Smalec z cebulą.

Smalec z cebulą.

Smalec z cebulą.

Przepis na : śniadanie

     Dziś coś z kuchni staropolskiej, a mianowicie smalec z cebulą. Nieczęsto gości w naszym menu, ale gdy zbliża się zima przygotowuję kilka słoiczków. Podaję go z chlebem i ogórkiem kiszonym lub smażę na nim jajecznicę (jest w tedy naprawdę pyszna). Polecam! Składniki na smalec z cebulą: 600 g słoniny bez skóry 300 g cebuli 0,5 łyżeczki majeranku szczypta tymianku sól pieprz      Słoninę myjemy, osuszamy, mielimy, przekładamy do garnka i topimy na małym ogniu. Cebule ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję