z borowkami - 2507 przepisów (strona:57/168)

Eton Mess (moja wersja) 114

Pavlova z truskawkami no i wiadomo co się stało ;). Składniki na 5-6 porcji 600 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru 4 szklanki borówek 2-3 szklanki porzeczki czerwonej 0,5 kg truskawek lub malin 6 listków mięty bezy ok. 20 szt. suszone płatki róży do dekoracji (opcjonalnie) Owoce wkładamy do zamrażalnika kilka godzin(...)zamrażalnika. Truskawki lub maliny razem z miętą kruszymy na bardzo drobne kawałeczki za pomocą robota kuchennego. Musimy uzyskać bardzo drobne kryształki. Do wysokich szklanek układamy warstwami: bitą śmietanę, borówki, porzeczkę, sorbet z truskawek , bezę. Nie musicie się trzymać kolejności, pamiętajcie, że ten deser to istny bałagan. Tylko nie zapomnijcie, żeby każdą warstwę owoców przełożyć bitą śmietaną i bezami, żeby nasz

noteskulinarnyfiga
Rogaliki z serem i jagodami 135

mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 2-3 łyżki roztopionego masła Nadzienie: 250g twarogu 1 żółtko 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego – 16g 300g jagód lub borówek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka słodkiej śmietanki       *** Twaróg przekładamy do miseczki, dodajemy cukry oraz żółtko. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem, lekko rozgniatając ser *** *** Przygotowujemy ciasto(...)równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie układamy łyżkę serka oraz kilka jagód lub borówek *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztopionym masłem

Blog z Apetytem
Puszyste ciasto jogurtowe z borówkami wg Aleex 120

dnia. Zaczyna także próbować nowych smaków. Jednym z nich była odrobina ciasta, które upiekłam. Na sobotnie przyjęcie wybrałam przepis znaleziony w sieci na stronie smaker na ciasto jogurtowe. Miałam borówki, które idealnie pasowały do tego wypieku. Całość okazała się pyszna – lekka, niezbyt słodka, cudnie owocowa. Piekłam to ciasto w formie z kominkiem. To dobre rozwiązanie dla tego typu ciasta. Jogurtowe(...)Mokre: • 1 jajko • 2/3 szklanki cukru • 1 opakowanie cukru waniliowego • 200 ml jogurtu naturalnego (może być 0% lub inny) • 70 ml oleju • sok z ½ małej cytryny Dodatkowo: • 200 g borówek amerykańskich • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Formę z kominkiem wysmarować masłem i dokładnie wysypać tartą bułką. 2. Przygotować 2 miski. Do jednej wsypać składniki sypkie. Wymieszać. 3. W drugiej

W mojej kuchni
Sernik miętowo jagodowy bez pieczenia 315

śmietany kremówki 30 % 100 g czekolady białej 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki czubate żelatyny 1 garść pełna listków mięty 1/2 galaretki jagodowej dekoracja: 200 ml śmietany 36 % borówki mięta świeża 1 łyżeczka jagód Sernik: Śmietanę kremówkę zagotowuję, zdejmuję z ognia dodaję liście mięty i odstawiam aż przestygnie. Wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień przekładam na sitko(...)lodówki na kilka godzin albo noc. Dekoracja: Jagody rozcieram widelcem. Kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno. Do szprycy przekładam mus z roztartych jagód wzdłuż rękawa, dodaję śmietanę. Dekoruje sernik, układam borówki, miętę

wesoła kuchnia
Tarta i tartaletki z borówkami 138

masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:  1 mały kubek śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: borówki lub inne owoce galaretka owoce leśne + 300 ml gorącej wody Sposób wykonania: 1. Zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Formę do tarty posmarować masłem, wyłożyć(...)piec 25 minut w 180st.C. 3. Ciasto całkowicie wystudzić. 4. Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem, a następnie dodać serek mascarpone i zmiksować. 5. Na tartę wyłożyć krem, posypać borówkami, a na wierzch wylać tężącą galaretkę. 6. Ciasto schłodzić w lodówce. Z podanej porcji wyszła 1 tarta oraz 6 mniejszych tartaletek, które dla odmiany zrobiłam z nektarynką.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tarta z mascarpone i owocami na ciasteczkowym spodzie 143

znów tarta, tym razem na słodko z kremem z serka mascarpone i śmietany z dużą ilością borówek i malin. Na spód wykorzystałam herbatniki, dzięki czemu tartę można przygotować nawet wtedy gdy nie mamy dostępu do piekarnika.   Schłodzony krem, orzeźwiające owoce – czy istnieje lepszy letni deser? Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Spód 180 g herbatników, 100 g masła(...)Krem 250 g mascarpone, 200 g śmietany 30 lub 36%, 2-3 łyżki cukru pudru. Dodatkowo maliny, borówki lub inne dowolne owoce np. truskawki (w sumie około 400 g). Herbatniki dokładnie pokruszyć (np. wałkiem w szczelnie zamkniętej torebce) lub zmiksować w malakserze. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do ciasteczek. Wymieszać – ma powstać mokry ciasteczkowy piasek. Do formy na tartę wysmarowanej

