Popularna w Chinach i na Tajwanie przekąska uliczna, łatwa do zrobienia w domu. Bulion w którym gotujemy jaja można zamrozić i użyć go ponownie
Stare GaryTatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i oleju. Nieobowiązkowymi dodatkami, ale bardzo pożądnymi są: marynowane grzybki, ogórek konserwowy, a w niemieckim wydaniu sardele i kapary. Tatar spożywany jest na surowo, bez obróbki termicznej, zatem mięso i jaja powinny być pierwszej świeżości(...)wiele małych porcji tatara, a w zagłębienie ułożyć wówczas żółtka przepiórczych jajeczek. Dookoła ułożyć wieniec z pokrojonych dodatków do tatara podawać ciemne lub jasne pieczywo, czerwone wino lub kieliszek zimnej, gatunkowo dobrej czystej wódki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jakiś czas temu rozkochaliśmy się z Rysiem w sushi... jest to bardzo zadziwiające, dla mnie ,,,danie"... bo co ciekawego może być w ryżu, glonach (:-)) i surowym
sierotka maRysia w kuchniBardzo smaczna, orzeźwiająca zupa. można podać ją jako przystawkę, można zjeść na lunch z bagietką. Idealna na upalne dni. Nie tylko dobra ale i efektowna. Całkiem sycącą, co zawdzięcza użyciu awokado. Nie sądziłam, że wyjdzie taki smaczny chłodnik Kolejny udany przepis z książki Gordona Ramsay'a "Dania w pięć minut"składniki dla 4 osób800 g ogórkówsok(...)pokrojone w kostkę ogórki, awokado, cebulę i pomidor. Wymieszać z oliwą i bazylią.Zupę po wyjęciu z lodówki przed podaniem jeszcze raz spróbować i jeżeli trzeba doprawić, dodać nieco zimnej wody, jeżeli jest za gęsta. Przelać do czterech schłodzonych miseczek, wyłożyć na środek przygotowana mieszankę z ogórków, awokado, cebuli i pomidora. polać zupę oliwą i posypać pieprzem. Smacznego
Stare GaryTarta jest wypiekiem, który każdy może dostosować do swojego smaku. Można sobie dobrać takie składniki jakie się lubi… lub akurat ma w lodówce. Ja dzisiaj
UgotujmyTo.plCarrot snackSkładniki.10 dag marchwi2 jajka50 ml oliwy z oliwek1/2 łyżeczki soli15 dag maki pszennej2 łyżeczki proszku1 łyżka orzeszków ziemnych wiórki1 łyżka parmezanu startego1 łyżka natki
Kulinarny karnet ChristopheraPokusiłam się o połączenie polskich warzyw i orientu. Przepis przygotowany na potrzeby konkursu z firmą Iglotex. Do wyboru miałam różne rodzaje warzyw na patelnię, po
Malinowe PocałunkiMule w sosie pomidorowym na białym winie z warzywami Czas na ucztę! Korzystając z gorąca tego lata oraz dostępnych produktów regionalnych gdzie obecnie przebywam zapraszam na
Wino Francja KuchniaOsobiście... tarty ubóstwiam.Miałem już okazję przygotowywać tartę, ale na słodko ze śliwkami.Dziś przygotowałem w wersji wytrawnej i wegetariańskiej. Do tego wykorzystałem świeże szparagi i
kulinarnyJaDzisiaj, kolejna propozycja, która dobrze sprawdza się gdy odwiedzają nas goście. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, a z pewnością bardzo efektownie prezentuje się na stole
Taste Therapyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com "Orzeszki" z ciecierzycy - to doskonała przekąska i fajna alternatywa dla chipsów oraz zwykłych orzeszków (choć w smaku istnieje różnica
Di gotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Kiedy za oknami szaro i ponuro warto przynajmniej zjeść coś kolorowego i pysznego. Wiele
Kuchnia Pełna PasjiNajpopularniejsza przystawka w kuchni greckiej. Sos podawany do smażonego, grillowanego i pieczonego mięsa, zapieczonego pieczywa, grillowanych warzyw. Na pewno go znacie. Ale moje tzatziki ma polski akcent – w postaci rzodkiewek ogrodowych i ogórków małosolnych. Lubię mieszać smaki i komponować nowe na bazie tego, co już znam. A czy małosolne ogórki kiedyś komuś zaszkodziły? Pasują do tego zestawu tak samo dobrze(...)zioła, doprawcie do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przełóżcie całość do miseczki w której będziecie podawać tzatziki na stół i schłodźcie mocno w lodówce. Najlepsze jest zimne. My pochłonęliśmy tą porcję w 4 osoby, do grillowanych kurzych skrzydełek i młodych ziemniaków pieczonych w całości. Jak się uprę, sama wciągam połowę tej porcji jako zdrowe, lekkie
Karo in the KitchenAlko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) Są słodkie, smaczne, bardzo łatwo "wchodzą", ale w zbyt dużych ilościach mogą pozbawić umiejętności utrzymania postawy pionowej. O czym
Pełny talerztruskawkami i serkiem zostało mi jeszcze jedno opakowanie, postanowiłam, że tym razem upiekę coś wytrawnego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - jest naprawdę pysznie! Roladki świetnie sprawdzą się jako przystawka, a także jako szybka przekąska w pracy. Pycha! :) Roladki z pieczarkami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 350 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 plastry wędzonego parzonego boczku 4 plastry(...)posypuję lekko serem na górze. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Roladki powinny ładnie wyrosnąć i się zarumienić. Świetnie smakują jeszcze ciepłe, ale sprawdzą się także jako zimna przekąska. Ja swoje polałam ketchupem, ale można także przyrządzić do nich sos czosnkowy i sałatkę. Jest pysznie
Cooking Monster