z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:21/67)

Torcik czekoladowo-jagodowy 155

łyżeczka proszku do pieczenia Masa jagodowa: 330 ml śmietany kremowej 30% 250 g serka mascarpone 40 dag świeżych jagód ½ szklanki wody 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Wykończenie: Bita śmietana Ażurki czekoladowe Kuleczki czekoladowe Liście melisy cytrynowej Sposób przygotowania: Ciasto: Olej, wodę, i pół szklanki cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić(...)minut na wolniutkim ogniu, po czym wsypać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, masę wystudzić. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem dodać schłodzoną masę jagodową, zmiksować i wyłożyć na wystudzone ciasto czekoladowe. Udekorować torcik bitą śmietaną, ażurkami i kuleczkami  czekoladowymi oraz cytrynową melisą. Wstawić na całą noc do lodówki. Przepis bierze udział w zabawie

Wanilia i Kardamon
SERNIK NA ZIMNO ŚLIWKOWO KOKOSOWY 193

Słodko kwaśna masa serowa ze śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa 250 ml śmietany kremówki  3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku(...)białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką.  Ciasto  przełożyć dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać cały czas mieszając dodawać żelatynę, dokładnie wymieszać. Odstawić masę śmietanową do lodówki. masa

RAROSSA
Dyniowy sernik z musem czekoladowym 219

średnio sztywną pianę i połączyć z chłodną masą czekoladową. Tężący mus wylać na wystudzony sernik. Wstawić do lodówki. Wierzch udekorować bitą śmietaną. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z warzywami , Serniki pieczone , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , dynia , kremówka , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Mus kawowy 170

Rozpuścić żelatynę 3. Połączyć kawę z żelatyną 4. Zmiksować ser mascarpone z kawą 5. Ubić śmietanę kremówkę 6. Do masy dodać ubitą śmietanę i połączyć ze sobą, następnie przełożyć do szklanek 7. Ubić bitą śmietanę i udekorować mus Pobierz wersję do druku: Pobierz Mus kawowy Artykuł Mus kawowy pochodzi z serwisu

KuchniaWeDwoje.pl
Leśny mech 199

Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na godzinę. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta odcinamy jego wierzch i kruszymy. Kremówkę ubijamy i pod koniec ubijania dodajemy śmietan- fixy z cukrem waniliowym. Na grubszą część tortu nakładamy bitą śmietanę, którą posypujemy pokruszonym wierzchem. Tort dekorujemy mandarynkami. Porada: Bardzo efektownie wygląda tort, który zamiast mandarynek ma np. pestki granatu. Smacznego

paapilotkaa
Koreczki owocowe z kremem kokosowym 202

Śmietana kremówka 30% tł. 330mlCukier trzcinowy ok 2 płaskie łyżkiMąka kokosowa 4 łyżkiWiórki kokosowe 3 łyżeczkiOdrobina soku z cytrynyPrzygotowanie:1/ Ubijamy kremówkę mikserem, gdy śmietana jest już prawie ubita dodajemy cukier trzcinowy i miksujemy aż się wchłonie. Gdy bita śmietana jest juz gotowa dodajemy mąkę i chwile jeszcze miksujemy. Do gotowej masy dodajemy wiórki oraz sok z cytryny i mieszamy

Kuchnia PROzdrowotna
brzdąc- ciasto z czekoladowym kremem 135

Bardzo proste i lekkie ciasto z nutą czekoladową. Krem na bazie bitej śmietany i wilgotny biszkopt tworzą wspaniałe połączenie- nie zamulające choć dość kaloryczne. Doskonałe na lato ale należy pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce, w innym razie się roztopi.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru(...)następnie przekroić na cztery blaty.  Czekoladę połamać i wrzucić do miseczki, rozpuścić nad parą. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek odłożyć a resztę wymieszać z czekoladą. Masę czekoladową podzielić na trzy części, przełożyć nią blaty biszkopta. Na wierzchu rozsmarować odłożoną bitą śmietanę i posypać przez sitko kakao. Schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 213

małym kleksikiem bitej śmietany. Ciasto wyszło wilgotne , smak po dodaniu olejku waniliowego pysznie waniliowy z dodatkiem jedwabistej bitej śmietany.... i co tu dużo pisac....naprawdę wielka pychota :)Składniki150 g jogurtu naturalnego2/3 szkl. oleju2 szkl. mąki1 szkl. cukru4 jajkaproszek do pieczeniasólPonadto200 g śmietany kremówki ( dodatkowo na wierzch , ale nie obowiązkowo )puszka brzoskwińgalaretka pomarańczowaklika kropelek olejku waniliowego Sposób przygotowania Rozpuszczamy galaretkę według(...)piec ok. 40 minut .Brzoskwinie pokroic na małe kawałki i poukładac na wierzchu ostudzonego ciasta .Polac tężejącą galaretką.Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:)Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem.Smacznego

