zimne przystawki - 1149 przepisów (strona:46/77)

Sałatka z brokułem i żurawiną na sylwestrową imprezę 286

Połączenie brokuła i żurawiny plus chrupiący słonecznik i feta - ideał. Na pomysł takiej sałatki wpadłam na spontonie kupując brokuł i słonecznika, zobaczyłam żurawinę i od razu

sierotka maRysia w kuchni
Małże Świętego Jakuba w sosie Beurre Blanc 112

Połączenie przegrzebków ze skarmelizowaną cykorią i dodatkiem selerowego puree, dla nas rewelacja. Duży nakład pracy w sensie synchronizacji, ale efekt wynagradza. Składniki 24 muszle Świętego Jakuba

R'n'G Kitchen
Sałatka z brokułem 171

    W roli głównej dziś panuje brokuł w towarzystwie kurczaka, sera pleśniowego.. zresztą sami zobaczcie co znajduje się w tej sałatce w składnikach :) Według

Garnkowe fanaberie
Hummus 186

Jest to potrawa wegańska popularna na Bliskim Wschodzie, pochodząca z Libanu. Przygotowywana z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku cytryny, oliwy oraz kminu rzymskiego. Można go spotkać

Malinowe Pocałunki
Brukselka gotowana w mleku 171

Brukselka, ciągle mało popularna w naszym kraju. Być może przyczyna leży w jej goryczkowatym smaku a przecież jest kilka sposobów aby go zneutralizować - gotowanie na parze

Mechanik w kuchni
Muffiny z brokułem i żółtym serem 194

Bardzo często przeglądamy internet w poszukiwaniu szybkiej przekąski na przyjęcie, nie inaczej było także w naszym wypadku… tylko, że przepis na muffiny z brokułem i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
śledzie matiasy na zakąskę... 143

Składniki: filety śledziowe 10 sztuk, cebula biała 4 średnie, oliwki zielone, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, sok z cytryny 2 łyżki, olej

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa Śledziowa Tatusia Na Zimno - z ziemniakami w mundurkach 140

Zupka trafiła wraz z przepisem do galerii zdjęć Dzień Dobry TVN- Wasze dania na naszej stronie :) Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych z matiasa 3 cebule 1.5

ClauditteMissCooking
Sałatka z makaronem, z pesto i orzeszkami piniowymi 168

Sałatka z makaronem, z pesto i orzeszkami piniowymi gości na moim stole od kilku lat i zawsze szybko znika bo ma wielu wielbicieli. Ma bardzo charakterystyczny

UgotujmyTo.pl
Kolorowy tort makaronowy 246

                 Kolejne moje dzieło z cyklu: zobacz, pomyśl i wykonaj tak

Malinowe Pocałunki
Babeczki ziemniaczano szpinakowe 146

Babeczki na słono przygotowałam, czyli do jajek, ziemniaki, śmietanę, szpinak, zioła i przyprawy dodałam. Można je same zajadać lub z mięsem, sosami podawać. Na deser zapewne

Moniki Smakołyki
Sushi z holenderskim matjasem i musem z fenkuła 199

Kcal) więc będąc na diecie można sprawiać wrażenie,że bierze się na przyjęciu wraz z innymi czynny udział w konsumcji.Porównując:jedno jabłko ma +/- 50 Kcal. Do tej przystawki idealnie pasuje wytrawne białe sherry Manzanila lub białe wino np.Muscadet Jeden kawałek fenkułowego sushi wynosi tylko: 70 Kcal białko 4g, tłuszcz 5g, węglowodany 1g SKŁADNIKI: 1 fenkuł (koper włoski(...)minut do czasu aż będzie miękki ale wciąż jędrny (nie rozgotowany). Ugotowany przecedzić na sicie usuwając przyprawy. Śledzie matjasy pokroić w kawałki wysokości metalowych obręczy Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie Śmietankę ubić na prawie sztywno Białko ubić na sztywną pianę wykonanie Rozgrzać lekko masło na najlepiej teflonowej lub ceramicznej patelni i obsmażyć na nim przez 2-4 minuty odsączone plastry

Sztuka gotowania w/g Samiry
Prosty sposób na śledzia Matiasa ze śmietaną lub bez 140

Śledzie są w moim domu obowiązkowym przysmakiem na każde święta. Zazwyczaj robi się śledzie według poniższego przepisu (tzw. ślepe śledzie :) i podaje razem ze śmietaną, ale

Smakowy Raj
Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką. 232

Brokuły wywodzą się z rejonu Morza Śródziemnego. Znane były już mieszkańcom starożytnej Italii, gdzie stanowiły prawdziwą ozdobę stołu. To właśnie stamtąd wraz z włoskimi osadnikami powędrowały

mojewypiekiinietylko
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 198

SKŁADNIKI na 20 sztuk: 20 arkuszy na wontony (odmrożone) 150 g chudego mielonego mięsa np. szynka wieprzowa lub pierś z kurczaka 150 g świeżego szpinaku 1

Sztuka gotowania w/g Samiry