Tikka masala – eksplozja smaków

Tikka masala – eksplozja smaków

Tikka masala – eksplozja smaków

Przepis na : obiad

Tikka masala z kurczaka to chyba najczęściej robione przeze mnie danie kuchni hinduskiej. Za każdym razem jestem oczarowana zapachem przypraw, choć wiem czego mam się spodziewać. Tikka masala lekko bulgocząca w garnku to prawdziwa eksplozja smaków! Tikka masala u mnie dzisiaj z dzikim ryżem i naan z patelni . Curry przyprawiłam trochę inaczej niż zwykle. Dodałam cynamon i kardamon. Zazwyczaj przyrządzam tikka masala z odfiletowanych udek z kurczaka. Mięso z udek jest soczyste w porównaniu do piersi z kurcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, pierś, piersi, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, udka , curry, marynaty, ryż, udka z kurczaka, pierś w marynacie, zupa pomidorowa, imbir, soczysta pierś z kurczaka, obiad, kurczak w marynacie, kurczak curry, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, sos do ryżu, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak z ryżem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, sos pomidorowy, ryż smażony, gotowany kurczak

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.