Słodkości i nie tylko
PROSTY SERNIK z ciasteczkami OREO 492

soli Masa serowa: 500g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g (można też dodać 1 łyżeczkę pasty waniliowej) 200g białej czekolady 10 ciastek oreo pokrojonych na ćwiartki Polewa czekoladowa: 60ml mleka 1 łyżka kakao bez cukru 70g gorzkiej czekolady Do ozdoby: bita śmietana przepołowione ciasteczka oreo     Spód: 1. Ciasteczka(...)się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać jeszcze 1-2 łyżki zagotowanego, gorącego mleka i wymieszać. 8. Gotową polewę wylać na wierzch sernika, wyrównać. Sernik ozdobić rozetkami bitej śmietany i połówkami ciasteczek oreo. Smacznego

Mała Cukierenka
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 198

esencja waniliowa – 1/2 puszki moreli; – 1/3 słoiczka konfitur wiśniowych Schłodzoną kremówkę ubić z mascarpone, pod koniec ubijania dodać esencje waniliową, można dodać 16 g cukru waniliowego. Pierwszy blat ułożyć, polać 4-5 łyżkami soku z moreli, posmarować konfiturą wiśniową, wyłożyć bitą śmietanę i posypać drobno pokrojonymi morelami. Przykryć drugim blatem, posmarować polewą i ozdobić keksami śmietany. Polecam

dom-agi.pl
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 308

cukruMasa śmietanowa:400 g zimnej śmietany kremówki 30% lub 36%2 łyżeczki cukru waniliowego2,5 łyżeczki żelatynyKiedy zobaczyłam ten przepis na stronie malacukierenka.pl stwierdziłam, że koniecznie jeszcze raz w tym sezonie muszę się pokusić na ciasto z rabarbarem. I wiecie co? Nie żałuję :)Ciasto jest po prostu przepyszne. Połączenie kwaskowatego rabarbaru z bezą, bitą śmietaną i maślanym ciastem smakuje

Świat Ciasta
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 110

połączenia. Masę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i ozdób kremem wystudzone babeczki. Krem śmietankowy Zimną kremówkę ubij na sztywno, następnie dodaj cukier puder i połącz ze śmietaną. Zacznij dodawać po łyżce mascarpone, nieprzerywając miksowania.  Bitą śmietanę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciśnij ją na krem orzechowy. Udekoruj orzechami laskowymi

Food Square
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 161

łyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki miodu (użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 banan wiórki kokosowe do posypania wiórki czekoladowe do posypania Ryż ugotować i po odcedzeniu (przestygnięty, ale jeszcze ciepły) dokładnie połączyć(...)rozpuścić.) Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40-50 minut w 180 stopniach. Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania

Di gotuje
Proste kremówki 3091

Smaczna i uważam, że prosta w przygotowaniu kremówka z ciasta francuskiego. Krem maślano- budyniowy ma lekką konsystencję, nie czuć, że to krem przygotowany na budyniu. Jest waniliowy i dobrze smakuje z bitą śmietaną oraz chrupiącym ciastem francuskim. Ciasto pyszne i nie można się od niego oderwać:). Można podać je ze świeżymi owocami. Bardzo mi smakuje, polecam… (zmodyfikowany przepis(...)być dwa kawałki ciasta) 1l mleka 4 żółtka 1/2 szklanki cukru (proszę dosłodzić do smaku) 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 3-4 łyżki cukru pudru 1 fix do śmietany 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Dodatkowo: cukier puder wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego do posypania

Mała Cukierenka
DESER STRACIATELLA 151

garnka i zagotować do zgęstnienia.Połowę masy budyniowej wlać równo do 4 szklanek.Resztę budyniu połączyć z cynamonem ,ostudzić.Ubić kremówkę , połowę wymieszać z resztą budyniu i wyłożyć jako drugą warstwę do szklanek.Czekoladę zetrzeć .Do pozostałej bitej śmietany dodać Czekoladę.Krem wyłożyć do szklanek jako trzecią warstwę deseru.Każdą porcję udekorować pozostałą czekolada lub posypać kakao.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania