Tikka masala – eksplozja smaków
Tikka masala – eksplozja smaków
Przepis na : obiad
Tikka masala z kurczaka to chyba najczęściej robione przeze mnie danie kuchni hinduskiej. Za każdym razem jestem oczarowana zapachem przypraw, choć wiem czego mam się spodziewać. Tikka masala lekko bulgocząca w garnku to prawdziwa eksplozja smaków! Tikka masala u mnie dzisiaj z dzikim ryżem i naan z patelni . Curry przyprawiłam trochę inaczej niż zwykle. Dodałam cynamon i kardamon. Zazwyczaj przyrządzam tikka masala z odfiletowanych udek z kurczaka. Mięso z udek jest soczyste w porównaniu do piersi z kurcza... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu codojedzenia
Autor
codojedzenia
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, sosy, pierś, piersi, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, udka , curry, marynaty, ryż, udka z kurczaka, pierś w marynacie, zupa pomidorowa, imbir, soczysta pierś z kurczaka, obiad, kurczak w marynacie, kurczak curry, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, dania z kurczakiem, sos do ryżu, pierś z kurczaka w pomidorach, kurczak z ryżem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, sos pomidorowy, ryż smażony, gotowany kurczak
Inne przepisy z codojedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję