Pieczeń rzymska 199Pieczeń rzymska to pieczone mielone mięso – możecie wybrać Wasze ulubione. Można ją przygotować nie tylko na Wielkanoc (na ten czas bardziej proponuję pasztet), ale jako
Pociąg Do Kuchni
Krokiety z mięsem mielonym 314Krokiet, to farsz zawinięty w naleśniku, panierowany i usmażony. Farsze mogą być dowolne, z grzybami, kapustą, serem, z mięsem, czy mieszane. U
Takie tam pichcenie
Rzodkiewka jako gwiazda w roli głównej 285Zajęta życiem nie zdawałam sobie sprawy, że od dłuższego czasu nie opublikowałam żadnego nowego przepisu. Zanim wrócę do pisania na pełnych obrotach, dziś na szybko dzielę
Jem więc Jestem
Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego 197Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego połączona z orzechami to prawdziwa symfonia i zarazem klasyka smaku. Pomijamy już fakt, że to prawdziwy
Pociąg Do Kuchni
Sałatka krabowa z grejpfrutem 244Sałatka krabowa z grejpfrutem, a tak naprawdę oczywiście z paluszków krabowych, no chyba, że macie dostęp do prawdziwego mięsa krabowego – wtedy nawet nie się zastanawiajacie
Pociąg Do Kuchni
Sałatka ryżowa mozaika 488Sałatka ryżowa mozaika – bardzo efektowna, kolorowa, wieloskładnikowa, z uzupełniającymi się różnymi smakami. U nas na stole, mimo, że bliscy znają ją już doskonale, nadal wywołuje
Pociąg Do Kuchni
Małże duszone w winie – moules marinieres 207Małże duszone w winie – moules marinieres to klasyka kuchni francuskiej. Cudownie aromatyczne, podawane z bagietką, z niesamowitym sosem własnym. Bardzo proste i szybkie do wykonania
Pociąg Do Kuchni
Najlepsza przekąska z dyni 295My Blueberry Corner by "jagodzianka" Dynia jest niskokaloryczna i bogata w B-karoten, ma sporo potasu, wapnia, fosforu i witamin z grupy B. To warzywo, które
My Blueberry Corner
Krokiety ruskie. 214Dziś przepis na pyszne krokiety z nadzieniem twarogowo-ziemniaczanym, powszechnie zwanym "ruskim". Próbowaliście? Jeśli nie, to bardzo polecam! Nie ma nic lepszego od
Rozpustne gotowanie
tatar ze śledzia 252jesienny klimat na przystawkę przepis na dwie porcje 2 filety śledziowe marynowane w oleju pół cebuli smażonej na suchej patelni starta skórka z cytryny grzybki
na gazie
Grillowana ośmiornica na sałacie z pianą z białego wina 205Grillowana ośmiornica na sałacie, z chipsami z topinamburu i buraka, z dodatkiem piany z białego wina. Brzmi skomplikowanie? Wcale nie! Jeśli lubicie owoce morza, warto poświęcić
Pociąg Do Kuchni
Jarskie kotlety 265My Blueberry Corner by "jagodzianka" Takie kotlety to wspaniała, smaczna przekąska – w ten sposób wykorzystuję niedojedzone resztki z obiadu. Świetnie nadaje się jako drugie … Przeczytaj
My Blueberry Corner
Gotowana fasola po włosku 266My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasola borlotti to bardzo smaczna fasola. Nazywana też jest rzymską fasolą lub fasolą żurawinową. Bardzo popularna we Włoszech. Właśnie tam …
My Blueberry Corner
Pasztet z kabaczka (cukinii) 246My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pasztet warzywny jest bardzo dobry – d laczego? Warzywa – od najmłodszych lat słyszymy, że zdrowe, że trzeba je jeść …
My Blueberry Corner
gravlax 2541 kg łososia surowego ze skórą ale bez ości 1 szklanka soli morskiej / może być również zwykła - przetestowane ;) Łososia zasypujemy od strony mięsa solą
na gazie