zupa nic - 1526 przepisów (strona:52/102)

Szybka zupa z łososiem i szpinakiem / Easy salmon and spinach soup 353

ziemniaki, marchewkę i połowę koperku, włącz program P2 na 20 minut. 5 minut przed końcem programu dodaj łososia, śmietankę i szpinak. Po usłyszeniu sygnału wyłącz robota, dopraw i podawaj zupę z chrupiącym chlebkiem. Smacznego! Przygotowanie tradycyjne: W średnim rondlu rozgrzej masło, włóż pora i podsmaż, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut, do miękkości. Dodaj bulion, ziemniaki, marchewkę(...)beep, season with salt and pepper and serve with crusty bread. Preparation: Melt the butter in a soup pot and saute the leeks for 10 minutes, or until nice and soft. Add stock, leeks, along with the potatoes, carrots, and half of the fresh dill. Cook for another 15 minutes, or until the potatoes and carrots are just tender

karmelowy
Jak gotować małemu dziecku – słoiki? Czy codziennie zupka? Dwa razy ta sama? Zamrażać? 121

nic przeciwko. Czy jednak warto? Dla przykładu podam Wam czarno na białym skład i cenę dla słoiczka 125 g – zupka marchewkowa z ryżem: marchewka 41,2% woda ryż 18,8% sok z białych winogron ziemniaki 4,8% olej rzepakowy seler CENA: 2.99 zł I teraz drodzy Rodzice policzcie sobie, ile Was wyniesie przygotowanie 1.5l zupy? 1 opakowanie włoszczyzny

ClauditteMissCooking
Zupa-krem z kurek, z tymiankiem i salami 96

W tym roku krem z kurek gości na naszym stole kolejny raz.Ale dopiero wczoraj udało mi się uchwycić go przed zjedzeniem :)Kto nigdy nie jadł - absolutnie

bistro mama
Sałatka z warzywami i ryżem w słoiku 178

wekuję zupy , ja w słoiku noszę do pracy moje fit sałatki, bo to jest bardzo wygodne, gdyż mogę sałatkę jeść bezpośrednio ze słoika bez wykładania jej na talerz. Moda na jedzenie sałatek w słoikach trwa już jakiś czas. Ja też z tej mody korzystam. Niosąc moją dietetyczną sałatkę z warzywami i ryżem w słoiku mam pewność, że nic

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Plastry indyka w sosie estragonowym z szybkowaru 192

zup zasmażką. Otóż na zasmażce można zrobić również fantastyczny sos. Mój sos zrobiłam na jasnozłotej zasmażce z szalotki, z wykorzystaniem mocno estragonowego wywaru z gotowania plastrów indyka.  Zalewa solankowa aromatyzowana przyprawami Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min Otwieranie Garnka: Naturalne Indyk w sosie własnym Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 9 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC

Szybko Szybkowar
Gotujemy wywar drobiowy w szybkowarze 182

zupy, galarety lub sosu, nawet się nie zastanawiaj. Nie jest to rzecz trudna i wymaga jedynie dobrze schłodzonego wywaru oraz zastosowania białka kurzego. Klarowny wywar drobiowy. Etap I Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 30 min Otwieranie Garnka: Naturalne Etap II Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 40 min Otwieranie Garnka: Naturalne Porcji: ok 2 litry wywaru JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC

Szybko Szybkowar
Ma'amoul - z kuchni emigranta... 163

Na naszym blogu  W  pustyni  bez  puszczy   możecie przeczytać, jak to nie udało mi się zjeść sernika, bo w cukierni nie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czy przekąski to ZŁO? 183

