zakąski - 676 przepisów (strona:33/46)

Pieczone skrzydełka. 563

     Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna skórka, skrywająca soczyste kąski mięsa. Skrzydełka są pyszne!!! Mąż je uwielbia, ja z resztą też :-), a w szczególności

Rozpustne gotowanie
Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki. 264

     Cevapcici to smakowite, podłużne, aromatyczne kotleciki. Najczęściej przygotowywane z baraniny, ale że u nas o baraninę ciężko, to z powodzeniem można ją zastąpić

Rozpustne gotowanie
Mini pizze. 185

     Pyszna przekąska dla wielbicieli pizzy. Tym razem w wersji mini, tak na dwa kęsy. Można je podać jako dodatek do zupy, na podwieczorek

Rozpustne gotowanie
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 260

     Pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki, hojnie nadziane mięsem, do tego kubek gorącego barszczyku z młodych buraczków i mój mężczyzna w siódmym niebie. Polecam

Rozpustne gotowanie
Bigos z papryką. 174

     Lubię wszelkiego rodzaju dania z kapusty, a przede wszystkim baaardzo lubię bigosik. Podany ze świeżym chlebkiem, który można maczać w powstałym sosiku... mmmm

Rozpustne gotowanie
Skrzydełka pieczone w glazurze miodowo-musztardowej. 208

     Lubimy takie skrzydełka!!! Pyszne, aromatyczne kąski otoczone słodkawą, nieco pikantną glazurą! W sam raz na grilla lub jako mundialowa przekąska :-) Polecam!!! Składniki

Rozpustne gotowanie
Smalec z cebulą. 174

     Dziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka

Rozpustne gotowanie
Ptysie z twarogiem i kurczakiem. 281

     Dziś zapraszam Was na ptysie z ciasta parzonego, lecz z nieco innym bo wytrawnym nadzieniem. Przygotowałam je na ostatnią imprezę i powiem Wam

Rozpustne gotowanie
Śledzie po cygańsku. 289

     Zimą często przygotowuję śledzie. Pokazałam Wam już przepis na  śledzie po staropolsku  oraz na  śledzie po kaszubsku , dziś przyszedł czas

Rozpustne gotowanie
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 247

     Dziś przedstawiam przepis na pyszne paszteciki z mięsem i suszonymi grzybami. Idealne do barszczyku lub jako ciepła przekąska na śniadanie. Pyszne zarówno na

Rozpustne gotowanie
Prosiak z galarety. 195

     Święta Wielkanocne zawsze były hucznie obchodzone, o wiele bardziej niż Boże Narodzenie. Śniadanie Wielkanocne zaczynało się po rezurekcji i trwało baaardzo długo

Rozpustne gotowanie
Kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów. 190

     Jeśli znudziły Wam się już tradycyjne kotlety drobiowe w panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem

Rozpustne gotowanie
Wytrawne galettes 140

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Galettes to bretońskie gryczane naleśniki. Te naleśniki są bretońskim daniem regionalnym (jak nasz bigos, czy pierogi). Serwuje się je w …

My Blueberry Corner
Pieczony omlet z kwiatami cukinii 159

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kwiaty cukinii to wciąż mało popularny temat, rzadko goszczący na naszym stole. Powód jest jeden – kwiatów cukinii nie kupicie … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Faszerowane liście winogron 199

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście winogron się zamarynowały, więc wzięłam się za przygotowywanie dania z ich udziałem. Marynowane liście są bardzo greckie, więc do …

My Blueberry Corner