zakąski - 676 przepisów (strona:35/46)

Smażone, faszerowane kwiaty cukinii 120

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. …

My Blueberry Corner
Grzanki z pomidorami (Bruschette al pomodoro) 169

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Od czasu wyjazdu do Rzymu, moim ulubionym daniem na upalne dni jest bruschetta z pomidorami. Ta świeża, lekka przekąska podawana …

My Blueberry Corner
Rydze smażone na maśle 150

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Rydze to grzyby, których jeszcze nigdy nie znalazłam w lesie. Smażone na maśle smakują wyśmienicie. Świetnie sprawdzają się jako dodatek …

My Blueberry Corner
Smażone zielone pomidory (Pomodori Verdi Fritti) 133

My Blueberry Corner by "jagodzianka" To danie smakuje wyjątkowo. Kwaskowy smak zielonych pomidorów doskonale współgra ze słodyczą białych winogron. Robiąc to danie przychodzi mi na …

My Blueberry Corner
Marynowane podgrzybki 135

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …

My Blueberry Corner
Zapiekanka z porami 131

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Por niestety rzadko jest wykorzystywany w innych daniach niż zupy. A przecież to warzywo jest bardzo smaczne i można je …

My Blueberry Corner
Popovery (American popovers) 151

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Popovery, amerykańska wersja brytyjskich ”yorkshire puddings” to zrobione z ciasta naleśnikowego, bardzo lekkie muffiny. Piecze się je w specjalnej blasze …

My Blueberry Corner
Empanadas z wołowiną 168

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnią południowoamerykańską interesuje się od pewnego czasu. Jej smaki są bardzo pociągające, a dania kolorowe. Empanadas to zrobione z kruchego …

My Blueberry Corner
Frytki à la belgijskie 155

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami …

My Blueberry Corner
Śledzie z rodzynkami w marynacie pomidorowej 156

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Takie śledziki przygotowuję od lat, najczęściej w okresie świąt Bożego Narodzenia, czasem na inne okazje. Przepis na tę przekąskę dostałam …

My Blueberry Corner
Ratatouille (Ratatuj) 169

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …

My Blueberry Corner
Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami 199

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Kotleciki z dorsza w zalewie octowej 573

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowuję tę wspaniałą przekąskę. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. To danie ma …

My Blueberry Corner
Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką 209

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla …

My Blueberry Corner
Bigos 145

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania