My Blueberry Corner by "jagodzianka" Uszka – to malutkie pierożki wypełnione farszem. Na wigilijnym stole barszcz z uszkami to obowiązkowa pozycja. Moje pierożki przygotowuję z …
My Blueberry CornerSmakowita przekąska na imprezę, albo zamiast prażonej kukurydzy do dobrego filmu. Składniki: 400g sera żółtego (ja użyłem Goudy) 1 i 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka
Gotuj z RumcajsemSos dziś najbardziej kojarzony z Grecją, lecz znany, w różnych wariacjach, na wszystkich terenach zajmowanych niegdyś przez Imperium Osmańskie. Poniżej najczęściej spotykany przepis. Składniki
Gotuj z RumcajsemPożywna przekąska lub sposób na nietypowe śniadanie. Składniki: 4 tortille puszka tuńczyka w oleju (ok. 120g) 4 łyżki majonezu łyżka ketchupu 5 marynowanych cebulek 2 ogórki
Gotuj z RumcajsemInny sposób na podanie kurczaka w formie nuggetsów. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 150-200g chipsów paprykowych duży jogurt grecki (ok. 340ml) 5 ząbków
Gotuj z RumcajsemPomysł na nietypową przekąskę, dodatek do zupy, bądź innego dania. Składniki: 400g filetów z piersi kurczaka 500g ciasta francuskiego (można spokojnie używać kupnego, gotowego) 200ml jogurtu
Gotuj z RumcajsemPieczeń rzymska to pieczone mielone mięso – możecie wybrać Wasze ulubione. Można ją przygotować nie tylko na Wielkanoc (na ten czas bardziej proponuję pasztet), ale jako
Pociąg Do KuchniKrokiet, to farsz zawinięty w naleśniku, panierowany i usmażony. Farsze mogą być dowolne, z grzybami, kapustą, serem, z mięsem, czy mieszane. U
Takie tam pichcenieZajęta życiem nie zdawałam sobie sprawy, że od dłuższego czasu nie opublikowałam żadnego nowego przepisu. Zanim wrócę do pisania na pełnych obrotach, dziś na szybko dzielę
Jem więc JestemSałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego połączona z orzechami to prawdziwa symfonia i zarazem klasyka smaku. Pomijamy już fakt, że to prawdziwy
Pociąg Do KuchniSałatka krabowa z grejpfrutem, a tak naprawdę oczywiście z paluszków krabowych, no chyba, że macie dostęp do prawdziwego mięsa krabowego – wtedy nawet nie się zastanawiajacie
Pociąg Do KuchniSałatka ryżowa mozaika – bardzo efektowna, kolorowa, wieloskładnikowa, z uzupełniającymi się różnymi smakami. U nas na stole, mimo, że bliscy znają ją już doskonale, nadal wywołuje
Pociąg Do KuchniMałże duszone w winie – moules marinieres to klasyka kuchni francuskiej. Cudownie aromatyczne, podawane z bagietką, z niesamowitym sosem własnym. Bardzo proste i szybkie do wykonania
Pociąg Do KuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dynia jest niskokaloryczna i bogata w B-karoten, ma sporo potasu, wapnia, fosforu i witamin z grupy B. To warzywo, które
My Blueberry CornerDziś przepis na pyszne krokiety z nadzieniem twarogowo-ziemniaczanym, powszechnie zwanym "ruskim". Próbowaliście? Jeśli nie, to bardzo polecam! Nie ma nic lepszego od
Rozpustne gotowanie