z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:11/67)

Niebieski tort urodzinowy. Projekt WIOSNA!!! 404

blaty tortu. Na jedną z warstw dodałam również dżem jagodowy.Smacznego!!! Świetna również do rolady :)  Oooo!!! Ale się rozmarzyłam... Rolada mojej siostry... Mniam!!! Masa z bitej śmietany i serka mascarpone:400 ml śmietany kremówki;125 g serka mascarpone;2 - 3 łyżki cukru pudru;3 łyżki soku z cytryny.Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i sok. Dodajemy serek mascarpone

Miksturownik
Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) 595

sztuczny twór za nic nie dorównywał prawdziwej śmietance kremówce. Nie dawał tej kremowej rozkoszy na podniebienie. A przecież ubicie prawdziwej śmietanki 30% lub 36% z dodatkiem cukru pudru to nic trudnego. Zachęcam do przygotowywania własnej bitej śmietany. W poniższym przepisie idziemy o krok dalej. Pokaże Wam jak zrobić czekoladową bitą śmietanę. Coś pysznego :) Znam dwa sposoby na uzyskanie takiego

Pyza i Surówka
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 279

dodając cukier i rozpuszczoną żelatynę. Do rękawa cukierniczego z okrągłą, szeroką na 1 cm tylką przełożyć bitą śmietanę. Ozdobić babeczki. Udekorować kawałkami snikersów i sosem karmelowym. Mega boski sos karmelowy - 125 g cukru można użyć brązowego- 2 łyżki wody- 75 ml śmietany kremówki  - 25 g masłaWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do garnka wsypać cukier i wlać(...)palnika, wmieszać szybko kremówkę i masło, intensywnie mieszając. Uwaga: łatwo o poparzenie, należy być ostrożnym; mieszanina reaguje dość wybuchowo. Powstały sos wystudzić.(...) * w oryginalnym przepisie jest, aby kawałki snikersa wmieszać do ciasta. Jednak ja miałam problem aby w każdej babeczce była ta sama ilość batonów. Więc kolejne robiłam tym sposobem. ** Dorotka nie używa żelatyny do bitej śmietany. Ja i owszem

Malinowe Pocałunki
Piernik z kremem śmietankowym 377

miód sztuczny -1 słoik woda gotowana -1 szkl mąka -3 szkl olej -1 szkl esencja z herbaty- 2 saszetki tłuszcz do formy KREM ŚMIETANKOWY śmietana 30% - 400 ml bita śmietana - 2 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier - 3 łyżki margaryna -0,5 kost PRZYGOTOWANIE: CIASTO Białka oddzielić od żółtek Żółtka utrzeć, dodając olej, miód, dwie szklanki(...)tłuszczem, wylać ciasto. Włożyć blachę do piekarnika, piec 45 minut w 175 stop Upieczony i ostudzony piernik, przekroić na 3 części. KREM ŚMIETANKOWY Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. Następnie wsypać dwie bite śmietany, ubijać jeszcze z 5 minut  POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie wlewać stopniowo gorącą margarynę

Kuchnia Danusi
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 157

Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo tuczące... No i znów inspiracja przepisem Garego Mehigan'a prowadzącego master klasę dla uczestników trzeciego sezonu MC Australia. Zrobiony

Magiczna kuchnia Darii
Migdałowiec 192

gmasło - 2/3 kostPRZYGOTOWANIE:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Budynie ugotować w pół litra mleka, ostudzić. Ostudzone budynie utrzeć z masłem na krem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę, ubić. Następnie ubić z bitą śmietaną. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową. Przykryć herbatnikami i wyłożyć, krem

Kuchnia Danusi
Rolada Yule Log 354

łyżeczka soli 1/2 szklanki cukru 3 duże jajka lub 4 małe 1/4 szklanki tłustego mleka cukier puder na nadzienie: szklanka śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru na polewę: szklanka śmietany kremówki 140g gorzkiej czekolady 30 g masła do dekoracji: cukier puder ozdoby z masy cukrowej na masę cukrową: 4 łyżeczki żelatyny 70 ml zimnej wody 3 łyżeczki Planty 250 dag cukru(...)pieczenia. W razie potrzeby wyrównać brzegi. Zrolować ciasto razem z ściereczką wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić podwiniętym brzegiem do dołu do wystygnięcia. Ubić kremówkę z cukrem na sztywna masę. Rozwinąć ciasto i posmarować je bitą śmietaną. Pozostawić brzegi około 2cm. Ponownie zwinąć ciasto. Umieścić na półmisku podwiniętym brzegiem do dołu. Polewa:W rondelku umieścić kremówkę, czekoladę i masło. Energicznie mieszać

