To jedno z moich ulubionych dań wigilijnych. Zaraz obok ryby po grecku :) Na jego przygotowanie potrzeba niewiele czasu i minimum składników. Trochę więcej potrzeba go
zadanie-gotowanieCały świat kocha sery . Różnorodność gatunków, rodzajów sprawia, że każdy smakosz może zadowolić się innym smakiem. Wytwarzany z mleka, znany był już przed naszą erą. Z
mojewypiekiinietylkoW końcu Malinowe powracają do żywych i do działania. Brak sprzętu do fotografowania stał się moją wielką zmorą i spędzało mi sen z oczu.
Malinowe PocałunkiSchab pieczony z nadzieniem Schab pieczony z nadzieniem, ten tu przygotowany wylądował na naszym stole wielkanocnym. Schab pieczony z nadzieniem nie musi być tylko na
Kuchnia na wzgórzuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak
Di gotujePrzystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C. Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak kwaśno-cierpki. Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin. Składniki: 500 gram(...)Można je piec ok 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190stopni lub obsmażyć na patelni i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Przygotuj dip. Podawaj z zimnym piwem Witbier
AZgotuj!Ziemniaki po szwedzku tak zwane „ Hasselback potatoes ” coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. I wcale się nie dziwię. Są banalnie proste, a przy tym
Passion of CookingDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale
Kulinarna PatilogiaKorzystamy z dobrodziejstw jakie podarowała nam jesień i dziś po raz kolejny u nas w roli głównej dynia. Tym razem w towarzystwie słodko- kwaśnych buraków i
Symfonia SmakówSkładniki: polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny
W Mojej Kuchni LubięSylwestrowa sałatka z kurczakiem No to święta już za nami , a przed nami sylwestrowe zabawy , niektórzy wychodzą inni zostają w domu , sami lub ze znajomymi , tak
Ogrodnik w podróżyPożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne Składniki 2 filety z piersi kurczaka ( po ok. 20 dag ) 1 średni ananas
R'n'G KitchenSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródNastępny w kolejce był tatar z tuńczyka z kaparami podany z marynowanym w pomarańczowym soku koprem włoskim i świeżą kolendrą. Do tego bagietka francuska bagietka na gryczanym zakwasie. Z przystawek mogliśmy jeszcze skosztować roladek z bakłażana na ciepło z pysznym kozim serem w środku, podanych z rukolą i koktajlowymi pomidorkami. Następnie podano nam małże z sosie pomidorowym oraz smażone(...)mnie miłym zaskoczeniem. Po miejscu znajdującym się w pasażu hotelowym i wyglądającym jak sklep z winami nie spodziewałam się dobrego jedzenia i ciepłej atmosfery. Liczyłam raczej na małe zimne przekąski, więc tym bardziej wieczór był miły. La Vinotheque Wine Bar Warszawa, ul. Grzybowska 61 Godziny otwarcia: Poniedziałek - sobota 12.00 - 23.00 Niedziela
Kulinarne przygody Gatityoraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak i trochę żałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W reszcie kółek wycinamy kieliszkiem mniejsze kółko. Na pełne kółko kładziemy to z dziurką, lekko dociskamy (możemy wcześniej lekko zwilżyć brzeg palcem zamoczonym w zimnej wodzie). Resztki ciasta łączymy, cienko wałkujemy i wykrawamy dodatkowe kółeczka. Środek naszych koszyczków nakłuwamy 2-3 razy widelcem. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Brzegi posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Smaki Na Talerzu