Moja kraina smaków
Cudowna nalewka z borówki 127

właściwościach leczniczych. Jak wszystkim wiadomo czarne lesne jagody na dobre na wzrok. Ta nalewka poprawia widzenie i leczy tzw kurzą ślepotę. Robi się ją z jagód i liści borówki czernicy czyli jagód dostępnych w lasach na przełomie czerwca i lipca. Do jej wykonania potrzebujemy szklankę świeżych jagód borówki czernicy, łyżkę swieżych liści i litr wódki (45% zrobionej ze spirytusu

prawdziwe jedzenie
Śniadaniowe muffinki owsiane z jagodami 145

dojrzałe banany 2 jajka 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżka margaryny Śniadaniowej 1 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich Przygotowanie: Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka i roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy margarynę Śniadaniową, cukier, płatki i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu wsypujemy jagody lub borówki i delikatnie

Bon appetit mon amie
Top 5 zdrowych słodyczy na lato i przepis na pyszne ciasto daktylowe 115

ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki i piec 40 minut w piekarniku w temperaturze 170 stopni. Top 5 najzdrowszych letnich przepisów z mojego bloga: Spring Rollsy z borówkami i mascarpone Składniki: 8 arkuszy papieru ryżowego opakowanie serka mascarpone 250 g opakowanie borówek Przepis Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilę do ciepłej wody. Po wyjęciu z wody odłożyć

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z truskawkami, kruszonką i bezową kratką 172

pyszne. Trochę zmian, ale wyszło to na dobre i dla ciasta i dla nas, degustatorów :) (foremka 26 x 40 cm)  Składniki: ok. 1 kg świeżych truskawek 125 g borówki amerykańskiej (brak na zdjęciu) 200 g masła o temperaturze pokojowej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 7 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 425 g mąki pszennej tortowej(...)foremki. Odłożyłam około 3 łyżki, żeby posypać na wierzchu. Ciasto lekko uklepałam dociskając dłonią. Truskawki przekroiłam na połówki i ułożyłam na cieście przekrojoną częścią do góry. Pomiędzy truskawkami włożyłam borówkę. Białka ubiłam w mikserze z końcówką do ubijania piany. Najpierw na małych obrotach. Potem zwiększyłam obroty miksera i dalej ubijałam. Kiedy piana była już ubita i dodawałam partiami cukier

Kuchnia u Krysi
Sernik na zimno z galaretką i borówkami 174

Sernik na zimno z galaretką i borówkami – doskonały deser, który przygotujesz błyskawicznie! Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Artykuł Sernik na zimno z galaretką i borówkami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Beza Pavlova 123

białek 250 g cukru pudru ((2 szklanki)) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny Krem 200 ml śmietanki 36 % ((dobrze schłodzonej)) 100 g mascarpone Owoce 40 g borówek 200 g truskawek Beza Białka wlej do miski, dodaj sól i ubijaj na sztywną pianę. Następnie dodawaj cukier (najlepiej po łyżce) cały czas ubijając. Piana musi być sztywna i błyszcząca(...)trzymać ją poza lodówką w temperaturze pokojowej). Krem Włóż do miski śmietankę i mascarpone. Ubijaj do powstania sztywnej masy. Wyłóż masę na ostudzoną bezę, na górę ułóż truskawki i borówki. Całość możesz posypać cukrem pudrem. Wskazówka: krem najlepiej nakładać na bezę około godziny przed podaniem. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 372 | Białko: 5,4 | Węglowodany: 47,3 | Tłuszcze: 18,5 Smacznego

Przepisy na widelcu
TOSTY FRANCUSKIE Z PIEKARNIKA Z OWOCAMI 202

owocami to pyszne śniadanie lub kolacja na słodko z pozostałości czerstwego pieczywa: np bułek. Można użyć również chałki, będzie jeszcze pyszniej. Do tego garść świeżych owoców, np. malin, borówek i truskawek, gęsty jogurt lub śmietana albo odrobina miodu i uczta dla całej rodziny gotowa. Tosty upiekłam w moim nowym piekarniku firmy  Electrolux z serii 700 SenseCook EOE7C31X(...)piekarnika. Zapraszam!  SKŁADNIKI: 2-3 bułki lub 1 chałka 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1 laska wanilii 2,5 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki ulubionych owoców (np. maliny, borówki, truskawki, itp.) masło do wysmarowania formy WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C (grzałka góra - dół). Formę żaroodporną wysmaruj masłem. W misce wymieszaj mleko z jajkami, cukrem pudrem

Słodko-Słony Świat Ilony
Śniadaniowy deser owocowy z kaszą jaglaną i domową granolą 113

dobrze zacząć dzień ;)  ŚNIADANIOWY DESER Z OWOCAMI, KASZĄ JAGLANĄ I DOMOWĄ GRANOLĄ Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2-3 łyżki granoli bez cukru Banan 3-4 truskawki Garść borówek Kiwi Płatki kokosowe Łyżeczka miodu Ugotowaną kaszę zblendować z połową banana i miodem Połowę zblendowanej kaszy odłożyć a resztę zblendować z 2-3 truskawkami  Warstwy w kolejności od dołu(...)Kilka borówek Kasza bananowa Połowa granoli Posiekana połówka kiwi i truskawki Kasza truskawkowa Reszta granoli Reszta owoców i płatki kokosowe

HealthyCreations
CIASTO JAK ARBUZ + FILMIK 105

DODATKOWO : 2 galaretki truskawkowe  garść jagód lub borówek(...)cukrami, następnie dodajemy mascarpone, mieszamy i wlewamy rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Szybko miksujemy. Biszkopt umieszczamy w tortownicy, nasączamy go herbatką, na to rozkładamy śmietanę oraz rozsypujemy po wierzchu jagody lub borówki, ciasto chwilę chłodzimy. Po około 1 godzinie wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie chłodzimy. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, kroimy i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania