łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 20 gram drożdży Dodatkowo: 250 gram sera żółtego kilka pieczarek 1 cebula czerwona pół papryki czerwonej garść oliwek czarnych sos pomidorowy lub ketchup przyprawa do pizzy Skworcu sos czosnkowy Roleski Sposób przygotowania: Do miseczki wsypujemy niewielką ilość mąki, dodajemy cukier oraz drożdże wymieszane z niewielką ilością letniej wody, mieszamy. Pozostawiamy
Bajeczna Kuchniaszkl mąki op. suchych drożdży jajko płaska łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli łyżka oliwy szkl mleka Dodatki: 10 plasterków salami kulka mozzarelli 4 pieczarki pół czerwonej cebuli łyżka koncentratu pomidorowego 100g startego sera żółtego oregano lub przyprawa do pizzy oliwa z oliwek Ciasto: W większej misce wymieszać suche składniki. Dodać jajko, oliwę i mleko. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić
Smakołyki Asiwydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku 3 kostki miłości jeżeli nie masz kostek, to możesz dodać
greenscarftalerz i polewamy sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta tymianku, sól pieprz i sok z cytryny do smaku
Piekielna Kuchnia Patiwarzywnej pasty bulionowej 1/3 łyżeczki solo himalajskiej 1 łyżka oregano listki rukoli czarne oliwki Pasta z tuńczykiem: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę bulionową i doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy kaszkę cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy
Kulinarne przygody Gatitykilka chwil, odliczając czas spędzony w piekarniku. Z 1 arkusza ciasta francuskiego wychodzi 7-8 sztuk. 1 arkusz ciasta francuskiego 100g wędzonej szynki 150g żółtego sera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 jajko 1. Ciasto francuskie rozwijamy z rolki, przekrawamy na pół, prostopadle do dłuższego boku. Oba placki smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi
Szefowa kuchnipolentę i teraz znakomicie się przydała. Lubię polentę, jednak zdecydowanie bardziej na ciepło niż na zimno, dlatego swoje trójkąty dodatkowo podsmażyłam. Do trójkątów podałam pastę z awokado, czosnku, koncentratu pomidorowego i szalotki. Wyszło rewelacyjnie, polecam spróbować. Ziołowe placki z polenty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #7 - ✔ 500 g Piersi z Kurczaka ✔ 300 g Makaronu ✔ 200 g Cebuli ✔ Papryczki Chili ✔ 500 g Przecieru Pomidorowego ✔ Sól ✔ Suszona Bazylia ✔ Czosnek Granulowany ✔ 2 łyżeczki smalcu z Gęsi (do smażenia) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1882 Węglowodany 253 g Białko
Sylwetka Od Kuchnidonatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy albo z mango. Pycha! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt ) * soczewica ( rodzaj: moong dal ) – 300g * papryczka chili – 0,5 szt * cebula – 1 szt * posiekana kolendra – 2 łyżki
Ostra na Słodkodzisiejszą ostatnią sobotę Karnawału. Pasta z tuńczykiem i oliwkami Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego kilka czarnych oliwek sól pieprz listki natki pietruszki pomidorki koktajlowe Wykonanie: Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy
Kulinarne przygody Gatitydać białą, będzie bardziej wyczuwalna) pół korzenia świeżego selera korzeń pietruszki (1 większy lub dwa mniejsze) 3 świeże marchewki (około 25 dag) puszka pomidorów w zalewie 400 g koncentrat pomidorowy 200 ml 2 cebule białe 2 ząbki czosnku 1,5 litra wody (jeżeli masz rosół to jak najbardziej możesz go dać zamiast wody) 100 g ryżu parabolicznego - 1 woreczek liść
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzypadnie do gustu :) Powodzenia i SMACZNEGO :) SKŁADNIKI: 1/2 Świeżego Brokuła 1 Filet z Kurczaka Rukola Mix Sałat z Marchewką i Kapustą SOS: 2 Łyżki koncentratu pomidorowego 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz ( ja daję sól Himalajską) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka gotuję . Studzę a następnie kroję w paski. Brokuł zagotowuję
Gotowanie PatkiZakupiłam piękny i smakowity makaron i danie powstało szybciutko. Wystarczy dodać coś czerwonego aby w daniu był kontrast ale żeby i smaczne było, stąd chorizo a dodatkowo sok pomidorowy. Zapraszam na pyszny obiad. Szpinakowe świderki z małżami i chorizo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest taka potrzeba). Zalać to bulionem z kostki rosołowej. Gotować na małym ogniu około 30 min. Wykładać na talerze, opcjonalnie z pozostałego bulionu można zrobić sos np. pomidorowy. Smacznego
Tagebuch po polskuPodsmażone mięsne kulki gotowane później w sosie to klasyka gatunku :) Najbardziej popularne sosy to pomidorowy oraz koperkowy. Jako, że ja „specjalizuję się” ;) w tej pierwszej wersji, to mój mąż zdecydowanie woli przygotowywać klopsiki w sosie koperkowym. Zatem jak się już pewnie domyślacie właśnie on jest autorem i wykonawcą tego przepisu. Zapraszam więc w jego imieniu na miękkie, soczyste klopsiki
MyCookBook.pl