sklepiku, co dostanie w ramach śniadania z domu, a co jest często nafaszerowane cukrem albo solą, spulchniaczami i inną chemią. Bo przecież lepiej żeby zjadło 7daysa niż nie zjadło nic... lepiej żeby wypiło Playa niż nie wypiło wody, bo wody nie lubi.  Przekąski to nowy zwyczaj. Od kiedy sklepy zalała fala zachodnich słodyczy, a polski przemysł spożywczy dołożył(...)kromkę rano, ewentualnie drugą w pracy lub na kolację. Nie wyobrażam sobie jajecznicy bez kromki chleba, ogórka kiszonego bez chleba ze smalcem od czasu do czasu, grzanek w zupie czosnkowej. Kanapka do szkoły to lepszy wybór niż wspomniany gdzieś tam 7days. W debacie pojawił się też temat cukru i jego zamienników. Próbowałam, eksperymentowałam i stwierdziłam, że cukier w domu zostaje

bistro mama
Mao – recenzja restauracji 171

nic nie mam do glutaminianu (zwłaszcza tego z parmezanu), ale fajnym drinkom nie mówię nie. Pierwszy raz byłam w Mao po otwarciu w grudniu a teraz wybrałam się zobaczyć, czy trzyma poziom i jak wygląda letni ogródek. Co można zjeść w restauracji Mao? Szefem kuchni w Mao jest Jurek Dong, więc możemy zjeść tu pierożki na parze, zupy

Ugotowane pozamiatane
Jesienna zupa z czerwoną soczewicą 249

zup , ale na wsi smakuje jakoś inaczej, wyjątkowo dobrze. Może dlatego, że szybko się ją gotuje i jest pożywna, rozgrzewająca a to po grzybobraniu zawsze się przydaje. I pasuje do jesiennych okoliczności przyrody. Jak sobie tak urlopuję jesienią w wiejskiej chacie to tak jakbym była w innym świecie. Tam, z dala od miasta, życie płynie inaczej, wolniej. Nic

Smaczna Pyza
ROZWIĄZANIE KONKURSU Z JAMAR-em 124

nic :) Wielu z Was zainspirowało mnie do stworzenia czegoś nowego i za to serdecznie dziękuję.  Ale do rzeczy... Wybierając zwycięzców jury sugerowało się jakie produkty Jamar zostałyby użyte do przygotowania no i tym czy gotowe danie jest typowo jesienne. O tej porze roku jemy bowiem bardziej syto, cieplej. Lekkie sałaty zamieniliśmy na pożywniejsze sałatki, chłodniki na rozgrzewające zupy

Z Majeczką w kuchni
Placuszki dyniowo-ziemniaczane 210

Nic wiec dziwnego, ze i tym razem chce podzielic sie z Wami kolejnym przepisem na nie. Tym razem beda to placuszki jesienne, bo przygotowane z prawdziwie jesiennych warzyw: dyni i ziemniakow. O ile ziemniaki uwielbiam od zawsze, o tyle z dynia zaprzyjaznilam sie dopiero rok temu w czasie Festiwalu dyn i. Moja dyniowa przygoda zaczela sie od zupy

Przysmaki Karolki
Murzynek - ciasto na niedzielę (bezglutenowe) 147

Przedstawiam przepis na ciasto niedzielne - takie ciasto bardzo często gościło na naszym stole, ale było glutenowe niestety. Przerobiłam je na bezglutenowe. Z dodatkiem łyżeczki bezglutenowego proszku

Kawa z mlekiem
Bezy - przepis podstawowy (bezglutenowe) 145

Przedstawiam mój własny przepis na doskonałe chrupiące bezy, oczywiście bezglutenowe. Zaznaczam, że bezglutenowe, bo to takie oczywiste nie jest ze względu na niepewny skład kupnego cukru

Kawa z mlekiem
LODY GROSZKOWE-BANANOWE ZROBIONE Z MIŁOŚCIĄ 111

nic były jej prośby, błagania aby zjadła coś pożywnego. Pewnego dnie babcia miksowała coś w kuchni. Ja jak to dziecko zajrzałam w biegu do kuchni i poleciałam dalej na podwórko. Po kilku godzinach babcia zawołała na obiad... jednak powiedziała, że dziś ma dla mnie na deser niespodziankę. Postawiła jeden warunek. Mam zjeść cały obiad. Ja zachęcona tym spałaszowałam zupę

Kuchnia w oparach