ząbków czosnku, garść świeżej Bazyli ( lub suszonej), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,4l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, Dodatkowo: makaron cannelloni, 150 g żółtego sera Wykonie
Passion of Cookingmięs. Pasta paprykowa Składniki: - 3 kg papryki - 2 główki czosnku - 1,5 szklanki oleju - 2 szklanki cukru - 0,5 łyżeczki chili - 3 płaskie łyżeczki soli - 3 słoiczki koncentratu pomidorowego - 1 szklanka octu - 1 op. bazylii - 0,5 op. oregano - 0,5 op. ziół prowansalskich - 5 liści laurowych Przygotowanie: Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek
Kulinarne życiecebula 3 cm świeżego imbiru 2 żabki czosnku 2 małe bakłażany porcja pasty rogan josh Rogan josh 1 zielone chili 1 czerwona papryka, pieczona 1 łyżka kurkumy 2 łyżki pomidorowego przecieru 3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 doniczka świeżej kolendry 1 łyżka nasion kminu rzymskiego 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżeczka nasion czarnego pieprzu
codojedzeniauznania; ja wykorzystałam oregano, koperek) – dodatki u nas ricotta, ale świetnie sprawdzą się wszelkie warzywa Dyniowy sos: – ok 200 g upieczonej dyni – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – szczypta soli oraz pieprzu – ok 100 ml bulionu warzywnego W misie blendera umieszczamy kalafior i miksujemy go aż całość będzie drobno zmielona. Dodajemy jajka, przyprawy oraz płatki i jeszcze
Szybko Tanio Smaczniemięsa mielonego (najlepiej z szynki wieprzowej lub łopatki wieprzowej) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łodyga selera naciowego 400g pomidorów (mogą być z puszki lub mały słoiczek przecieru pomidorowego) 10 rurek cannelloni sól, pieprz ser żółty kilka łyżek oliwy lub oleju oregano Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ok. 350ml mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Na rozgrzaną
Jacob TastesRozgotowane pomidory miksujemy tak by powstał przecier. Pomidory są bogatym źródłem potasu, który odpowiada za przewodzenie bodźców nerwowych. Z 1 kg pomidorów otrzymujemy ok. 750 ml. przecieru pomidorowego. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 750 ml Energia: 122,62 kcal Białko: 6,8 g Tłuszcze
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki (na 5 porcji) - 50 g łososia, - ½ cebuli (ok. 40g), - ½ papryki (ok. 100g), - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10g), - sok z cytryny, - ząbek czosnku, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Pieczemy łososia, kawałki papryki, cebuli i czosnek w piekarniku przez ok. 15 min. 2. Po wystudzeniu składników, miksujemy je. 3. Do pasty dodajemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej słoik suszonych pomidorów 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy 50 dag pół szklanki bulionu pół szklanki czarnych oliwek płaska łyżka tymianku płaska łyżka oregano tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebule kroimy w piórka. Szklimy na tłuszczu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Fasolę odcedzamy na sitku, pomidory kroimy w cienkie paseczki
Pobite gary Barbaryśrodka, zamykamy i wszystko samo się piecze. Składniki 10 podudzi z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego 3/4 szklanki wody 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz słodka papryka natka pietruszki Podudzia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą , pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko obsmażyć z każdej strony mięso
O kuchni z uczuciempęczakiem jeszcze nie ...więc trza było wypróbować.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg pęczaku 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek przecieru pomidorowego susz warzywny listek, zie le śmietana Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Pęczak ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko, pęczak , przyprawy
Moje domowe kucharzenieinnej ulubionej ryby • przyprawa do ryb • kolendra mielona • pieprz • sól Panierka • 1 jajko • 3 łyżki mąki • mleko • olej do smażenia ryby Zalewa • 2 szklanki wody • 1 mały przecier pomidorowy gęsty • 5 łyżek ketchupu • 2 łyżki cukru • 4 łyżki octu • 1/4 łyżeczki soli • 4 kulki ziela angielskiego • 2 liście laurowe Dodatkowo warzywa • 2 cebule • 2 papryki mogą być kolorowe lepiej się
W królestwie smaków Beatyłyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki chili w proszku (w oryginale 2 łyżki) 2 łyżeczki soli morskiej 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 800 g pomidorów krojonych (z kartonu) 450 g przecieru pomidorowego 450 g fasoli z puszki 450 g czarnej fasoli z puszki 450 g czerwonej fasoli z puszki 2 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki bulguru (nie miałam, dałam ryż brązowy) ostry
Sto kolorów kuchnimnie to danie dla 3 osób dorosłych i 2x dzieciaka): 1 cebula 2 gałązki selera naciowego 2-3 ząbki czosnku 1 marchewka 500 g świeżych pomidorów + łyżka koncentratu pomidorowego lub 2 puszki po 400-450 g siekanych pomidorów łyżeczka brązowego cukru pół łyżeczki soli i czarnego pieprzu pęczek bazylii *osobiście o tej porze roku wolę pomidory z puszki
greenscarfciasto: 225 g mąki (najlepiej typu 00) 135 ml letniej wody 15 g drożdży świeżych 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru dodatki: 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka ostrego sosu jalapeno lub chilli (można pominąć) 1/2 brokuła 200 g mozzarelli (najlepiej startej) 2-3 kabanosy 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżeczki ziół prowansalskich Mąkę przesiać do misko, dodać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatwardo, biały ser czy korniszonego ogórka. Taka pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem. 1 makrela wędzona 70g masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Wszystkie składniki zmiksować blenderem i doprawić pieprzem. Nie trzeba dodawać soli, ponieważ makrela sama w sobie jest w słona. Oprócz masła zwykłego dodałam też kawałek czosnkowego
Di gotuje