zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:676/1190)

Gulasz rybny z boczniakiem i bliny gryczane 163

gulasz; 500 g ryby w tuszce np Nototenia 300 g boczniaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula tłuszcz do smażenia 3 pomidory bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypta tymianku szczypta oregano na bliny 0,5 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 1 szkl tłustego mleka 1 szkl wody 3 jajka 15 g drożdży pół łyżeczki

Gotowanie jest łatwe
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 159

Śmietankowe,łyżeczka -5gram - 23 kcal Margaryna light , łyżeczka - 5 gram - 22 kcal Majonez  light , łyżka - 15 gram - 20 kcal Olej Rzepakowy , łyżka - 10 gram - 88 kcal Koncentrat Pomidorowy , łyżeczka - 5 gram - 4.5 kcal Ketchup , łyżeczka - 5 gram - 7 kcal Musztarda , łyżeczka - 10 gram - 16 kcal   OWOCE I WARZYWA I ICH PRZETWORY : ********************************************* Arbuz - 400 gram - 76 kcal Banan

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Walentynki FIT 176

menu walentynkowe w wersji FIT. W toskańskim stylu, jest i zdrowo i pysznie.  Znajdziecie w nim moją propozycję startera, zupy, dania głównego oraz deseru. Bakaliowa focaccia, toskańska zupa pomidorowa, buraczane pesto oraz owocowe tiramisu! Jest bez glutenu, orkisz, mleko kokosowe, jagody Goji, nasiona chia ...  Menu dla zwolenników zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że skorzystacie z moich pomysłów albo

Garniec Magalie
Wegańska pasta a’la tatar 148

Uwaga! Pasta koniecznie powinna się przegryźć-najlepiej przez jedną noc w lodówce.  Składniki: 1/3 szklanki orzechów włoskich 4 wafle ryżowe (40 g) 2 suszone pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pikantnej musztardy 2 łyżki posiekanych korniszonów  1 łyżka soku z ogórków 2 łyżki kaparów 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana sól i pieprz do smaku Do blendera

Roślinna - blog wegański
TAGIATELLE Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI 156

czosnek z cebulą ,chwilę podsmażyć , wlać pomidory ,wymieszać ,posolić i dusić na małym ogniu.Pieczarki wrzucić na drugą patelkę z oliwą i lekko obsmażyć ,posolić i popiepszyć , dodać do sosu pomidorowego,wlać śmietanę i wymieszać.Chwilę razem dusić.Makaron wyłożyć na ciepłe talerze ,polać sosem,posypać SZYNKĄ i parmezanem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z czerwoną fasolą 108

cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min. U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi

nietadieta
Gołąbki bez glutenu i bez jajek 87

Gołąbki Składniki: mielone mięso wieprzowe, 500 g 1 duża kapusta 1 duża cebula 1 woreczek ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest, aby liście zmiękły i dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas zależy

nietadieta
Potrawka z cukinii i bakłażana 116

Potrawka z cukinii i bakłażana Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 ml naturalnego przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu jabłkowego sól pieprz majeranek Cebulkę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Cukinię i bakłażana umyłam i pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam cebulę i czosnek, następnie dodałam cukinie

nietadieta
Ryba po grecku 102

grecku Składniki: 250 g filetów z białej ryby (ja dałam dorsza) 5 marchewek 2 korzenie pietruszki pół małego selera 2 duże cebule ok 5 cm pora 100 ml przecieru pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Rybę ugotowałam na parze. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na grubych oczkach. Cebulkę obrałam

nietadieta
Gołąbki nr 2:) bez glutenu, bez jajek 107

Gołąbki Składniki: 500 g mięsa wieprzowego ( zmieliłam łopatkę) 1 duża kapusta 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek estragon Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest aby liście zmiękły i dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas

nietadieta
Domowy paprykarz szczeciński 135

smakuje..i tak też smakował paprykarz..już kiedyś podobny robiłam, tym razem dodałam jeszcze marchewkę . 2 makrele wędzone 100 g ryżu  2 -3 cebule 2-3 marchewki przecier pomidorowy (80g) 1/2 łyżeczki  pomidorów mielonych Skworcu sól,  pieprz, wegeta Ryż gotować około 15 minut .Cebule i marchewki obrać,cebulę pokroić w półplasterki , a marchewkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć

Moje domowe kucharzenie
Stromboli (zawijana pizza) z pieczarkami i szpinakiem 170

szpinaku i mozzarelli. Nie smarowałam też wnętrza sosem, tylko w osobnej miseczce podałam mój ulubiony  sos z pieczonych pomidorów , wzbogacony o dodatek harissy (bo akurat nie miałam przecieru pomidorowego) i oregano. Stromboli zrobiłam na cieście na pizzę na drożdżowym zaczynie. Przygotowanie tego ciasta tylko z pozoru wydaje się skomplikowane, ale uwierzcie mi, że takie nie jest. Owszem, jest bardziej

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli 187

męska część porzeczkowej załogi też była zachwycona smakiem ;) Chyba nawet bardziej niż ja :D   Składniki: puszka czerwonej fasoli 1/2 szklanki namoczonych we wrzątku ziaren słonecznika 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki cukru 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oleju sól, pieprz przyprawa do grilla Fasolę i słonecznik odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce i blendujemy na gładką masę

Czerwona Porzeczka