zakąski - 676 przepisów (strona:30/46)

Jarskie kotlety 204

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Takie kotlety to wspaniała, smaczna przekąska – w ten sposób wykorzystuję niedojedzone resztki z obiadu. Świetnie nadaje się jako drugie … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Gotowana fasola po włosku 215

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …

My Blueberry Corner
Pasztet z kabaczka (cukinii) 194

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pasztet warzywny jest bardzo dobry – d laczego? Warzywa – od najmłodszych lat słyszymy, że zdrowe, że trzeba je jeść …

My Blueberry Corner
gravlax 200

1 kg łososia surowego  ze skórą ale bez ości  1 szklanka soli morskiej / może być również zwykła - przetestowane ;) Łososia zasypujemy od strony mięsa solą

na gazie
Placki z kabaczka 264

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kabaczek/cukinia jest wdzięcznym warzywem i można go przygotowywać na mnóstwo sposobów. Przedstawiam placki z kabaczka z dodatkiem sera typu feta. …

My Blueberry Corner
Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem 148

Szybkie i proste, ale niecodzienne tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem. Pyszna opcja na weekendowe śniadanie albo niedzielny brunch. Świetnie zastąpią zwykłe kanapki, a podane

Pociąg Do Kuchni
Smażone czerwone pomidory 180

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Do tego dania należy użyć dojrzałych, mięsistych i jędrnych pomidorów. Absolutnie obowiązkowym dodatkiem jest dip oliwkowo-kaparowy – bez niego to

My Blueberry Corner
Pomidorowe risotto z cukinią 169

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wspaniałe, pełne smaku risotto. Wpadłam na ten pomysł z nadmiaru działkowych warzyw – pomidorów i cukinii. Najczęściej robię makarony po … Przeczytaj

My Blueberry Corner
Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami 185

Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami: mozzarellą i pleśniowym, do tego pomidory, nektarynka, winogrona, dymka ze szczypiorkiem i miodowy winegret. Taka kombinacja to nie tylko

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z bobu, kalarepki i pomidorków 181

Bardzo lekka sałatka z bobu, kalarepki i pomidorków koktajlowych, z jajkiem, na miksie zielonych sałatach. Bardzo lekka, pachnąca, z miodowym winegretem. Świetna jako dodatek do mięs

Pociąg Do Kuchni
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 163

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej

Pociąg Do Kuchni
Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna 208

Świetny dodatek do dań mięsnych. Dla fanów podsmażanej papryki także jako przekąska. Zwykła czerwona papryka, która przestaje być zwykła dzięki dodatkowi octu winnego i bazylii. Składniki

Pociąg Do Kuchni
Jajka po szkocku 125

Danie obiadowe. I przekąska. Dla Szkotów danie na śniadanie. Proste, tanie, a jakie efektowne, a do tego naprawdę sycące. Składniki: 6 jajek ugotowanych 2 jajka do

Pociąg Do Kuchni
Ośmiorniczki baby w czerwonym winie 235

Niecodzienne. Ekscytujące. Aromatyczne. Niezapomniane. Ekscentryczne. Rozpływają się w ustach, a winna redukcja z pomidorkami będzie jednym z Waszych ulubionych sosów. Składniki: – 800-1000 g ośmiorniczek

Pociąg Do Kuchni
Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba 167

Karmelizowane przegrzebki, albo małże św. Jakuba, vel scallopsy. Wykwintna przystawka. Dobrze podsmażone rozpływają się w ustach i gwarantuję, że zaskoczą wszystkich. Delikatny lekko mleczny smak miesza

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania