indykiem, szpinakiem, pomidorami, brokułami a także tuńczykiem, a wcześniej również na słodko z jabłkiem i cynamonem, ze wszystkim wychodzi pyszna ;) Składniki (2 porcje): 100g kaszy jaglanej 200g koncentratu pomidorowego (najlepszy smakowo i moje must have to koncentrat z NETTO) około 300g mięsa mielonego z piersi indyka około 400g mrożonych brokuł odrobinę oleju rzepakowego firmy Oleofram sól, pieprz, słodka i ostra
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzbędnych wstępów, chyba teraz tak zacznę robić ;) Składniki (2 porcje): 100g kaszy jaglanej 2 filety z kurczaka 450g mrożonych brokuł curry, sól i pieprz wg. smaku 100g koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy obficie curry, solą i pieprzem (najlepiej odstawić na minimum 30 minut do lodówki) kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokuły gotujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjutro ;) Składniki (na około 2 porcje)/całość około 1275 kcal/: paczka włoskiej mieszanki warzyw (450g) 100g makaronu niskowęlowodanowego 400g piersi z kurczaka 200g koncentratu pomidorowego 200g serka wiejskiego jajko sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy kurczaka, smażymy z każdej ze stron, aż się zbrązowi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćokoło 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy kurczaka wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięcej mąki a ciasto nie będzie się kleić) na placek grubości kilku mm :) z powstałego placka wycinamy okrąg (nie jest to konieczne, ja chciałam żeby ładnie wyglądał:) rozsmarowujemy sos/koncentrat pomidorowy i wykładamy ulubione dodatki pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut ciasto wychodzi bardzo chrupiące :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsię zamknęły. Takie słoiczki trzymam do miesiąca w lodówce. Składniki: 2 główki młodej kapusty, 4 pomidory, 1 pęczek koperku, 1 łyżka cukru, 1/2 łyżki octu, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę myjemy i szatkujemy. Poszatkowaną wrzucamy do garnka, zalewamy do połowy wodą i gotujemy. W tym czasie sparzamy pomidorki i obieramy je ze skórki. Pokrojone dodajemy
Aga w kuchniDżem z cukinii II Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii Leczo z cukinii Mrożona papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki marynowane
Kuchnia domowa Anizrobić z rosołem, który pozostał nam po niedzielnym obiedzie? Oczywiście można go tradycyjnie przerobić na zupę pomidorową :) Jednak dzisiaj, chciałabym zaproponować coś, dla wielbicieli galaretek pod każdą postacią - bo sama do takowych się zaliczam. Do jej przygotowania wykorzystać można to, z czego przygotowany był rosół oraz dodać pasujące nam dodatki. Ja do swojej galaretki potrzebowałam: Składniki: około litr
Taste Therapysłodką. Kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Kurczaka proponuję podawać z sosami: Tysiąca wysp, Ekspresowy sos do pizzy , pomidorowy sos do pizzy . Smacznego
paapilotkaaniedzieli już piekłam je trzy razy. Składniki: 2,5 szklanki mąki przesianej 1 żółtko, 1 szklanka mleka, Drożdże, Łyżka cukru, Sól, 3 łyżki oliwy Na wierzch pizzy: Przecier pomidorowy, dodałam taki z kartoniku, Ser, może być mozzarella, Cebula, Salami, Oregano. Oczywiście można zrobić pizze inaczej, według własnych upodobań, ale polecam to ciasto. Jest smaczne, ma świetny kolor wychodzi wspaniale
Kulinarna rozmowawygląda początek Waszego dnia? Zaczynacie dzień od śniadania, czyli najważniejszego posiłku dnia? Ja nie jadam na co dzień tzw. śniadań, wypijam jednak każdego dnia szklankę soku jabłkowego, pomarańczowego lub pomidorowego, jedynie w weekendy mój poranny posiłek jest trochę urozmaicony jak na poniższym zdjęciu. A dzięki szklance soku mam energię na cały dzień, ale walory zdrowotne (czytaj witaminy, szczególnie C) takiego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękcal. Składniki: pół główki młodej kapusty 0,5 kg dobrej kiełbasy 6 sporych pieczarek 2 cebule 6-7 młodych ziemniaków papryka czerwona 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek papryka ostra pęczek koperku olej Przygotowanie W sporym garnku podsmażamy na niewielkiej ilości oleju posiatkowaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone
e-PrzepisyKulinarnebyła dobra decyzja - pomidory, czosnek i kolendra swietnie sie razem komponują! Do przygotowania wegańskiego serka potrzebujemy: - 200g płatków migdałów (zamoczonych przez noc w wodzie) - 600 ml wody - koncentrat pomidorowy - 2 ząbki czosnku - spora garść kolendry - sól, pieprz do smaku Migdały moczymy przez kilka godzin w wodzie (najlepiej przez calą noc). Następnego dnia odsączamy migdały, przepłukujemy wodą i ponownie zalewamy wodą
Szybko Tanio Smacznie