Chipsy z obierek z ziemniaków .. pyszne ! Chipsy z obierek z ziemniaków, pyszne ! Jakiś czas temu w DDTVN widziałam jak Andrzej Polan przygotował chipsy z
Kuchnia na wzgórzuNa pierwszym zdjęciu widać roladę zrobioną na blaszce o wym. 26X20cm. Natomiast na drugim zdjęciu rolada jest zrobiona na blaszce o wym. 29X24cm - także należy sobie
W kuchni u MonikiPrzepis znalazłam tutaj. Dobry sposób na zagospodarowanie wędlin. Użyłam naczynia 18x18cm , 7 cm głębokościskładniki200 g szynki gotowanejduży pęczek pietruszkiłyżka kaparówparę korniszonków500 ml bulionu lub
Stare GaryMajówka z racji wspanialej barowej pogody wykorzystaliśmy kulinarnie. Codziennie jakieś smakołyki mniej lub bardziej zdrowe, ale zawsze bezmleczne pojawiały się na naszym stole. Mój małżonek od
Państwo Wojtczuk gotująViolaPassion Niby żadna sztuka a jednak Dla wielu z was ta potrawa jest nowością. Odkąd pamiętam jajka królowały na stole w moim
Viola cooks with passionBób świetnie smakuje w upalne, letnie dni. Najczęściej jest gotowany samodzielnie lub z dodatkiem kopru. Ciekawym pomysłem jest również przygotowanie sałatki z bobem. Jest ona bogata
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Trochę nietypowa ale pyszna i sycąca sałatka, która zaspokoi najwybredniejsze podniebienia. Dodatek czosnku i cebuli oraz rzeżuchy lekko zaostrza jej smak. Świetnie sprawdzi się na kolację
Smakołyki Asipopularność w kuchni zachodu, głównie z uwagi na łatwość i szybkość przygotowania oraz uniwersalność zastosowań. Kuskus to przecież nie tylko baza dań głównych ale również znakomity dodatek do sałatek, przystawek, zup i deserów. Ja zapraszam Was dziś na propozycję sałatkową: Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi Składniki: 250 g kaszki kuskus 100g kotletów sojowych (a'la schabowe) 3szklanki bulionu(...)dodając 1 łyżkę oliwy, dodaj warzywa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości (możesz podlać odrobiną wody). Paprykę konserwową pokrój w kostkę, natkę pietruszki posiekaj. Zimny kuskus wymieszaj z przestudzonymi, duszonymi warzywami, pokrojonymi kotletami sojowymi, kukurydzą, natką pietruszki. Dopraw pieprzem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamięsa z kurczaka z masą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe na przystawkę z ulubioną surówką (sprawdziłam). Ale dobrze też jest mieć je w lodówce, żeby po prostu wziąć w rękę i zjeść (dzieci je uwielbiają). Przepis już dawano znalazłam w gazecie Kuchnia(...)ostra (brak na zdjęciu) Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekałam. Do garnka włożyłam filety, masło, cebulę i czosnek. Dodałam zamrożone kostki bulionowe, przyprawiłam solą i pieprzem. Całość zalałam 1 litrem zimnej wody. Wstawiłam do gotowania na średnim ogniu. Zdjęłam z gazu kiedy mięso było miękkie. Mięso wyjęłam do wystudzenia a wywar przecedziłam i ponownie wstawiłam do gotowania. Zmniejszyłam płomień gazu
Kuchnia u Krysimiłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje się i smakuje tak dobrze, że będzie jak najbardziej właściwa również na bardziej wyszukane(...)łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka drobno siekanego koperku Instrukcje Jajka gotujemy na twardo przez 6-8 minut, chłodzimy w zimnej wodzie i obieramy. Każde z nich kroimy wzdłużnie na 2 części. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy ją w cienkie (ok. 2mm) półtalarki, rozdzielamy na pojedyncze pióra i mieszamy z łyżką
Kulinarna PokusaLato :) Sezon urlopowy i grillowy w pełni. Zapraszam na szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne szaszłyki. Trochę inne niż tradycyjne, bo z dodatkiem suszonych śliwek owiniętych
Kuchnia z widokiem na ogródU mnie ostatnio znowu królują śledzie. Ostatnio były na grillu , a dziś proponuję lekko ostre, chrzanowe z rodzynkami. Polecam. Takie śledziki to doskonała propozycja na zakrapiane
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka meksykańska u mnie w wersji z kabanosami, to kolejna bardzo smaczna, mało skomplikowana i co najważniejsze szybka w przygotowaniu propozycja na imprezowy stół. Świetnie sprawdzi
Kuchnia z widokiem na ogródPrzepis dostałam w pracy. Czuję, że w najbliższym czasie jeszcze kilka do domu przyniosę :) Szybka sałatka, ciekawy smak. Polecam dla niezapowiedzianych gości. Składniki: 2 opakowania
Pasja Smakuzrobieniem tych tymbalików zbierałam się dość długo. Ale jako że akurat idą święta to jest to idealna przystawka na świąteczny obiad. Zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Czerwień żurawiny idealnie komponuje się z blaskiem choinki. Przygotowanie zajmie nam jakieś 1,5 godziny, a potem reszta zrobi się sama w lodówce. Do przygotowania 6 tymbalików (wielkości kokilek do suflecików) potrzebujemy(...)czasie mięso wyjmujemy, studzimy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Bulion przelewamy przez sito, rozpuszczamy w nim żelatynę i studzimy. Układamy mięso i żurawinę w kokilkach i zalewamy zimnym płynem. Wstawiamy do lodówki aż stężeją. Jeżeli używamy mrożonej żurawiny to układamy ją w kokilkach na wpół rozmrożoną. Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz
Marder&Marder Manufacture