy tofurnik na daktylowym spodzie z polewą daktyle-tahini

More food, love and dreams
Tarta Tatin z jabłkami i solonym karmelem 179

potrawy oparte na przeciwstawnych smakach intensywniej pobudzają nasze kubki smakowe i dlatego tak je uwielbiamy. Z tego powodu zawsze dodaję do kruchego ciasta szczyptę soli, a do sosu pomidorowego szczyptę cukru.  Jakie są Wasze ulubione potrawy skomponowane z przeciwstawnych nut smakowych? Ja uwielbiam na przykład słodki sos chilli, a także ser feta podsmażony z mnóstwem posiekanej papryczki chilli

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz na piwie 204

piwie. Smak typowo ziołowy w sam raz na jesień. Składniki: Cebula (1 sztuka) Marchew (2 sztuki) Czarna rzepa (1 sztuka) Majeranek Tymianek Rozmaryn Pieprz Sól Piwo - jedno małe Koncentrat pomidorowy łyżka Liść laurowy 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy) Wykonanie: Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut

Lubczyk i Wanilia
Żeberka w sosie pomidorowym 226

Bardzo prosty i pyszny obiad. Kupiłam bardzo ładne żeberka, dużo mięsa mało tłuszczu, marzenie Nadmiar tłuszczu usunąć, ale jeśli lubicie bardziej tłuste można oczywiście zostawić. Pokroić

Kuchnia Pokoleń
PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 102

hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję tej włoskiej klasyki. Z podanej ilości składników na ciasto wychodzą

Martyna Cooks
Sosy barbecue z Jack Daniels 146

połączyć skrobię z wodą. Dodać do gotującego się sosu. Całość gotować jeszcze 3-5 minut ciągle mieszając. Sos barbecue z Jack Daniels #2 Składniki: 2 ½ szklanki ketchupu 250g sosu pomidorowego 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka Whiskey Jack Daniels ¾ szklanki melasy 2-3 łyżki pasty chili 2 łyżki masła 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka czosnku

naRuszcie
Burrito meksykańskie 281

porcje: 2 placki- tortille o śr. 30cm 2 łyżki oleju Kujawskiego smakowego z dodatkiem bazylii, czosnku i pomidorów 50 dkg mięsa mielonego 1 opakowanie mrożonki meksykańskiej 6 łyżek przecieru pomidorowego 2 płaskie łyżeczki chili 1 łyżeczka ostrej papryki 1 ząbek czosnku sól do smaku 1/2 woreczka ugotowanego ryżu Sposób przygotowania: Mięso smażymy na oleju. Do podsmażonego dodajemy mrożone warzywa oraz

Kuchnia w czekoladzie
rydze po cygańsku 352

składniki: 2000 g rydzy 400 g papryki 500 g cebuli 125 ml octu 10 % 100 g cukru 180 g koncentratu pomidorowego 125 ml oleju 6 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 główka czosnku wykonanie: Rydze oczyszczamy, myjemy i zagotowujemy w osolonej wodzie przez ok. 30 min. Odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia, następnie kroimy w paski. Paprykę kroimy w kostkę. Cebule

Domowy Smak Jedzenia
Warto zagnieździć się w Gnieździe oraz o cuppingu słów kilka 138

koneserów. Mieliśmy za zadanie wąchać, obserwować i zauważać subtelne różnice między zmielonymi singlami z różnych stron świata. Każdy miał inne spostrzeżenia. Niektóre kawy przypominały nam mokrą ziemię, inne sok pomidorowy, a jeszcze inne zielone oliwki. Każda była na swój sposób wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju. Następnie wszystkie kawy zostały zaparzone w powtarzalny sposób i po odgarnięciu fusów przeszliśmy

Food Square
Kapuśniak warzywny z białej kapusty. Mocno rozgrzewający. 270

czosnku 4 ziela angielskie 1 łyżka kminku 2 łyżki oliwy 2,5l wody 2 średnie marchewki 1 pietruszka 6-7 ziemniaków 1/2 kapusty białej 3 borowiki suszone 200ml koncentraku pomidorowego 1 łyżka octu ryżowego 2 kostki warzywna z min. zawartością soli 2 łyżki czosnku niedźwiedziego pęczek koperku świeżego 1 łyżeczka chili sól i pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek kroimy

Apetyt na Zielone
Chilli con carne 247

delikatnie przesmażamy cebulę, dodając czosnek, chilli i oregano. Cały czas mieszamy. Stopniowo dodajemy mieloną wołowinę, aby zrumienić ją z każdej strony. Dodajemy pomidory z zalewy i pół puszki soku pomidorowego. Dodajemy bulion wołowy, paprykę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię przykrywamy i gotujemy 20-25 minut. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze trochę gotujemy. Smacznego

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania