patelni (czego nie cierpię) to zdecydowałam pójść na łatwiznę i włożyć wszystko do piekarnika. Takim sposobem zamiast hiszpańskiej tortilli zrobiłam frittatę, równie dobrą. Zjadłam ją na obiad, a kolejnego dnia na drugie śniadanie w pracy. Tak więc danie nadaje się na każdy posiłek :) FRITTATA Z ZIEMNIAKAMI, SZYNKĄ I POMIDORAMI (4-5 porcji) Składniki: - 8 jajek - 3 duże ziemniaki - 200 gram
Zgrabne Gotowaniemożna posypać świeżymi ziołami. Wyjmujemy rybę i jeszcze gorącą podajemy. Do ryby można podać ryż, ziemniaki lub podać z gotowanymi warzywami. Można podać do pieczonej ryby tradycyjną surówkę z kapusty kiszonej , ale Morszczuk został podany z surówką Colesław Smacznego. The post Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczonych buraków Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 1 kg buraków 4-5 średniej wielkości ziemniaków 3/4 szklanki wody z ogórków kiszonych 2 łyżki tartego chrzanu 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe Sól i pieprz Woda Przygotowanie: 1. Buraki myjemy i wstawiamy do piekarnika na 2 godziny, lub do czasu, aż staną się miękkie w środku. Pieczemy
Bananowe PoleSkładniki (na 2-3 porcje):500 gram piersi kaczki- są to 2 piersigrubo zmielony pieprzsól gruboziarnista szklanka żurawiny świeżej 2 łyżki nalewki z aronii/żurawiny/maliny 4 ziemniaki 1 marchewka 1 upieczony burakdwie łyżki mioduszczypta papryki słodkiej, chili oraz majeranku i tymianku Pieczona pierś kaczki Piersi kaczki myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i nacinamy na skórze na skos. Następnie(...)strony skóry 4-5 minut a następnie minutę smażymy po drugiej stronie. Teraz doprawiamy kaczkę gruboziarnistą solą i pieprzem z każdej strony, dość obficie. Piersi kaczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18 minut, następnie pozwalamy kaczce odpocząć kilka minut. Przed podaniem kroimy piersi na skos, w cienkie plastry.Sos żurawinowyŻurawinę gotujemy z dwiema łyżkami wody oraz nalewką
Mango PapajaWstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni. Piec około 45 – 50 minut. Dobrze jest, przed pieczeniem włożyć w mięso termometr do pieczenia i piec, aż temperatura dojdzie do 71 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odstawić je na chwilę aby „odpoczęło”. Pieczoną pierś indyka można podawać na ciepło. Podałam z ziemniakami i smażonymi pieczarkami
królestwo garówFrytki można przygotować nie tylko z ziemniaków, idealnie smakują również z innych warzyw. Dziś mam dla Was propozycje na frytki pieczone w piekarniku z marchewki i selera. Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu lub jako przekąska. To świetna alternatywa dla frytek z frytkownicy ociekających tłuszczem. Warzywa wystarczy pokroić w słupki, chwila pieczenia i gotowe :) Składniki na 1 porcję: * pół
Zrób to smacznieZiemniaki Rumcajski Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe. 11 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 11 dużych ziemniaków · Cebula · 1 papryka czerwona(...)ziemniaków · Sól · 1 łyżka przyprawy Gyros · Pieprz · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą
Kulinarna Chwilalodówki. Następnego dnia mięso wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem, aby nabrało temperatury pokojowej. Gęś przełożyć na dużą blachę (piersią do dołu), wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 30 minut . Po tym czasie gęś polać wytworzonym tłuszczem, odwrócić, zawinąć skrzydła w folię aluminiową, dalej piec w tej samej temperaturze ok. 3 godziny , mniej(...)gęsty, dolać jeszcze trochę wody i ponownie doprowadzić do wrzenia. Po upieczeniu gęś pieczoną w całości pozostawić w lekko uchylonym piekarniku na 20-25 minut. Mięso z gęsi podzielić na porcje, podawać z sosem warzywnym do ziemniaków lub klusek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparywysmarować łyżką masła. Na dno wyłożyć połowę ziemniaków i ułożyć ścisłą warstwę. Na to wyłożyć warstwę grzybów, na to znów ziemniaki i zalać wszystko mlekiem ze śmietaną. Na wierzch wyłożyć pozostałe masło, pokrojone na drobne kawałeczki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, zapiekać zapiekankę 40 minut
Smaczny zeszytsałatkę na niejedną imprezę. Najlepiej smakuje dzień później lub nawet dwa, kiedy wszystko między sobą się przegryzie. Składniki - 1 duży ziemniak lub dwa małe ugotowane w skórce, obrane, wychłodzone i pokrojone w kosteczkę - 1 pieczona w piekarniku papryka (paprykę przetnij na pół, usuń gniazdo nasienne, posmaruj połówki oliwą z oliwek, posól i upiecz do czarnej skórki. Zamknij paprykę
Z Kuchni Do Kuchniłupin), wymieszaj. Tak przygotowane bataty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika na ostatnie 30 minut pieczenia kurczaka, będą złociste i perfekcyjnie upieczone. Jeżeli wolisz bardziej klasyczne ziemniaki opiekane, przepis znajdziesz TUTAJ . Kurczaka podałem z gotowanym brokułem, możesz go wzbogacić o prażone płatki migdałów oraz sosem
kuron.com.plryby. Następnie na rybie rozłożyć część podsmażonego pora. Znowu kawałki ryby i resztę pora. Całość zalać śmietanką. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut, funkcja termoobieg. Gotową rybę podałam z ziemniakami i buraczkami
Monia miesza i gotujePata’s w sieci Auchan. Pappadums są gotowe do jedzenia, pyszne i chrupiące, a chlebki naan wystarczy krótko podgrzać w piekarniku. CURRY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 40 minut ILOŚĆ PORCJI: 5-6 SKŁADNIKI: – 1 kalafior – 4-5 ziemniaków – 1 opakowanie Patak’s Paste Pots Tikka Masala (w kartoniku znajdziecie 2 porcje) – 400 ml mleka kokosowego
nietylkopasta.plSolimy, pieprzymy, układamy na schab suszone pomidory i przykrywamy je plastrami mozzarelli z kulki. Polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 45 minut (naczynie żaroodporne pod przykryciem). Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Na kotleciki ze schabu układamy listki bazylii. Artykuł Schab pieczony z mozzarellą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna
MojaQchnia.plSzynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. 3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian - ziemniaki, szynkę, ziemniaki. 4. W misce mieszamy śmietanę, mleko. jajko, sól, pieprz, zioła. Zalewamy zapiekankę. 5. Wstawiamy do piekarnika na około 30 minut 180*, po tym czasie posypujemy serem i zapiekamy do roztopienia sera. 6. przed podaniem ozdabiamy pomidorkami, pietruszką albo szczypiorkiem
Dziś Ja gotuje