Chleb toskański - sierpniowa piekarnia

Chleb toskański  - sierpniowa piekarnia

Chleb toskański - sierpniowa piekarnia

Upały w ostatnim tygodniu duże, więc chleb toskański, wybrany do pieczenia w sierpniowej piekarni przez   Anię ,  jest jak najbardziej na miejscu. Przepis podany przez Anie nie zawiera soli. Piekłam z połowy porcji,użyłam mąki chlebowej, dodałam jednak sól ( 2 łyżeczki na całą porcję), która dla mnie jest w chlebie ważna. Z resztą, jak doczytałam w oryginalnym przepisie, tam również sól występowała. Piekłam na blasze, pewnie lepiej byłoby użyć kamienia, jednak temperatura za oknem skutecznie zniechęci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.