Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła
Bulliobardzo jej dziękuje! Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym Bruschetta ze śledziem i konfiturą cebulową z demi glace z octu balsamicznego z rodzynkami, śliwką i żurawiną Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki
Życie zaczyna się w kuchniproste ciasto z owocami na ciasto czekoladowe z gruszkami. Chciałam mieć większe szanse że mi się uda, bo tamto zawsze mi wychodziło zarówno z rabarbarem, truskawkami jak i śliwkami. Teraz też wyszło pyszne, wilogtne. Składniki: 3 duże gruszki 175 g miękkiego masła szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowgo 3 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku
Mama z miastawedług mnie rewelacyjnie się z nimi komponuje. Nigdy też nie wyrzucam natki fenkułu, tylko dekoruję nią moje potrawy. ➤ Spróbuj także innych pilawów: pilaw z dynią i suszoną śliwką pilaw bakłażanem, cynamonem i pistacjami pilaw ze szparagami i bobem pilaw z bobem i grillowaną cukinią pilaw z kurczakiem i pestkami granatu Herbatka z kopru znana jest wszystkim mamom, ale wydaje
Chilli Czosnek i OliwaPrzepisów na bigos jest bardzo wiele. I tak też bigos myśliwski robi się z dodatkiem grzybów, śliwek i alkoholu. Do bigosu staropolskiego nie dodaje się zbyt dużo koncentratu pomidorowego, a moja ciocia robi bigos z pieczarkami. Ja zaś chcę Wam zaproponować bigos z przepisu mojej mamy. Bardzo lubię jego smak. Oczywiście podstawą każdego bigosu jest to, że nie powinno się
Passions hobbies lifekuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka w formie moskaliki w śmietanie ; blog babka w formie Śledzie w śliwkach ; blog Gotowanie jest łatwe Śledzie w zalewie pomidorowej ; blog czary gary Śledzie czosnkowe z imbirem ; blog Mój Smak RYBY INNE NIŻ ŚLEDZIE Smażony karp panierowany ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Ryba
Weekendy w domu i ogrodziejednego królika, bo w przeciwnym razie nie było co jeść. Z tych królików to się czasem krew brało i robiło czarninę. Bardzo dobra, wspaniała czarnina. Dawało się tam jabłka, śliwki, gruszki, najczęściej z suszu. Albo się ją jadło z ziemniakami albo z kluseczkami. Inaczej to się nazywa Czarna Polewka . Jak na przyjęciu dostaniesz taką polewkę to już na drugi
Kryzysowa Książka Kucharskaborder-width: 2px; border-color: #ffffff; border-style: solid; padding: 5px; font-size: small; font-weight: bold; } table.GeneratedTable thead { background-color: #ffffff; } Parówki w cieście Nadziewana tortilla Boczek ze śliwką Rogaliki z serem Tortilla z papryką Kąski kurczaka Zapiekane kabanosy Hot dog Grilowany ananas Pieczone ziemniaki Rogaliki z kiełbasą Tortilla z szynką Grzanki z czerwoną cebulą Ziemniaki faszerowanee Focaccia
Gotowanie i blogowaniegrzybów Świąteczna quinoa z bakaliami Piernikowy torcik bezowy z korzennym kremem z quinoy i owocami Bezglutenowe trufle świąteczne z czarną quinoą Świąteczna polędwiczka nadziewana quinoą, grzybami i wędzoną śliwką Bezglutenowy pierniczkowy koktajl z quinoą i karobem Pozdrawiam
Quinoa Raz!pieczenie) 20 zł 8 porcji średnio trudne POTRZEBUJESZ rondelek drewniana łyżka ostry nóż keksówka papier do pieczenia Składniki Koszt suszone owoce [500 g] – u nas rodzynki, żurawina, morele, śliwki, kandyzowana skórka cytronu po 100g 10 zł cukier brązowy – 3/5 szkl. [100g] 1 zł masło – 1/2 kostki [100g] 2 zł jajko M – 3 szt. [60g] 1,20zł
Nerds KitchenSkładniki: 50 dag suszonych owoców (gruszki, jabłka, śliwki) 5 łyżek miodu cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu kilka goździków 3 litry wody Sposób wykonania: Owoce wkładamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego wywaru dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Kompot lekko podajemy schłodzony
Qchnia po prostuŚwięta Świętami ale śniadanie trzeba zjeść. Przygotowanie zawczasu dużego słoika granoli rozwiąże nam poranny problem - co zjeść? Podana z naturalnym jogurtem i suszonymi śliwkami pomoże w trawieniu świątecznych smakołyków
Milion Smakówminutach od wyłączenia piekarnika wyjmujemy, a po kolejnych dziesięciu wyciągamy z foremki, aby nam się nie odparował. Kto nie lubi orzechów, może dodać prażony sezam, żurawinę lub suszone śliwki, albo nie dawać nic. Jak widać, pasztet jest bez wątróbki, boczku czy innego tłuszczu, a mimo to jest smaczny i bardzo plastyczny. A swoją plastyczność zawdzięcza warzywom jakie były
Dieta moja pasjatego jedzenia sporo, więc bez obaw można zjeść do woli, popić kompotem i nie martwić się niestrawnością. Składniki: 100 g jabłek suszonych wędzonych kilka plasterków jabłek suszonych 100 g śliwek suszonych, wędzonych kilka moreli suszonych 2 morele suszone na słońcu garść rodzynek 2 – 3 suszone gruszki 5 łyżek cukru trzcinowego 1 wyparzona cytryna laska cynamonu kilka goździków Wykonanie: Wszystkie
Kuchnia u Krysipodczas Wigilii idealnym dodatkiem do racuchów z wody. A jakie rarytasy znajdują się na Waszych świątecznych stołach? :) Składniki: duża garść suszonych jabłek ok 5 suszonych gruszek 6 suszonych śliwek goździki (wrzucam ok 8 sztuk) brązowy cukier do smaku 3 litry wody Przygotowanie: Wodę wlewam do dużego garnka i zagotowuje. Suszone owoce opłukuje i kiedy woda zaczyna wrzeć wrzucam. Gotuje
ChilliJemy