z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:26/67)

Tort Snickers 207

Snickers- to wyjątkowo bogaty i pyszny tort. Orzechowy biszkopt, masa krówkowa, krem budyniowy, pokrojone batoniki snickers oraz bita śmietana – to elementy, które w odpowiednich proporcjach ( i miejscach ), składają się na jego niepowtarzalny wygląd i smak. Z pewnością spełni oczekiwania wszystkich łasuchów. Mam nadzieję, że skusilibyście się na kawałek tej pyszności! Jeżeli jeden kawałek to za mało, oto przepis(...)śmietany kremówki dodajemy cukier puder i ubijamy . Odstawiamy do lodówki. Trzy batoniki kroimi wzdłóż, a jeden wszerz. Do zdobienia wykorzystamy nie tylko pokrojone przez nas kawałki, ale również drobne odłamki, które odpadły podczas krojenia. Obkładamy boki tortu większymi kawałkami pokrojonych batoników, a do wypełnienia pustych miejsc między nimi- wykorzystujemy te mniejsze (krojone wszerz). Górę tortu obsupujemy drobnymi odłamkami batoników. Bitą

Domowe Torty
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 148

zaserwowano marynowaną w czerwonej kapuście troć z pięknymi fioletowymi lamówkami posypaną czarnuszką oraz solą krewetkową, podaną z bitą śmietaną i falującym chipsem z musztardy. Ryba była nienachalna w smaku (jak na przykład łosoś), delikatna i masłowa. Świetnie komponowała się z ubitą kremówką, a jej smak został idealnie wyważony przez wyrazistą czarnuszkę i kwaskowy mus z czerwonej kapusty. Danie główne

Food Square
Torcik na zimno z brzoskwiniami 191

zimne  i lekko tężejące galaretki agrestowe, szybko wykładam na biszkopty ( masa błyskawicznie zastyga)  Ubijam kremówkę i pod koniec dodaję zimne galaretki  truskawkowe , miksuje całość do połączenia się składników, wykładam na ser. Wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia. Dekoruję bitą śmietaną i kolorową, słodką, posypką .   Biedronkowe "Wiesz co jesz" polecam

Takie tam pichcenie
Półkruche rurki z bitą śmietaną 415

się nie pokruszyły. Nadziane są tradycyjnie bitą śmietaną i obsypane cukrem pudrem. Serdecznie polecam!     Składniki: (na ok. 30 sztuk)   Ciasto półkruche: 250 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka Nadzienie: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo(...)zarumienienia. Upieczone wyjąć i lekko przestudzić. Następnie delikatnie ściągnąć rurki z foremek. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce.   Nadzienie: Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec obydwa rodzaje cukrów. Półkruche rurki napełnić bitą śmietaną i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
mus kawowo-czekoladowy 141

pianę, żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek odłożyć do dekoracji. Resztę kremówki zmiksować z czekoladą, żółtkami i pianą z białek. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na dwie godziny. Przed podaniem udekorować kleksem bitej śmietany i czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
niebieski deser z bialek 155

zbędnych białek. W połączeniu z galaretką tworzą lekką piankę. Wystarczy dodać tylko ulubione owoce sezonowe i bitą śmietanę. I deser gotowy. Szybko i efektownie.  Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1 opakowanie galaretki turkusowej 4 białka 200 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru maliny jagody Galaretkę niebieską rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Przelać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik czekoladowy na zimno babci Basi 145

Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem . Twaróg podzielić na trzy równe części . Zimną kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na trzy równe części. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , lekko przestudzić wlać do twarogu i wymieszać . Dodać jedną część bitej śmietany, delikatnie wymieszać . Wylać do formy i wyrównać . Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić wlać

Pysznosci Babci Basi
Tort urodzinowy 102

tego orzechy i tarta czekolada. Zapraszam !   Składniki : Biszkopt :  * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki tortowej  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem : * 4 śmietany kremówki * 5 śmietanfixów * 3 łyżki cukru * pół szklanki siekanych orzechów włoskich i laskowych  * słoiczek konfitury wiśniowej * tarta czekolada mleczna oraz gorzka * sok z połowy cytryny * szklanka wrzątku * 2 łyżeczki cukru(...)sprawdzić delikatnie patyczkiem czy ciasto jest upieczone . Odstawiamy do wystygnięcia.  Kremówkę ubijamy z cukrem i fixami na sztywno.  Duży blat biszkoptowy przekroić na 3 części a mały na dwie.  Każdy blat nasączyć syropem z wrzątku , cukru i cytryny. Na pierwszej warstwie rozsmarować bitą śmietanę a na to posypać orzechy. Na drugi wyłożyć dżem wiśniowy

Magiczne Życie Marty
Tort bezowy z bitą śmietaną i malinami na I urodziny bloga 291

