Test produktów â olej Rapso, tarte bakalie BackMit, produkty GoldPack i bakalie KRESTODostałam tak mnóstwo bakalii do testowania i od razu wziełam się do pracy.Na pierwszy
Kuchnia Danusimarcepanowe z marmoladą Ciasteczka z marcepanem i suszonymi wiśniami Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą Ciastka dwa kolory Ciastka kawowe Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami Ciasteczka owsiane Ciastka z kaszy manny Ciastka ze skórką pomarańczową Choinki pistacjowe Czekoladowe jeżyki Dekoracja pierniczków Faworki Karmelowe płatki z migdałami Karnawałowe róże Kwiatki na waflach Marcepanowe ciasteczka Maślane ciasteczka z żurawiną Migdałowe ciastka Migdałowe
Aga w kuchniStała piękna i dumna, tak soczyście pomarańczowa, aż przykuwała wzrok. Uśmiechnęła się i szepnęła: "Weź mnie". Nie mogłam się oprzeć i zaprowadziłam ją do domu, aby
W kuchni Karmel-itkipołowie szklanki wody) oraz keczup Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku, jeśli lubimy możemy już po ugotowaniu gulaszu dodać 2-3 łyżki śmietany. Gulasz podałam z kaszą manną i czerwonymi buraczkami. Mięso można było pokroić drobniej. To danie wszystkim bardzo smakowało :) Tagi: kurczak, szybki obiad, mięso na obiad
Proste Potrawymorszczuka lub innej ryby morskiej 1 i 1/2 szklanki gotowego bulionu warzywnego - ja zrobiłam z kostki 3 jajka 2 łyżki masła 10 dag pieczarek, tyle samo bułki tartej lub kaszy manny 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tłuszcz do smażenia; olej lub sklarowane masło, bułka do panierowania Przygotowanie: Umytą rybę ugotuj przez 10 min. we wrzącym bulionie ( ten bulion można
Proste PotrawySkładniki : 70 dag mięsa mielonego, najlepiej kupić kawałek mięsa i samemu je zmielić 2 jajka 2 łyżki kaszy manny połowa dużej bułki, 2 płaskie łyżeczki soli, pieprz, pół łyżeczki maggi, płaska łyżeczka ostrej, mielonej papryki duża cebula, smalec Przygotowanie; Bułkę moczymy w wodzie lub mleku , wyciskamy Cebulę kroimy drobno i przesmażamy na łyżce smalcu studzimy Do mięsa dodajemy sól
Proste Potrawyczasie ciasto powinno zwiększyć swoją objętość. Z wyrośniętego ciasta urywamy kule i rozwałkowujemy je na placki o średnicy ok. 7 cm. Następnie blachę do pieczenia smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną. Na tak przygotowaną blachę nakładamy nacze pizzerinki i dekorujemy je ulubionymi dodatkami. W moim przypadku było to nałożenie ketchupu, następnie pokrojonych oliwek, posiekanych pomidorów suszonych, kukurydzy, salami
Emcia PichciCały czas mieszając powoli wlewać mleko, gotować, aż odpowiednio zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać z makaronem i wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną cienko kaszą manną tortownicę o śr. 23cm. Wierzch posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć oregano. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Wyłożyć na wierzch pizzy. Posypać startym serem oraz
Z miłości do słodkościfolię i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na 5 równych części. Formujemy w dłoniach placki, którymi wykładamy wysmarowane masłem i obsypane kaszą manną tartelki. Palcami dopasowujemy każdą z nich do formy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 25 minut. Ogarniamy krem truskawkowy
sama złodyczszczyptę soli. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Mniejszą część schładzamy w lodówce. Blaszkę posmarowaną margaryną wylepiamy pozostałą częścią ciasta i posypujemy kaszą manną. Ćwiartki śliwek bardzo gęsto układamy na cieście i zalewamy gorącym budyniem (2 budynie, 4 łyżki cukru, 3 szklanki mleka). Budyń posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym
Salonik smakówkawałki. 3/4 ciasta zostawiamy na stolnicy a resztę wkładamy do lodówki. Ciasto na stolnicy rozwałkowujemy i układamy na blaszce zakrywając dno i brzegi brytfanki. Ciasto posypujemy obficie kaszą manną aby borówki podczas pieczenia nie zabarwiły spodu. Do garnka wsypujemy cukier i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą a następnie dodajemy wiórki i mieszamy aż połączą się
ciastkarnia na kruchym spodzieciasto ucierane zbyt mocno się napuszyło przez zbyt długie miksowanie, bo urośnie podczas wstępnej fazy pieczenia a po wyjęciu z piekarnika - spektakularnie opadnie.Keksówkę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną. Przelać ciasto do formy, pomagając sobie łyżką.Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Nie otwierać
Grunt to przepis!być za gorące). Wszystko miksujemy :) Jak masa jest gotowa dodajemy bakalie i mieszamy łyżką tak żeby mikserem nie zrobić papki. Formę do Babki musimy posmarować masłem i posypać ją kaszą manną bądź bułką tartą, chodzi o to żeby po upieczeniu babka nie przywarła do brachy. Czas pieczenia: 20 min w 200C dół, a po 20 min przełączamy na góra
Niezły Młynekcytryny nadal ucierając. W oddzielnej misie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. Do utartej masy dodajemy ubite białka. Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą bądź kaszą manną. Do formy wlewamy ciasto i pieczemy. Czas pieczenia: 30 minut dół, następnie 25 minut góra i dół w temperaturze 200 C. Sprawdzamy wykałaczką jeżeli ciasto nie przywiera wyciągamy :) Smacznego
Niezły Młynekmasy uformowałam kotlety, które obtoczyłam w słonecznikowej panierce. Całość smażyłam na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano. Jeśli macie dobre, kleiste ziemniaki to mąka, tudzież bułka tarta lub kasza manna, jest zbędna. Ja nie dodawałam także jajka (jak to poleca Margarytka). Może następnym razem... Inspirowałam się tym przepisem
bastalena