lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa kotletowego. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok. 25 minut w temp. 180 st. C. Kotlety bardzo dobrze komponują się z gotowanymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami.Smacznego
Maminek kulinarnysól. Doły ziemniaków ścinamy, aby się nie przewracały.Napełniamy naszą kaszą ze skwarkami. Ustawiamy armię ziemniaków na blaszce z papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem delikatu do mięs......i do piekarnika na 20 minut w temp. 160 st. C.Gotowe i pachnące. Bardzo dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty.Smacznego
Maminek kulinarnymarynaty i ponownie wstawić do piekarnika na 30-40 minut lub dłużej, jeżeli żeberka są bardzo mięsne.Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika. Pozostawić na min. 10 minut. Dopiero, gdy mięso odpocznie, pokroić żeberka na porcje.Podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką lub samodzielnie z sosami.Smacznego
kolorowotorcikowopieprzem i solą. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć plasterkami boczku. Na nich układać warstwowo: liście kapusty, ziemniaki, mięso itd., wierzch przykryć kapustą, posmarować koncentratem pomidorowym i posypać ziołami. Podlać resztą rosołu. Zapiekać w piekarniku w tem. 180C przez 1 godzinę. źródło,, mięsa Siostry Marii
Apetyczna babeczkakurczaka, rumieniąc z obu stron. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami
Gorący kąsekwnujemy, następnie nakładamy szpinak oraz pozostałą masę z ziemniaków. Brytfankę z babką wkładamy do większego naczynia wypełnionego wodą i pieczemy w piekarniku 80 min. W tem 190st. Podajemy jako dodatek do mięs lu z sosem np.koperkowym... Smacznego
NaKońcuJęzykaoliwy, na dno układamy plasterki ziemniaków. Ziemniaki solimy, dodajemy pokrojony na plasterki ząbek czosnku i część posiekanej pietruszki. Rybki układamy na ziemniakach, dodajemy pomidorki, resztę pietruszki. Całość skrapiamy nitką oliwy i podlewamy białym winem. Okonie wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180-200° C przez około 25/30 minut
Mia Cucina Sofietabazylią, po czym wlewamy sos pomidorowy i groszek i dusimy ok. 15-20 minut.W naczyniu do zapiekania układamy warstwami najpierw ziemniaki, na to połowę sosu i ser, następnie kolejną warstwę w tej samej kolejności.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180°C na 35 minut i smacznego
Delicious Titbitsmusztardzie pieczony z warzywami Pyszny obiad jednogarnkowy z piekarnika. To danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jest proste w wykonaniu, a w dodatku przez większość czasu robi się samo. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka ( u mnie udka i podudzia) 1/3 główki kapusty 5-6 ziemniaków 2 marchwie pół cukinii pół czerwonej papryki 2 łyżki oleju(...)kostkę i wykładamy na dnie szerokiego naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy mięso z kurczaka *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Marchew obieramy i kroimy w grube krążki. Warzywa przekładamy do miski polewamy olejem, obsypujemy przyprawami i mieszamy *** *** Warzywa układamy między kawałkami kurczaka *** *** Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy pod przykryciem przez 1 godziną. W międzyczasie
Blog z Apetytemjesienne wieczory. Składniki (na 2 porcje): 2 czerwone papryki 2 marchewki 1 średni ziemniak 400 ml rosołu lub bulionu 1 cebulka odrobina świeżego tymianku sól i pieprz łyżka masła łyżka oliwy z oliwek Paprykę myję, kroję na pół, oczyszczam z nasion i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 25 minut skórą do góry. Studzę i obieram ze skórki
Mango Papajaśredniej wielkości ziemniaków 1 kalarepka Pęczek rzodkiewek 2 kolby kukurydzy Sól Pieprz Marynata Jedna czwarta szklanki oleju 3 łyżki masła Pół garści drobno posiekanego świeżego tymianku lub łyżka suszonego Łyżeczka curry Łyżeczka kurkumy Łyżeczka miodu i cytryny (dodajemy je do marynaty pod koniec pieczenia, po dwóch smarowaniach skrzydełek) Przygotowanie: Krok 1 Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni(...)delikatnie na brązowo, podlewając na koniec łyżką karmelu lub miodu. Obgotowane ziemniaki delikatnie naciskamy, żeby pękły i nieco się spłaszczyły. Kalarepkę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa wykładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy łyżkę masła, garstkę posiekanego tymianku (lub łyżeczkę suszonego), sól i pieprz. Tak przygotowane warzywa wkładamy do piekarnika na 15-20 minut. Przygotowanie warzyw dobrze jest zsynchronizować z pieczeniem skrzydełek
Niedzielny kucharzPolecam Składniki: 1 duży kalafior 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 duża marchewka 2 średnie ziemniaki 2-3 szklanki przegotowanej wody lub bulionu warzywnego 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych świeża natka pietruszki do podania olej roślinny sól i pieprz czarny mielony Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Umytego kalafiora kroimy na koszyczki, wkładamy do większego naczynia, polewamy kilkoma
Lamarida.plładu wsypujemy cebulę ,groszek,pora i kładziemy na to kurczaka . Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 30 minut . Następnie oprószamy po całości miętą , pokrzywą i dodajemy pomidory pieczemy maksymalnie 15 minut to wszystko. Taki mały kurczak nie potrzebuje długiego pieczenia warzywa są młode a ziemniaki były już tylko półtwarde . Smacznego Sposób na pokrzywę : P okrzywę myjemy i traktujemy drastycznie
Viola cooks with passionładu wsypujemy cebulę ,groszek,pora i kładziemy na to kurczaka . Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 30 minut . Następnie oprószamy po całości miętą , pokrzywą i dodajemy pomidory pieczemy maksymalnie 15 minut to wszystko. Taki mały kurczak nie potrzebuje długiego pieczenia warzywa są młode a ziemniaki były już tylko półtwarde . Smacznego Sposób na pokrzywę : P okrzywę myjemy i traktujemy drastycznie
Viola cooks with passionmozzarella, ser kozi czy parmezan. Dodatki na wierzch to nie tylko pomidory, możecie ułożyć na mięsie krążki cukinii, pieczarek, cebulki, bakłażana, tartą marchew. Będzie pysznie! Obiad podaję zazwyczaj z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Do tego surówki rozmaite, pieczone warzywa lub sałaty z winegretem. Polecam! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry pomidora malinowego tarty żółty ser sól, pieprz(...)Piekarnik nagrzewam do temp. 190 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Kurczaka w naczyniu układam na środkową półkę piekarnika, nakładam na każdy kawałek trochę tartego sera, równomiernie i po plastrze pomidora. Piekę ok. 20 minut. Podaję z młodymi ziemniakami w mundurkach i surówką z marynowanych warzyw, m.in.: ogórka, cebuli i marchewki. Danie dekoruję kiełkami rzodkiewki lub brokułu. Ziemniaki można
Zasmakuj Kuchni