Dziś, z okazji I urodzin zapraszam na cały tort:) Pavlowa - tort bezowy z bitą śmietaną i malinami Składniki: na bezę: 6 białek 1,5 szklanki cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki sody kilka kropel soku z cytryny  na nadzienie: 500 ml śmietany kremówki 30% 250  malin (najlepiej świeżych ale i mrożone dają radę - patrz: zdjęcie) Piekarnik(...)lekko uchylonych drzwiach np. na całą noc.  Upieczona beza powinna być krucha z zewnątrz i ciągnąca w środku. Śmietanę ubić. Nie ma potrzeby dodawać do niej cukru, ponieważ beza jest wystarczająco słodka. Na upieczoną i wystudzoną bezę wyłożyć bitą śmietanę i udekorować  malinami. Najlepiej podawać od razu (po pewnym czasie beza rozmięka od bitej śmietany

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Czarno białe ciasto ze śliwkami pod chmurką z bitej śmietany. 122

białe ciasto właśnie z nimi. Ciasto szybkie, smaczne a dodatkowo pod chmurką z bitej śmietany i mascarpone. Składniki; masło lub margaryna 20 dag 3/4 szkl. cukru 1 szkl.mąki pszennej 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 30 dag śliwek 3 łyżki kakao szkl. śmietany kremówki (36%) 15 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Miękkie(...)Schłodzoną kremówke ubijamy z cukrem na sztywno, pod koniec dodajemy serek mascarpone i ubijamy do momentu połączenia. Kiedy ciasto nam się upiecze i wystygnie na wierzch wykładamy bitą śmietane. Wyrównujemy a po wierzchu posypujemy kakao. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort straciatella z wiśniami 202

kremówki 2 śmietan fiksy 3 łyżki cukru pudru 50 g tartej gorzkiej czekolady 1 słoik wiśni drylowanych w syropie -900 ml Galaretka wiśniowa syrop z wiśni 1 żelfiks 2:1 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny Poncz: 1 szklanka przegotowanej wody 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka rumu Dekoracja: polewa czekoladowa wisienki kandyzowane bita śmietana(...)osączyć dokładnie na durszlaku, sok zagotować z cukrem i żelfiksem około 3 minut dodać sok z cytryny, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. MASA : Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan fiks podzielić na dwie części do jednej dodać startą czekoladę, wymieszać PONCZ: Składniki ponczu wymieszać ze sobą PRZEŁOŻENIE : Jeden blat biszkoptu nasączyć dobrze ponczem wylać tężejącą

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z borówkami 478

zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie użyć innych, ulubionych owoców. Sernik wyszedł pyszny i najważniejsze… jest bez pieczenia Składniki:Spód:240 g herbatników maślanych100 g masłaMasa:400 g borówek amerykańskich700 g twarogu półtłustego (mielonego)400 ml śmietany kremówki3/4 szklanki cukru pudru1/2 szklanki(...)resztą masy. Na koniec dodać borówki (kilka zostawić do dekoracji) i wszystko lekko wymieszać. Przełożyć na schłodzony spód z ciasteczek, wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować bitą śmietaną i borówkami.Smacznego

Oryginalny smak
Ciasto Rafaello bez pieczenia + film 1115

pewno zachwycą się smakiem tego ciasta. Pyszne rafaello z białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i bitą śmietaną na krakersach to niezwykły deser dla każdego łasucha słodkości a także znakomita propozycja na świąteczny stół. składniki na formę formę 22 na 28 cm śmietana kremówka 30 % ( 2 razy po 500 ml ) 2 białe czekolady ( każda po 100 g ) 100 g okrągłych biszkoptów

Smakowite Dania
Anielski tort. 1656

Połączenie najlepszych smaków. czekolady, bitej śmietany i wiśni. Niebiański wygląd ;) Składniki:5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szk kakao 1/2 szkl cukru 500 g sera mascarpone1000 ml śmietany kremówkiWiśnie kandyzowane (wiśnie z nalewki)400 g białej czekolady 1 szkl zimnej wody przegotowanejsok z cytryny do smaku4 łyżki cukrułyżka spirytusu (można pominąć) Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno(...)części.Do wody wsypujemy cukier, doprawiamy sokiem z cytryny do smaku i wlewamy alkohol. Białą czekoladę siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę, w drugiej misce mieszamy mascarpone z płynną czekoladą, następnie dodajemy partiami ubitą śmietanę delikatnie mieszając, aż masa będzie jednolita i gładka. Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu i delikatnie

Malinowe Pocałunki
Biszkoptowe ciasto z truskawkami 275

Dziś na blogu obiecany  przepis na delikatne i lekkie ciasto biszkoptowe z truskawkami i śmietanowym kremem. Wbrew pozorom ciasto nie jest bardzo ciężkie, bo bita śmietana jest wymieszana z galaretką, więc powstał z niej taki piankowy krem. Nie dodawałam też do ciasta zbyt dużo cukru. Mogę więc powiedzieć z czystym sumieniem, że kawałek ciacha można zjeść bez grzechu(...)drzwiczkach.Galaretkę zalewamy szklanką wrzątku i mieszamy, aż rozpuści się żelatyna. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka zacznie się delikatnie ścinać  w wysokim pojemniku ubijamy zimną kremówkę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, a następnie cały czas miksując cieniutkim strumieniem wlewamy gęstniejącą galaretkę.Biszkopt kroimy na 2 blaty. Jeden blat układamy na dnie tortownicy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania