My Blueberry Corner by "jagodzianka" Takie śledziki przygotowuję od lat, najczęściej w okresie świąt Bożego Narodzenia, czasem na inne okazje. Przepis na tę przekąskę dostałam …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Makrela to morska ryba. Na polskim stole gości dość często, najczęściej w postaci wędzonej. Widziałam w kilku sklepach świeżą – … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Zawsze w okresie świąt Bożego Narodzenia przygotowuję tę wspaniałą przekąskę. Ryba z octem bardzo pasują do siebie. To danie ma …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi bigosu ten pewnie tu nie zajrzy. Chyba, że jakaś młoda dama z miłości do ukochanego lub ze …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna odmiana śledziowej przekąski imprezowej. Porcja na słoik o pojemności 520 ml. Składniki: 5 płatów śledziowych (solone matiasy)* 300 ml …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" W czasach PRL-u, ta przystawka była znana w każdym domu. W barach i restauracjach podawana obowiązkowo razem z wódką. Kiedyś
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnia meksykańska często gości na moim stole. Dziś kolej na kurczaka z warzywami zawiniętego w tortilli. Awokado łagodzi a salsa …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Rewelacyjny pasztet z warzyw. Seler świetnie zastępuje mięso i pasztet doskonale smakuje. Dla niektórych ludzi, wegetarianizm to styl życia – …
My Blueberry CornerJak tylko natrafiłam na ten przepis , od razu wiedziałam że nam zasmakuje i nie pomyliłam się. Smaki doskonale się komponują, polecam zwolennikom szparagów i tym
Takie tam pichcenieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolejny raz wykorzystałam resztki z obiadu. Tym razem jest to ryżowa przekąska czyli kotleciki z ryżu, pieczarek i mozzarelli. Pyszne …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Szparagi są bardzo smaczne, lekkie i zdrowe. Zawierają wiele witamin t.j. kwas foliowy (witamina B9), witamina C, E, β-Karoten oraz
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Żyjemy w dobrych czasach – mamy szeroki dostęp do bardzo wielu warzyw i owoców, o których ludzie żyjący w czasach …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sajgonki to taki wschodni fast food. Pierwszy raz usmażyłam sajgonki gdzieś na początku lat 90-tych. Wtedy pojawił się w sklepach
My Blueberry Corner