taki gulasz po mojemu. Świetnie smakuje z makaronem. Polecam :) Składniki na 6 porcji : około 1 kg polędwiczki wieprzowej 1 duża cebula 0,5 l bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków konserwowych sól 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki Wykonanie : Mięso
cucinarePierwsza tarta na naszym blogu i od razu troszkę niezwykła. Kruchy serowy spód i słodkie pomidorki ze szczypiorkiem. To wszystko, a danie bardzo smaczne i sycące
KasiaiKrzysiu.plDzień dobry, Biber salçası to popularna w tureckim regionie Anatolia pasta z czerwonych papryczek chilli lub długich słodkich czerwonych papryk oraz soli. Gęsta i aromatyczna, swoją konsystencją przypomina przecier pomidorowy. Dodaje aromatom wielu potrawom, takim jak pide czy börek. Można stosować ją również jako smarowidło do chleba. Tradycyjna metoda przygotowania Biber salçası jest praco- i czasochłonna. Pozbawione pestek
Chilli Czosnek i Oliwachlebem. To potrawa, z którą można poszaleć – spokojnie możecie użyć do niej wędlin, które zalegają w lodówce, świeżych warzyw wedle wyboru i własnego smaku. Bazą potrawy jest sos pomidorowy, a całość szykujemy w jednym garnku. Użyjcie do tego dużego płaskiego rondla lub głębokiej patelni z odpinaną rączką, jeśli chcecie potrawę zapiec w piekarniku. Przyszykujcie wszystkie potrzebne składniki. Drobno kroimy
Karo in the Kitchenjego smak mnóstwem dodatków. Ten kurczak ma w sobie 3 włoskie sery, szpinak, włoski sos marinara i bazylię. Kolory rodem z włoskiej flagi. Smak? Oceńcie sami. Najpierw naszykujemy sos pomidorowy. W rondelku na oliwie szklimy posiekaną drobno cebulę. Gdy będzie już przeźroczysta, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy pomidory z puszki razem z sokiem. Całość gotujemy na małym ogniu około
Karo in the Kitchencałych w puszcze, z dwóch powodów. Po pierwsze nie muszę obierać ich sama, co znacznie skraca czas przygotowania całości, po drugie – w puszce poza pomidorami zawsze jest dużo soku pomidorowego i pulpy, które w tym sosie nie zaszkodzą. Gotujemy całość na małym ogniu aż odparuje ¼ płynu, rozgniatamy całe pomidory na mniejsze kawałki, solimy i lekko pieprzymy, doprawiamy suszonym oregano
Karo in the Kitchendomu obowiązkowa na Święta :) Składniki: 1 kg dowolnej ryby (u mnie mintaj) jajko bułka tarta 5 marchewek 3 pietruszki 1 mały seler 4 cebule 1/2 szklanki oleju mały koncentrat pomidorowy w puszce sól, pieprz szczypta cukru liście laurowe ziele angielskie bulion warzywny Sposób przygotowania: 1. Rybę (rozmrożoną) obtoczyć w jajku, bułce i usmażyć na rumiano. Ułożyć na półmiskach. Warzywa zetrzeć
Na Ciasteczkowych Papierachmieszanka marchewka, groszek, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) w sezonie oczywiście używamy świeżych warzyw 1/4 papryki czerwonej 5 dag sera żółtego Sos: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, bazylia, papryka słodka Sposób przygotowania: Ziemniaki kroimy w półplasterki, gotujemy i studzimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa gotujemy na półmiękko. Kiełbasę kroimy w półplasterki a paprykę
Na Ciasteczkowych Papierachktóre lubią drobiowe podroby, gdyż smak jest oryginalny. Polecam! Składniki: 600 g drobiowych serduszek 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 papryki czerwonej 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 1 łyżka mąki 1 szklanka wody sól, pieprz, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Serca umyj
Na Ciasteczkowych PapierachBananowe (biszkoptowe) gryczane placki; z sosem karmelowym i malinami Mąka gryczana to moje odkrycie ostatnich czasów :D a wieczorem moja kuchnia zamienia się wytwórnię przecieru pomidorowego, hyhyh
More food, love and dreamsgałązka krem balsamiczny - kilka kropel do smaku i dekoracji cukinia- 1 sztuka białka- 2sztuki do pierwszego sposobu robienia pianki lub szklanka mleka do robienia drugim sposobem przecier pomidorowy- łyżeczka sól morska- szczypta sól- szczypta pieprz kolorowy- kilka ziarenek ubitych w moździeżu masełko czosnkowe- około 20 gram Sposób przygotowania: Wyciskamy sok z pomarańczy, . Oczyszczamy naszą pierś i marynujemy
pichcisztokukurydzą. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w wydrążonych jabłkach. Przepis Pani Eli Sledzie po kaszubsku. Skłądniki •40dag śledzi solonych •0,5 kg cebuli •1 słoik koncentratu pomidorowego (200g) •4 łyżki octu •10 ziarenek ziela angielskiego •2 liście laurowe •0,5 szklanki wody •sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka wg. smaku •1 łyżka oliwy z oliwek
Z Kuchni Do Kuchnizdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie łasuchy jak ja lubią najbardziej. Przemiłej obsłudze po raz kolejny bardzo dziękuję za to, że pozwolili mi wtargnąć z moim obiektywem
Food SquareSkładniki: 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni
Pobite gary BarbarySkładniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni
Pobite gary Barbary