zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:677/1190)

Konkurs z Hendi.pl Pierś z kurczaka sous-vide na grillowanej cukini podana z pianką z pomidorów 262

gałązka krem balsamiczny - kilka kropel do smaku i dekoracji cukinia- 1 sztuka  białka- 2sztuki  do pierwszego sposobu robienia pianki lub szklanka mleka do robienia drugim sposobem przecier pomidorowy- łyżeczka sól morska- szczypta sól- szczypta pieprz kolorowy- kilka ziarenek ubitych w moździeżu masełko czosnkowe- około 20 gram Sposób przygotowania: Wyciskamy sok z pomarańczy, . Oczyszczamy naszą pierś i marynujemy

pichciszto
Rozwiązanie Konkursu z firmą SEKO 179

kukurydzą. Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w wydrążonych jabłkach. Przepis Pani Eli Sledzie po kaszubsku. Skłądniki •40dag śledzi solonych •0,5 kg cebuli •1 słoik koncentratu pomidorowego (200g) •4 łyżki octu •10 ziarenek ziela angielskiego •2 liście laurowe •0,5 szklanki wody •sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka wg. smaku •1 łyżka oliwy z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 178

zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie łasuchy jak ja lubią najbardziej. Przemiłej obsłudze po raz kolejny bardzo dziękuję za to, że pozwolili mi wtargnąć z moim obiektywem

Food Square
Schab po meksykańsku 210

Składniki: 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni

Pobite gary Barbary
Bakłażany faszerowane pomidorami 156

Składniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni

Pobite gary Barbary
Potrawka warzywna 226

Składniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni

Pobite gary Barbary
Leczo z warzywami 184

duszenia, ponieważ może się rozgotować. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Dusimy aż wszystkie warzywa będą miękkie.   Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy.   Smacznego

Passion of Cooking
Fasolka szparagowa po bretońsku 254

fasoli. Zamiast fasoli użyłam fasolki szparagowej. Wyszło fajne i pyszne danie jednogarnkowe. składniki: 1 kg fasolki szparagowej, u mnie żółta i zielona 2,5 l wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe 250 g wędzonego boczku 1 cebula 250 g cienkiej kiełbasy 1 łyżka mąki Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odkroić końcówki i pokroić na kawałki. Następnie

Monia miesza i gotuje
Domowy ketchup ze świeżych pomidorów 233

poranek i zapas aromatycznego sosu był gotowy! Polecam też przepis na salsę paprykową , którą przygotowywałam kilka dni temu oraz zeszłoroczne przepisy na pastę paprykow ą i pyszny domowy sos pomidorowy na zimę . Przepis na domowy ketchup ze świeżych pomidorów: Składniki: 15 sztuk dużych pomidorów ok. 2 kg pomidorów 1 łyżka oleju rzepakowego 2 cebule 2 ząbki czosnku ¼ szklanki octu balsamicznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 160

dodać, nic ująć,tylko zacząć ..próbować. Ja wzięłam na podniebienie trzy sosy- SOS BARBECUE- najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota

Z Kuchni Do Kuchni
SZASZŁYKI DROBIOWO- PIECZARKOWE Z SOSEM I MAKARONOWYMI ,,FRYTKAMI" 242

pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki octu winnego

Z Majeczką w kuchni
Sok pomidorowy 155

Kolejny pyszny sok pomidorowy tym razem bez dodatków Składniki • Wyciśnięty sok z pomidorów z gniazdami nasiennymi • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Sok przelać przez sito aby oddzielić nasiona  • Sok wlać do garnka zagotować doprawić solą i pieprzem  • Porozlewać gorący do butelek lub słoików • Pasteryzować 30 minut od zagotowania

W królestwie smaków Beaty
Przecier pomidorowy z bazylią i czosnkiem 197

Bardzo gęsty przecier pomidorowy  Pachnący ziołami i czosnkiem Składniki • 5 kg pomidorów • 1 opakowanie bazylii można dać świeżą (dodałam świeżej pęczek ) • 2 duże główki czosnku • sól • pieprz • kilka gałązek tymianku Sposób przygotowania 1. • Pomidory sparzyć obrać z skórki wykroić gniazda  • Wycisnąć sok i pestki( nie wyrzucać soku zapraszam  do drugiego przepisu )  • Wyciśnięte pomidory przełożyć do garnka

W królestwie smaków Beaty
Pieczone gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym 171

mielonego i pieczarek daje im przepyszny smak. Składniki: duża kapusta włoska 0,5 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego sól, pieprz łyżka przecieru pomidorowego olej Przygotowanie Do dużego garnka wkładamy kapustę z wyciętym głąbem. Kapustę zalewamy wodą. Wodę doprowadzamy do wrzenia, po chwili z kapusty odcinamy liście, które robią się miękkie. Ziemniaki obieramy, gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Śledzie gotowane 187

płaska łyżeczki pieprzu - 1 łyżka cukru - 2 łyżeczki vegety (domowej najlepiej) - ½ łyżeczki soli - 6 ziarenek ziela angielskiego - 4 liście laurowe - cały ketchup pikantny mały słoiczek lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego  Przygotowanie: Wszystko zagotowujemy – 2 minuty. Dodajemy płaty lekko posolone, pokrojone w dzwonki (skórą do góry). Gotujemy 8 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku