zakąski - 676 przepisów (strona:26/46)

Paszteciki z kapustą i pieczarkami 172

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na sylwestrową imprezę paszteciki z kapustą i pieczarkami są idealną przekąską w duecie z czerwonym barszczem. Przygotowanie takich pasztecików jest …

My Blueberry Corner
Alko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) 221

Alko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) Są słodkie, smaczne, bardzo łatwo "wchodzą", ale w zbyt dużych ilościach mogą pozbawić umiejętności utrzymania postawy pionowej. O czym

Pełny talerz
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 201

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką Przekąski z ciasta francuskiego sprawdzają się na każdej imprezie. Lubią je i mali i duzi. Wszyscy. No może poza moją

Pełny talerz
Bigos na wędzonej golonce 154

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bigos na wędzonej golonce – aromatyczny i pyyyszny. Bigos pierwszy raz pojawił się wśród naszych przodków (około XV), w ramach …

My Blueberry Corner
Śledzie z koperkiem 186

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie z koperkiem to mała odmiana na naszym stole. Tak samo jak śledzie z cebulką do ich przygotowania należy użyć …

My Blueberry Corner
Karp smażony w migdałach 138

Karp smażony w migdałach jest przepyszną odmianą od tradycyjnie smażone karpia wigilijnego. Karp smażony w migdałach jest daniem całkiem eleganckim, zwłaszcza jeśli połączyć go z sosem

Pociąg Do Kuchni
Śledzie z cebulką 165

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie z cebulką są obecne na moim stole od zawsze. Były popularną przekąską w czasach PRL-u, są popularne i teraz

My Blueberry Corner
Karp po żydowsku 186

Karp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że

Pociąg Do Kuchni
Sałatka nicejska z tuńczykiem 166

Sałatka nicejska z tuńczykiem, kolejna pozycja obowiązkowa dla miłośnika kuchni francuskiej. Sałatka nicejska z tuńczykiem jest sztandarową potrawą reprezentującą południe Francji i doczekała się wielu wariantów

Pociąg Do Kuchni
Tajskie curry z małżami 134

Tajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My

Pociąg Do Kuchni
Paszteciki na piwie. 165

     Witajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości.  Bardzo lubię sobie

Rozpustne gotowanie
Ogórki konserwowe po warszawsku 146

Ogórki konserwowe po warszawsku – najlepsze ogórki na zimę, jakie można sobie wymarzyć. Lekko octowe (ale nie wykrzywiają twarzy), lekko słodkawe (ale nie są mdlące). Uwaga

Pociąg Do Kuchni
Warzywne tulipany 186

Dzisiaj kawałeczek "mojej" fotografii, która ostatnio strasznie mnie fascynuje i odkrywam ją na nowo. Myślę, że znalazłam nareszcie kierunek, którym chciałabym chyba pójść dalej ... Ćwiczę intensywnie

Garniec Magalie
Chaczapuri imeruli – gruziński przysmak 158

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chaczapuri to tradycyjna gruzińska, bezmięsna potrawa, uwielbiana przez Gruzinów i turystów. O tym daniu słyszałam wielokrotnie. Gdy odwiedziłam gruzińską restaurację …

My Blueberry Corner
Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi 149

Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania