rozgrzanej grillowej patelni. przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości ok pół godziny. Dodajemy pomidory z puszki i dalej gotujemy ok 10 minut. Dodajemy suszone zioła i starannie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 1/4 zupy odlewamy i miksujemy na gładki krem, przelewamy ponownie do garnka i mieszamy. Na koniec wrzucamy posiekany szpinak i jarmuż. Zupę podajemy posypaną
Naturalna Kuchniasmacznego! Jeśli nazbieraliście za dużo grzybów możecie zamrozić uduszone grzybki i przygotować z nich ZUPĘ KREM Z KLUSECZKAMI KŁADZIONYMI Polecam również risotto: RISOTTO Z BAKŁAŻANEM RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU ZAPIEKANE BAKŁAŻANY Z RISOTTO I POMIDORAMI
potrawyregionalnemasło 3/4 szklanki wody Wykonanie: W głębokim garnku rozgrzewamy masło, wsypujemy pomidory pokrojone w drobną kostkę i cebulę. Gdy zmiękną dodajemy groszek, passatę, łyżkę masła, wodę, przyprawiamy, dusimy na wolnym ogniu około 25 minut. Gdy wszystkie składniki zmiękną i ładnie się połączą miksujemy na krem. Tylko uwaga! Niech zupa przestygnie, wtedy miksujcie, dzięki czemu noże nie będą się tępić
Zasmakuj Kuchnidania kuchni włoskiej. Wybraliśmy się do restauracji we czwórkę (a w zasadzie szóstkę, jeśli liczyć dzieci ;)), więc i paru rzeczy udało nam się spróbować. Przystawki Caprese z mozarellą, pomidorami i bazylią - sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł Rumiane pierożki z gęsiną podane z bukietem sałat(...)Zdjęcie pochodzi ze strony: http://willaport.pl/atrakcje-w-hotelu/gastronomia-2/ Zupy Krem pomidorowy - zupa dobra, ale tylko dobra. Najlepszą zupę pomidorową póki co jedliśmy u znajomej, z którą byliśmy, więc nasz punkt widzenia równa wszystko do tego poziomu. I w większości przypadków pozycje restauracyjne przegrywają ;); koszt: 19 zł Wyśmienita zupa rybna na pomidorach z sandaczem, łososiem i mięsem raka - nie próbowałam
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Dahl to aromatyczna zupa przygotowana na bazie bogatej w białko i wiele składników odżywczych soczewicy, naszpikowanych w witaminy pomidorów, chrupiącej papryki, słodkiego mleczka kokosowego i mieszanki
Szalona Kuchnia EwelinySzybkie, pyszne i pasują do wszystkiego, takie są te placuszki. Można je zajadać z zupą kremem, można je zajadać same z jajem i sałatką, można je
Moje Małe CzarowanieSezon na świeże warzywa trwa, więc nie mogłam się powstrzymać od wrzucenia przepisu na jedną z moich ulubionych zup. Krem z cukinii można podawać z grzankami
Czekoladowa muffinkatakie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku i dodajcie ten sos. Aby bardziej pasował do ryby możecie dodać do niego łyżkę – dwie octu winnego. Uwierzcie mi, że ryba w takim sosie smakuje wyjątkowo. Składniki: 1 puszka pomidorów 400 g 1 średnia cebula
Zasmakuj Kuchniogarnęła więc mnie tęsknota za nią i za wiosenną zielenią. Stąd też zielona, bardzo dietetyczna zupa krem. Zielona za sprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii. Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb owsianych na miseczkę zupy. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora. Składniki: ? 1 brokuł ? 1 cukinia ? ok. 10 listków bazylii ? garść rukoli ? 1 cebula ? sól, pieprz
To co kochamnią i za wiosenną zielenią. Stąd też zielona, bardzo dietetyczna zupa krem. Zielona za sprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii. Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb owsianych na miseczkę zupy. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora. Składniki: • 1 brokuł • 1 cukinia • ok. 10 listków bazylii • garść rukoli • 1 cebula • sól, pieprz
To co kochamnajmniej do 10 dnia (czyli zalecanego minimum) i zobaczymy co dalej ;) Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: - zupa krem z buraków - ogórki kiszone - jabłko II śniadanie: świeżo tłoczony sok z marchwi Obiad: - wczorajszy eksperymentalny ogórko-kapuśniak jest pyszny :) nawet Mąż zajadał :) - chipsy z buraka - pomidory z ząbkiem czosnku i koperkiem - leczo zielony sok z jabłek i selera naciowego Kolacja: - zielony
pyszne zdrowościBardzo lubię takie szybkie, proste zupy krem. Nie wymagają dużo czasu, a są pyszne i pożywne . Składniki: -100 g marchwi (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src(...)chwile razem podsmażać do lekkiego zrumienienia. W tym czasie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Wszystkie warzywa wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować na krem. Przelać do garnka i jeżeli krem jest zbyt gęsty uzupełnić do pożądanej gęstości przegotowaną wodą. Jednak pamiętać, aby nie rozcieńczyć zbytnio, bo zupa straci smak. Dodać napęczniałą kaszę kuskus, zamieszać i podgrzać
Kulinarne przemysleniaKrem z kurek to przepis od mojej kochanej cioci. Zupa jest delikatna w smaku o aksamitnej konsystencji, posypana prażonymi pestkami dyni idealnie dopełnia jej smak. To zdecydowanie mój nr 1 wśród wszystkich zup :) Składniki na 4-5 porcji: ok. 1 - 1,5 szklanki kurek (u mnie mrożone) 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 1/2 szklanki pestek łuskanej dyni(...)odłożyć do dekoracji. Dodajemy pomidory z puszki (z zalewą) i serki topione (rozdrobnione) - mieszamy. Kostkę bulionową rozrabiamy w 0,5 litra gorącej wody. 1/4 szklanki bulionu wlewamy na patelnię i całość dusimy ok. 5 minut. Reszta bulionu trafia do garnka. Wszystkie składniki z patelni blendujemy (najlepiej ostudzone) - dodajemy do garnka z bulionem i mieszamy. Zupę podgrzewamy na małym ogniu (doprawiamy
Alutka-Gotujekiedy faktycznie brak nam czasu na przygotowanie czasochłonnych posiłków. Ja, wykorzystuje je między innymi do tego typu zup oraz do sałatek. Spróbujcie! Składniki na 3-5 porcji: – 1000ml gorącego bulionu (lub 1000ml wody + 3 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 800g pomidorów krojonych z puszki – 400g tortellini z ricottą i szpinakiem – 2 cebule – 2 garści szpinaku(...)przez praskę czosnek, dalej podsmażamy. Zawartość garnka zalewamy gorącym bulionem, dodajemy pomidory i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy posiekaną bazylię, przyprawę włoską, sól, cukier, pieprz i gotujemy 10 minut. Całość blendujemy na krem, dodajemy tortellini i gotujemy 3-5 minut. Następnie dodajemy szpinak i gotujemy 2 minuty. Na koniec zupę możemy zabielić śmietanką. Smacznego! Artykuł Zupa pomidorowa z tortellini i szpinakiem
Be Fit Be Strongsposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z dyni jest „zupa krem z dyni” jednak wystarczy odrobina fantazji i możemy przygotować wyśmienity makaron z wykorzystaniem dyni. Aby to danie było zdrowe użyjemy do jego przygotowania makaronu razowego . Makaron z dynią i suszonymi pomidorami – składniki (na ok. 4 porcje) 400g dyni 1 mała cebula 300g makaronu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!