bród świeżych warzyw, głównie pomidorów. Zazwyczaj gotujemy długo składniki na wolnym ogniu. Tym razem postanowiliśmy maksymalnie skrócić czas, zachowując jednak wszystkie smaki. Zamiast gotować warzywa upiekliśmy je w piekarniku, część zmiksowaliśmy, a część została w kawałkach. Wymaga to mniej pracy niż gotowanie, którego trzeba doglądać, a efekt jest niesamowity. Zmiksowany krem stanowi podstawę zupy instant. Można go zamrozić, żeby później
Niedzielny kucharzZupy krem zawsze i wszędzie się sprawdzają. Są doskonałe zarówno dla maluchów, jak i bardziej wymagających klientów, no bo przecież taki krem można ślicznie podać i wtedy nabiera zupełnie innego, bardziej wykwintnego charakteru. Cukinia z pomidorami to doskonałe połączenie, więc i wiele napracować się nie trzeba. SKŁADNIKI: (ok. 4-5 porcji) · 1 butelka
Calzonella.compokrojoną w piórka cebulę, rozmaryn i tymianek. Podsmażaj około 2 minut. Dodaj pomidory, czosnek , daktyle i paprykę. Wlej gorąca wodę, dosmacz solą, skórką z cytryny i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną. Do zupy dodaj kilka listków bazylii następnie zmiksuj blenderem, na krem. Jeśli zupa wyda Ci się za gęsta, możesz oddać wody. Teraz robimy pesto
Z Kuchni Do KuchniMoja propozycja na dzisiejszy obiad to aromatyczna zupa z marchewki. Ponieważ jednak sama marchewka jest lekko mdła, dlatego podkręciłam krem porem. Zupa jest pyszna i polecam
Moje Małe CzarowanieNiezwykle aromatyczna, doskonale przyprawiona słodko – kwaśna, a zarazem lekko ostra i mocno rozgrzewająca zupa na bazie soczewicy, chrupiącej ciecierzycy, świeżych pomidorów, pachnącego imbiru, cynamonu i kminu
Szalona Kuchnia EwelinyIdealny obiadek w czasie upałów Chłodnik pomidorowy z fetą SKŁADNIKI: kilka pomidorów 1 papryka 2-3 ogórki czarne oliwki 2-3 ząbki czosnku 1 cebula feta
MarciochaKucharzypokrojona cebule i marchewkę oraz soczewicę. Sparzone pomidory obrać ze skórki, wykroić zgrubienia po ogonku i pokroić na mniejsze kawałki. Także wrzucić do garnka. Całość gotować aż soczewica i marchewka będą miękkie. Potem garnek zestawić z ognia a zawartość zmiksować na krem. Do smaku doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotową zupę podałam z kleksem gęstej śmietany
Monia miesza i gotujesię żółte liście, a pod nogami znajdujemy kasztany. To ten czas, kiedy na straganach królują dojrzewające przez całe lato jabłka, gruszki. To właśnie teraz kupimy najsłodsze śliwki i soczyste pomidory. Pośród wymienionych składników jednak króluje jeszcze jeden produkt - dynia. Nie tylko swoim rozmiarem (w końcu dynie bywają ogromne), ale też swoim smakiem. Mimo, że na targach widzimy niewiele odmian, jest(...)wiele więcej (zajrzyjcie chociażby na fanpage JEdynie, gdzie się zaopatruję w dynie różnego rodzaju) i każda ma inny smak i dedykowana jest innym daniom. Dzisiaj zapraszam Was na prostą zupę krem z dyni. Jej przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu. Jeśli jednak wolicie bogatszy smak, zapraszam na zupę dyniowo-warzywną. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćtofu naturalnego ogórki małosolne Zblenduj pokruszone tofu, suszone pomidory, czosnek, syrop klonowy oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem. Podawaj na chlebie z ogórkiem małosolnym. Obiad: Potrawka z batatem [493 kcal / W: 84,5g / B: 17,5 g/ T: 10,5 g] Potrawa powinna być już gotowa. Przepis znajdziesz powyżej. Kolacja: Zupa krem z wiosennych warzyw [487 kcal(...)groszku 200 g pieczarek marchew liście botwinki 5 szparagów 25 g suszonych pomidorów w oleju sól i pieprz Pieczarki obierz i pokrój w półplasterki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Suszone pomidory pokrój w paski. W garnku zagotuj wodę lub bulion. Dodaj pieczarki, pomidory, makaron oraz sól i pierz. Następnie, po kilku minutach dodaj groszek i marchewkę
365 dni dookoła kuchniPyszna, rozgrzewająca, jesienna zupa-krem. Bardzo gęsta i oryginalna w smaku, wykonana na mleczku kokosowym i bulionie warzywnym. Całość przenika smak pieczonego czosnku, cynamonu i chilli
Pora na pora i pomidorasezonowe jest bardzo zdrowe, pamiętajcie! Dziś mam dla Was nieco odmieniony krem cukiniowy z serem cheddar. Jest po prostu przepyszny! Ser nadaje mu nieco bardziej wyrazistego smaku i wspaniałą, kremową konsystencję. Przygotowanie tego kremu cukiniowego jest bardzo łatwe, zatem serdecznie zachęcam do skorzystania z przepisu Krem cukiniowy z serem cheddar – składniki (na około 6 porcji): cukinia, około 500g(...)dodajemy do garnka starty ser cheddar oraz doprawiamy zupę solą i pieprzem. Na koniec blendujemy zupę na gładki krem. Krem cukiniowy z serem cheddar możemy podawać np. z grillowanym serem halloumi. Smacznego! Spróbuj także: spaghetti z cukinią, natką pietruszki i mozzarellą, sałatka z tuńczykiem i cukinią, jajecznica z cukinią i suszonymi pomidorami , brownie z cukini. Jeśli chcesz być na bieżąco
Natka Pietruszkizdjęcie. Zupa z cukinii i ziemniaków Zupa ziemniaczano-porowa Krem z fioletowych ziemniaków z wędzonym łososiem Zupa ziemniaczana z rozmarynem i wędzonym łososiem Zupa ze świeżych ogórków z dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii Zupa jarzynowa z chrupiącym
Codzienna kuchnia niecodziennanachosów. Kolejnym zastosowaniem jest to, że można z niej zrobić zupa-krem lub wykorzystać jako składnik zupy ziemniaczanej, kapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami
Pause Gotowanie!starte na tarce warzywa i gotujemy kolejne 20 minut. Następnie wlewamy pomidory i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, ziele, licie laurowe i miksujemy zupę, po czym ponownie odstawiamy na palnik. Przyprawiamy curry, pieprzem oraz bazylią. Ja podają z makaronem lub ryżem. Zupa nie przypomina zupy krem, ale jest dość gęsta. Mięso ze skrzydła indyka obieram
Delicious Titbits