zakąski - 676 przepisów (strona:39/46)

Klarowanie - galarety do ryb. 285

Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach -  karp, łosoś, itd.  Jak zrobić galaretę do ryby, żeby  była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać

Kulinarny karnet Christophera
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. 198

Świąteczne pieczone pierogi. Ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży świeżych 250 ml śmietany 18% 250g margaryny 1/4  łyżeczki soli Farsz: 300 g kapusty kiszonej

Kulinarny karnet Christophera
Schab suszony w ziołach. 245

Suszony schab. Jest to przepis nie nowy. Już wiele lat temu robiła go moja mama. Przepisów na ten rodzaj suszonego mięsa jest na blogach kulinarnych  

Kulinarny karnet Christophera
Ryżowe gruszki. 171

Pears with rice Składniki: 100 g ryżu długoziarnistego 1 jajko 25 g parmezanu 50 g sera ementaler 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 216

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Koszyk Alicji ze szpinakiem i serem favita. 181

Alice's basket with spinach. Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie 25 dag świeży szpinak 1 opakowanie sera favita 3 ząbki czosnek 1 cebula 50 ml. mleko

Kulinarny karnet Christophera
Smalczykowe kanapki. 180

Kanapki są jedną z najpopularniejszych przekąsek w naszej kuchni. Z czystym sumieniem polecam poniższy zestaw ,bo Smakowita Pajda urzekła mnie  wspaniałym smakiem i aromatem, a

Kulinarny karnet Christophera
Smakowita Pajda na lunch. 191

Snack, appetizer, brunch, starter, lunch, entrée. Ciabatta z oliwkami ,zapiekana z szafranową wątróbką  i jabłkiem na roślinnym smalczyku. Mało kto

Kulinarny karnet Christophera
Marynowana sałata rzymska. 277

Romaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1

Kulinarny karnet Christophera
Truskawki z kawiorem. 167

Strawberries with red caviar. Szybka, prosta elegancka .   Składniki. 3 truskawki dorodne 3 listki bazylii lub melisy 3 plasterki cytryny 3 małe łyżeczki czerwonego kawioru Wykonanie

Kulinarny karnet Christophera
Rożki z filo z pastą łososiową. 193

Filo with salmon paste. Składniki. 6 pasków ciasta filo 10dag masła 50g łososia wędzonego 100g sera białego 2 łyżki jogurtu 1 łyżka koperku świeżego Wykonanie. Z

Kulinarny karnet Christophera
Proste i smaczne - makrela z mozzarellą. 173

Simple and delicious - mackerel with mozzarella.   Składniki. 2 kule mozzarelli 1 makrela wędzona 100g sera twarogowego 2 łyżki jogurtu 1 garść listków bazylii pieprz, sól

Kulinarny karnet Christophera
Mała przekąska - cukinia spod grilla. 223

Grilled zucchini with cherry tomatoes. Składniki. 1 szt.  cukinia 2 łyżki  majonez 1 łyżka sos chilli 15 pomidorki koktailowe 5 dag ser mozzarella Przyprawa

Kulinarny karnet Christophera
Carpaccio z ogórka. 217

Carpaccio with cucumber. Składniki. 2 ogórki małosolne 3 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka octu winnego 1 ząbek czosnku ostra papryka-szczypta 1 łyżka listków bazylii gałązka

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan i papryka na focaccii lub podobnym chlebku . 200

Eggplant and peppers on focaccia. Składniki. 1 mały bakłażan 1 focaccia 2 łyżki  koncentratu pomidorowego 1 cebula czerwona 1 papryka mała 2 łyżki kolendry posiekanej

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania