zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:676/1190)

Bigos z winem i śliwkami 153

cebula czosnkowa łyżka masła 150 g wędzolnej kiełbasy myśliwskiej 12 sztuk suszonych śliwek (użyłam śliwek suska sechlońska; obłędny zapach, polecam!) poł butelki dobrego czerwonego wytrawnego wina 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżka musztardy dijon 4 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka mielonego kminku łyżeczka majeranku łyżeczka lubczyku łyżeczka pieprzu mielonego Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle w dużym

Mienta blog
Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika. Recenzja. 140

terapii anemii oraz witaminy B1,B2,B6. Osoby na diecie redukcyjnej nie muszą się jej bać. Dlaczego? Jaglanka zawiera krzem, który przyspiesza metabolizm.  Składniki: woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białkosojowe, cebula, marchew 8,5%, przyprawy (zawierają: seler), skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ziemniaczany kebab 163

papryka słodka Ziemniaki 6 średnich obranych ziemniaków sól pieprz papryka słodka szczypta papryki ostrej 5 łyżek oliwy Sos sos pozostały z ziemniaków 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki  przecieru pomidorowego 3/4 szklanki wody Dodatkowo 1 czerwona papryka Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, kajzerkę namoczoną w wodzie i wyciśniętą, jajko,sól, pieprz i paprykę

O kuchni z uczuciem
Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 177

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego oliwa (*) sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Paprykę sparzyć (polać wrzątkiem) i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (*) Nie podałam ilości oliwy

Di gotuje
Bigos staropolski 163

bigosie polskim (przepis  tutaj ) oraz różne gatunki mięs i wędlin, suszone grzyby, śliwki suszone, a najlepiej wędzone plus przyprawy. Bigos staropolski przyrządzany jest bez zasmażki i dodatku koncentratu pomidorowego (nieznany dodatek w kuchni staropolskiej). Wagowo mięsa powinno być tyle co kapusty. Tradycyjnie bigos przygotowuję  raz w roku, właśnie na Nowy Rok. Ten na samej kiszonej kapuście był wyjątkowo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kanapkowa pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów 287

włoskim, które magazynują cenne pokłady najzdrowszych kwasów tłuszczowych i wnoszą pyszny wytrawny akcent do naszej pasty. Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich 4 suszone pomidory w oliwie 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mała szalotka drobno posiekana 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego szczypiorku Szczypta soli i pieprzu Orzechy drobno posiekaj i przełóż do blendera

Roślinna - blog wegański
Makaron po meksykańsku 172

firmy JAMAR. SKŁADNIKI: 300 g makaronu tagliatelle, 250 g mięsa mielonego wieprzowego, 1  papryka  czerwona, 1 cebula, 1/3 puszki kukurydzy konserwowej, 2  pomidory , 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 100 ml sosu meksykańskiego JAMAR, sól , pieprz , pieprz  cayenne, bazylia , oliwa do smażenia, natka pietruszki. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso mielone przekładam na patelnię. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso razem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chili con carne 178

chili (bez pestek) 1 łyżeczka wędzonej papryki pikantnej (lub 1 zwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 3 łyżki przecieru  pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao szczypta cynamonu olej do smażenia 100 g startego sera żółtego nachosy kwaśna śmietana

Moje Kuchenne Rewelacje
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym . 164

pokrojone drobno pół papryki ,surowa,pokrojona na drobno sól ,pieprz,najlepiej świeżo mielony majeranek,do smaku zioła prowansalskie Sos : 400 g pomidorów z puszki 4 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 200 ml wody sól ,pieprz mała cebulka papryka pokrojona na drobno 2 marchewki ugotowane i pokrojone Cebulkę kroimy i podsmażamy .Kapustę kroimy na drobno. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie,doprawić do smaku

Ladylaura.
PIKANTNE UDKA 137

najwspanialsze danie z kurczaka ,pełne aromatu i chrupkości zniewala człowieka na " amen"!.Do tego Pyszna sałata i frytki , szczęście gotowe. 4 udka kurczaka lub pałek Na marynatę : ******************** 1/2 szkl.soku pomidorowego 1/2 szkl.keczupu 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku kilka kropel sosu tabasco szczypta curry cukier kminek sól morska **************************************** Wszystkie produkty na marynatę wymieszać że sobą i odstawić. Udka myjemy ,osuszamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pizza na otrębowym spodzie 235

łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, oregano, czosnek granulowany, bazylia – UWAGA żeby nie przesadzić z ilością ziół, bo będzie czuć tylko je ;)   Dodatki do pizzy: Koncentrat pomidorowy Drobiowa wędlina – w zależności od wielkości plastrów tyle, żeby starczyło na całą pizzę (ok 8-9 plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest

Jak gotować i nie zwariować
Indyk po brazylijsku 220

Brasileiro oznacza że był wyjątkowo malutki) 1 papryka zielona 1 cebula biała  5 ząbków czosnku 4 łyżki octu białego winnego 4 łyżki kuminu zmielonego 4 łyżki koncentratu/przecieru pomidorowego 2 kostki drobiowe 1 łyżka soli (sól to kwestia gustu, można więcej) Przygotowania: Myjemy indyka wodą i octem na zewnątrz i wewnątrz. Przygotowujemy przyprawy którymi natrzemy indyka, czyli miksujemy blenderem cebulę

Smaki Brazylii
Kilka pysznych marynat do mięs 157

cytryny. Ta głęboka w smaku marynata rewelacyjnie sprawdzi się do mięsa drobiowego i wołowego. Marynata z chili i pomarańczą. Lubicie smak pomarańczowy? Spróbujcie wymieszać sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, koncentrat pomidorowy i chili w proszku. A otrzymacie wyjątkowo aromatyczną marynatę do drobiu i steków. Cytrynowo pieprzowa marynata. Ten pikantny mix skórki z cytryny, soku z cytryny, czosnku i pieprzu to rewelacyjna

naRuszcie
Tarta na kruchym spodzie z pomidorkami suszonymi i koktajlowymi 125

garść zielonych oliwek 6 pomidorków suszonych z zalewy 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarella 5 dag sera żółtego tartego  przyprawy: majeranek, pieprz, sól 3 łyżki koncentratu pomidorowego  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  PIEKĘ PRZEZ 30 MIN W 180 STOPNIACH GÓRA- DÓŁ

Gotowanie Patki
Faszerowane pieczarki portobello 135

Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj:  Składniki:   8 pieczarek portobello 100 g mięsa wołowego 1 dymka pęczek szczypiorki 1 chilli 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku  150 g sera cheddar 1 łyżka masła Ciekawe rozwiązania znajdziecie   tutaj  Przygotowanie: Pieczarki myjemy i osuszamy. Na patelni podsmażamy na maśle mięso, dodajemy posiekany

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania