zupa krem z groszku - 602 przepisów (strona:20/41)

Krem z groszku, szparagów i szynki parmeńskiej (Crema di asparagi, piselli e prosciutto crudo) 94

łyżki oliwy z oliwek. Na oleju podsmażamy cebulę oraz seler naciowy . Dodajemy szparagi oraz groszek,  doprawiamy sol ą i  pieprzem.  Na koniec dolewamy gorący bulion. Zupę gotujemy ok. 10-15 minut. Po ugotowaniu zup ę miksujemy na kremZupę oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy posiekaną natką pietruszki, plasterkami selera

La grande e la piccola cuoca
Kalafiorowa zupa krem 120

smaku solą i pieprzem. Wyjąć mięso. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zupę podawać posypaną marchewką, koperkiem i ognistą mieszanką przypraw. Można również podać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Smakołyki Asi
Zielony krem ze szpinaku i sałaty 152

dziwne..przepyszne! Delikatny smak, bardzo podobny do smaku tradycyjnej zupy z Egiptu. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku, ja jestem zakochana. Sałatę równie dobrze możecie zastąpić większą ilością szpinaku, choć szczerze mówiąc.. ta sałata ma coś w sobie. Podany z jogurtem lub groszkiem ptysiowym jest znakomity, momentami smakował mi jak krem z brokułów na który niedługo dodam tu przepis. Składniki

Czarnawisienka
Zupa Brokułowa 117

Bardzo prosta i szybka zupka :) Można ja podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym :) SKŁADNIKI: 1l. wody 1 kostka rosołowa 1 brokuł 2-3 ziemniaki 2

Dziś Ja gotuje
Krem z dyni 166

czasie wszystko blendujemy, dodajemy mleczko kokosowe i jeszcze przez chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy paprykę słodką i ostrą oraz jeżeli krem jest zbyt gęsty resztę bulionu. Krem możemy ozdobić prażonymi pestkami dyni, grzankami, groszkiem ptysiowm, natką pietruszki lub jogurtem według uznania. Smacznego Artykuł Krem z dyni pochodzi z serwisu lysygotuje.pl | Blog łysego

lysygotuje.pl
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 134

tutaj mamy np brukselkę z kaszą jaglaną czyli coś dla mnie :) jest też pięknie podana z groszkiem i prażonym sezamem. Następny rozdział to dla mnie kompletna nowość, bo kaszę do tej pory najczęściej jadałam na słodko,  czyli zupy - np krem brokułowy ze szczypiorkiem,  czy zupa na mroźny luty. Wertuję książkę dalej i są sałatki bajecznie kolorowe, pełne warzyw

Cynamonowe szczęście
Krem z batatów i brokułów 114

woli. Są zdrowe i dzieci z łatwością je jedzą. Dziś postanowiłam zrobić zupę krem z batatów i brokułów. Zupa jest z dodatkiem ziół, cebuli i świeżego koperku. Możecie ją finalnie posypać startym serem, natką pietruszki lub koperkiem, jogurtem naturalnym, oliwą z oliwek lub groszkiem ptysiowym. Polecam:) Składniki: 10 kwiatów mrożonych brokuł 4 duże bataty 1 średnia cebula przyprawy: 2 liście(...)zdecydowanie szybciej niż zwykłe ziemniaki) dodaj do nich brokuły, ziele, liście i 1,5-2 płaskie łyżki vegety natur, gotuj na średnim ogniu. Gdy składniki się połączą zmiksuj zupę na gładki krem, dopraw do smaku. Smacznego zdrowego

Zasmakuj Kuchni
Smak zieleni z paluchami 135

Dzisiaj, ze względu na całkowity brak czasu w weekend, dodam tylko ekspresową -  zieloną zupę a'la krem z serem camembert - zrobioną na jutrzejszy obiad z paluchami z ciasta francuskiego z serem i z  szynką szwarcwaldzką . Nazwałam ją a'la krem, bo kremem do końca nie jest, można powiedzieć, że jest zblendowana na leniwca - czyli tylko w połowie. Składniki(...)Gotujemy przez  5 minut od wrzucenia groszku. Koniecznie dodajemy na talerzu płatki migdałowe, aby miało co nam chrupać :) Ważne jest, aby zupa była odpowiednio gorąca -  dodajemy do niej po 2 plasterki sera camembert (jeżeli zupa będzie zimna ser nam się nie roztopi, co zupełnie zmieni  smak) Zupę a'la krem podajemy z paluchami z cista francuskiego

