zakąski - 676 przepisów (strona:33/46)

Sałatka z brokuła i kurczaka z jajkiem. 326

     Jest to niesamowite połączenie chrupiących warzyw, kremowego jajka, aromatycznego kurczaka, a wszystko to skąpane w sosie jogurtowym z dodatkiem czosnku. Jest pyszna i

Rozpustne gotowanie
Sałatka z polędwicy drobiowej z ryżem. 307

     Wiosna coraz bliżej i zaczynamy już tęsknić za delikatnymi, lekkimi potrawami, więc postanowiłam zrobić tę sałatkę. Robimy ją zazwyczaj na letnie imprezy

Rozpustne gotowanie
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 172

     Jest pyszna, soczysta, a delikatna nuta cytryny delikatnie podkreśla smak drobiowego mięska. Do tego jeszcze chrupiąca panierka, skrywająca aromatyczne wnętrze.... mmmm... pyszności!!!  

Rozpustne gotowanie
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 243

     Dzisiaj zapraszam wszystkich na krokiety z mięsem, kapustą kiszoną i grzybami. Jest to danie trochę pracochłonne, ale dla takich efektów warto poświęcić nieco

Rozpustne gotowanie
Sos tatarski z groszkiem. 151

     Nie wyobrażam sobie Świąt bez sosu tatarskiego i ćwikły. Delikatne jajeczko z dodatkiem takiego sosu to jedna z moich ulubionych Wielkanocnych przekąsek;-) Sos

Rozpustne gotowanie
Sałatka jarzynowa. 162

     Jest z nami od zawsze. Nie wyobrażam sobie Świąt, przyjęć, czy innych ważnych okazji bez sałatki jarzynowej. Choć jej chwała już przemija

Rozpustne gotowanie
Pieczone skrzydełka. 522

     Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna skórka, skrywająca soczyste kąski mięsa. Skrzydełka są pyszne!!! Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności

Rozpustne gotowanie
Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki. 231

     Cevapcici to smakowite, podłużne, aromatyczne kotleciki. Najczęściej przygotowywane z baraniny, ale że u nas o baraninę ciężko, to z powodzeniem można ją zastąpić

Rozpustne gotowanie
Mini pizze. 156

     Pyszna przekąska dla wielbicieli pizzy. Tym razem w wersji mini, tak na dwa kęsy. Można je podać jako dodatek do zupy, na podwieczorek

Rozpustne gotowanie
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 233

     Pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki, hojnie nadziane mięsem, do tego kubek gorącego barszczyku z młodych buraczków i mój mężczyzna w siódmym niebie. Polecam

Rozpustne gotowanie
Bigos z papryką. 140

     Lubię wszelkiego rodzaju dania z kapusty, a przede wszystkim baaardzo lubię bigosik. Podany ze świeżym chlebkiem, który można maczać w powstałym sosiku... mmmm

Rozpustne gotowanie
Skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej. 177

     Lubimy takie skrzydełka!!! Pyszne, aromatyczne kąski otoczone słodkawą, nieco pikantną glazurą! W sam raz na grilla lub jako mundialowa przekąska :-) Polecam!!! Składniki

Rozpustne gotowanie
Smalec z cebulą. 145

     Dziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka

Rozpustne gotowanie
Ptysie z twarogiem i kurczakiem. 253

     Dziś zapraszam Was na ptysie z ciasta parzonego, lecz z nieco innym bo wytrawnym nadzieniem. Przygotowałam je na ostatnią imprezę i powiem Wam

Rozpustne gotowanie
Śledzie po cygańsku. 258

     Zimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis na  śledzie po staropolsku  oraz na  śledzie po kaszubsku , dziś przyszedł czas

Rozpustne gotowanie