śmietanki kremówki 30 % · 2 tabliczki białej czekolady · 2 fixy do bitej śmietany · 2 łyż cukru pudru Czekoladę umieścić w rondelku połamaną na kostki, zalać śmietanką . Gotować do momentu rozpuszczenia czekolady. Pozostawić do ostygnięcia. Na 12 godzin
Wypieki Uliprzepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp.Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu
prawdziwe jedzeniepożniej zmniejszamy tem do 100 C I trzymamy ok 2 godzin do wysuszenia - jak bezy.W międzyczasie prażymy migdałay, ubijamy kremówkę I kroimy truskawki. Po wyciągnieciu I ostudzeniu ciastek, nakładamy bitą śmietanę I posypujemy migdałami.Smacznego
Smaki Edytytortownicy (o średnicy 25 cm). Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto
Aga w kuchninapełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi ciasto 100 g masła 250 g mąki pszennej 4-5 jajek szczypta soli szklanka gorącej wody nadzienie 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudu cukier puder do posypania(...)pieczemy około 20- 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st.C, po upieczeniu ciastka studzimy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem. Upieczone i wystudzone ptysie przekrawamy na pół, dolną część ciastka napełniamy bitą śmietaną przykrywamy drugą częścią ciastka i oprószamy cukrem pudrem. Artykuł Ptysie + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPtysie to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi(...)około 20- 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.200 st.C, po upieczeniu ciastka studzimy. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem. Upieczone i wystudzone ptysie przekrawamy na pół, dolną część ciastka napełniamy bitą śmietaną przykrywamy drugą częścią ciastka i oprószamy cukrem pudrem
Smakowite Daniababeczek i jakoś zjadając małą babeczkę wydaje mi się, że mogę ich zjeść więcej, bo mają mniej kalorii. Miałam trochę kremówki, a że nie lubię wyrzucać jedzenia, a bałam się, że mi się zepsuje to postanowiłam zrobić bitą śmietanę, która jest uwielbiana u nas w domu. Chciałam zrobić przyjemność mojemu P. i wymyśliłam! Efekt pyszny! Składniki: - 250 g mąki(...)pieczenia; - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej; - 100 g masła ( w temperaturze pokojowej); - 200 g cukru; - 2 jajka; - 175 ml maślanki naturalnej; - 1 łyżeczka octu; - opcjonalnie ulubiony ekstrakt; Dodatkowo: - szklanka śmietany kremówki; - łyżka cukru pudru - odrobina czerwonego lub różowego barwnika Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wymieszać
dom-agi.plZielono mi... z bitą śmietaną. Wpadł mi do głowy nagle pomysł i musiałam go zrealizować. Wyszedł pyszny budyń z miętową nutką. Można go wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym. 2 szklanki mleka 2-3 łyżki syropu miętowego 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej pół opakowania śmietany kremówki odrobina śmietanżelu Z podanej ilości(...)mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię oraz dodaj syrop miętowy. Na gotujące się mleko wlej przygotowany płyn. Dekoruj bitą śmietaną. Nie dodawaj cukru, bo syrop jest słodki
AZgotuj!deser. Maliny idealnie komponują się z bita śmietaną, co razem tworzy przepyszne ciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Rolada Biszkoptowa z Masą Śmietanową i Malinami - Składniki: Biszkopt: 6 jaj ek 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 op. fixu do ubijania
Słodka StronaWuzetki które pamiętam z dzieciństwa to biszkopty przełożone bitą śmietaną. Ostatnimi czasy zaczęłam napotykać się na wuzetki z dodatkiem twarogu, mascarpone lub serka typu philadelphia. Musiałam więc wypróbować i ja. Zrobiłam z serkiem twarogowym z wiaderka i powiem Wam, że byłam pozytywnie zaskoczona. Wuzetka pyszna, więc szczerze polecam i zachęcam do upieczenia. Do wuzetki zrobiłam pyszną kawę Magnifico(...)wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i polać polewą. Odłożyć do stężenia polewy. Ubić zimną kremówkę na sztywno z cukrem pudrem i za pomocą szprycy cukierniczej udekorować bitą śmietaną
Ala piecze i gotujesuchego patyczka). Do przełożenia: - konfitura truskawkowa lub wiśniowa, - szklanka śmietany 36%; - 0,5 łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder. Dolny blat biszkoptu posmarować konfiturą i połową bitej śmietany. Przykryć drugim blatem i przełożyć pozostałą bitą śmietaną. Przykryć ostatnim blatem. Z racji tego, że bita śmietana roztapia masę cukrową tort dookoła wysmarowałam masą
dom-agi.plMleko miksujemy ze śnieżkami do uzyskania bitej śmietany i dodajemy rozpuszczone galaretki. Masę wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki na około godzinę. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 650 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wylewamy na masę śmietanową i wstawiamy do lodówki do czasu jej zastygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 70 ml wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy stopniowo cukier puder
paapilotkaatruskawkowa fantazja'. Gdy chodzi o te właśnie owoce nie trzeba im wyszukanego towarzystwa, dlatego u mnie jest tylko bita śmietana i niezastąpiony serek mascarpone. Truskawkowa fantazja składniki: 500 g truskawek 1 łyżka miodu 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki cukier puder - opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i miksujemy z 1 łyżką miodu. Pozostawiamy(...)dekoracji. Kremówkę ubijamy mikserem. W połowie ubijania dodajemy mascarpone i jeśli jest taka konieczność cukier puder. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich wlewamy 1/3 zmiksowanych truskawek oraz dodajemy kilka kropel soku cytrynowego do smaku. Na dno kieliszka lub szklanki kładziemy zmiksowane truskawki. Następnie na truskawki kładziemy różowa masę, a na to białą z bitej śmietany
Przysmaki Karolkiwstawiłam do lodówki, po tym czasie zrobiłam polewę czekoladowo - kawową, ozdobiłam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami. Polewa Czekoladowo - Kawowa: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka miodu akacjowego 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła Dekoracja: 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru pudru wiśnie kandyzowane Śmietankę wlałam do rondelka(...)gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeserową: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady deserowej 25 g czekolady gorzkiej ziarenka z 1/2 laski wanilli 1 łyżka cukru pudru dodatkowo: bita śmietana do dekoracji płatki czekoladowe do dekoracji wykonanie: Czekoladę deserową i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Serek mascarpone miksujemy(...)ziarenkami wanilii, dodajemy wystudzoną czekoladę, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Gotową masę serową przekładamy do szklaneczek. Schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Podajemy z bitą śmietaną i płatkami czekolady. Masę serową możemy urozmaicić mocnym i przestudzonym naparem z kawy lub likierem amaretto
Domowy Smak Jedzenia