dlaSmaQ
Krem z zielonego groszku i jarmużu 98

smaku. • Po 10 minutach gotowania dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz groszek zielony. • Gotować do miękkości warzyw ok. 20 minut. • Na koniec wrzucić liście jarmużu i gotować jeszcze 5 minut. • Ugotowaną zupę zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem, posypać na talerzu zieleniną

To co kocham
Zupa dyniowa z pomarańczą i imbirem 151

zalewamy wodą do zakrycia dyni. Gotujemy do miękkości ok 30 min.  Całość miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta dodajemy wody, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie miksujemy. Zupę podajemy np. z groszkiem ptysiowym lub prażonymi płatkami migdałów

Atlas Smaków
Sycący zupa-krem z dyni 88

muszkatołową.Po ugotowaniu zdjąć z ognia, dodać 3 łyżki serka mascarpone, doprawić do smaku i zmiksować na krem. Ponieważ bardzo lubię szpinak zupę udekorowałam przesmażonymi na masełku listkami z dodatkiem czosnku i pestek dyni, lecz jeśli ktoś nie lubi , to z samym groszkiem ptysiowym też będzie

Anioły w kuchni
Fit zupa krem z nasionami chia, migdałami i wodą kokosową – ViVio inspiruje! 126

zawierają mało kalorii. Propozycja zupy od ViVio – producenta zdrowej żywności – powstała na bazie cennych składników, takich jak woda kokosowa, nasiona chia oraz migdały. Wszystkie te produkty można kupić w sklepie cosdlazdrowia.pl     Zdrowy krem z nasionami chia, migdałami i wodą kokosową od ViVio – wypróbuj przepis! Składniki 800 g brokułu 500 g groszku mrożonego 1l bulionu z warzyw

Tradycyjna Kuchnia
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 123

ciężkie dania obiadowe, lecz sięgam po sprawdzony patent na zupę warzywną , którą miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet.  Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia(...)dobroci jest gotowa do spożycia! Muszę tu wielce pochwalić słomkę ptysiową fitness od BRZEŚĆ . Te niewielkie, lekkie paluszki, obtoczone w ziarnach i przyprawach, idealnie komponowały się z dyniowym posmakiem zupy. Sezam, słonecznik, czarnuszka i siemię lniane to świetny dodatek, tworzący taką bardziej nietypową wersję chrupacza ptysiowego. Nie ukrywam że pełną garść pochłonęłam w zupie :) A dodatkowe dwie schrupałam na sucho

Grunt to przepis!
Zupa z zajączkiem. 160

Dodać mięso ,posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać groszek razem z zalewą ,jeżeli jest ładna i smaczna .Wyjąć mięso  ,resztę zmiksować na krem. Doprawić do smaku. Z chleba tostowego zrobić zajączki ,a uszka i ogonek z szałwii lub innej zieleniny. Mięso dodać do zupy lub wykorzystać do innej potrawy. Na talerze nalać krem groszkowy

Kulinarny karnet Christophera
Zupa na poniedziałek 121

pełni rozpoczęty. W ostatnich dniach przerobiłam już parę przepisów na szparagi, takich starszych i tych zupełnie nowych. Oto jeden z nich. Krem ze szparagów i zielonego groszku składniki: 700 g zielonych szparagów 300 g mrożonego zielonego groszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml gęstej śmietany 20 g masła sól, pieprz 4 plastry boczku wędzonego tarty parmezan do posypania - opcjonalnie(...)przez 8-10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy groszek. Całość zalewamy wodą do wysokości groszku i gotujemy 20 minut. Dokładamy odcedzone szparagi (pozostawiamy 4 do dekoracji). Dolewamy śmietanę i wszystko miksujemy. Gdyby zupa była zbyt gęsta dolewamy trochę wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do misek. Boczek wędzony podsmażamy na patelni. Kruszymy

Przysmaki Karolki