Pyry na Gaz
Tort Milka 802

jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g śmietany kremówki 300 g mlecznej czekolady (u mnie Milka ;) ) 2 śmietanFixy lub inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 50 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia na polewę(...)dekoracji Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Moje biszkopty upiekłam w dwóch foremkach. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca

Ciastkozercy
Eton mess truskawkowy 642

Przygotowanie: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i rozgnieść widelcem. W szklanych przeźroczystych szklankach lub pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bita śmietana, rozgniecione truskawki. Deser podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. *Do kremówki nie dodajemy cukru pudru ponieważ bezy są słodkie

Ala piecze i gotuje
Tort śmietankowy 183

Córuś- wszystkiego najlepszego!!!! Składniki: biszkopt biały z 6 jaj Masa: 3 opakowania budyniu śmietankowego 3 szklanki mleka  szklanka cukru 2 śmietany kremówki 30% o pojemności 330 gram 4 śmietan-fix 2 kostki margaryny 2 łyżeczki kakao 2 opakowania cukru waniliowego 20 dag orzechów laskowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie.   W tortownicy piekę biszkopt i odstawiam by ostygł. Zimny(...)będzie zimny. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieram z cukrem na puszysty krem dodając do niego zimny budyń i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Obie kremówki ubijam na sztywno i ok połowę bitej śmietany dodaję do masy budyniowej. Schładzam w lodówce. Zimną masą przekładam krążki tworząc tort, smaruję boki ciasta. 2/3 bitej śmietany smaruję na wierzchu, a do reszty dodaję kakao

Ciasteczkowy Potwór
Tort kokosowy 210

jeśli śmietanka kokosowa stworzyła grudki, nie przejmujmy się – po zastygnięciu w lodówce scalą się z zresztą masy. W drugiej misce śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy obie masy szpatułką (nie mikserem) dodając po trochu bitej śmietany do pierwszej masy. Chowamy do lodówki. Nasączenie: Do wody kokosowej dodajemy malibu i sok z limonki. Uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać szklankę płynu

Poezja smaku
Sernik czekoladowy 164

Coś dla fanów mocno czekoladowych smaków! Czekoladowy sernik z bitą śmietaną oraz dekoracją cukrową z pistacjami. Świetne połączenie gorzkiej czekolady, bitej śmietany i karmelu.  Zapraszam :)  Składniki: 120 g ciasteczek kakaowych, 30 g roztopionego masła Ciasteczka zmielić blenderem na pył, w miseczce wymieszać z masłem. Dno tortownicy o średnicy 20 – 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać(...)nagrzanego do 170 stopni na 7 minut. 500 g twarogu, 250 g mascarpone, 150 g śmietany kremówki, 200 g roztopionej, gorzkiej czekolady, 225 g cukru, 20 g kakao, 2 jajka Do miski włożyć twaróg i mascarpone, wymieszać mikserem do połączenia, następnie dodać śmietanę kremówkę na dwa razy, po połowie. Dalej miksując dodać przestudzoną i roztopioną czekoladę, po chwili cukier

Plate of Joy
Deser malinowy 196

Dzisiaj deser z malinami. Mama zaproponowała, żebyśmy go zrobiły tym razem z bitą śmietaną i mascarpone. Składniki : 0,5 kg malin 0,5 l śmietany kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 2 kieliszki syropu Grenadina kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej masy polewamy delikatnie

Lili w kuchni
Rurki z kremem (bitą śmietaną) 213

cukru, 75 g margaryny, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, szczypta soli, bita śmietana: 400 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru, 1 śmietan fix, do posmarowania:   białko, do posypania:  cukier, do foremek :   margaryna i bułka tarta. Przygotowanie:      Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, margaryna, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki(...)rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy kremówkę z cukrem i śmietan fixem. Nadziewamy rurki bitą śmietaną przy użyciu szprycy

Aga w kuchni
Deser z rabarbarem alla panna cotta 200

waniliowego 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: bita śmietana płatki czekolady rabarbar karmelizowany w cukrze Sposób przygotowania: Galaretkę jagodową rozpuszczamy wg wskazówek na opakowaniu, rozlewamy po równo do trzech pucharków, zostawiamy do całkowitego stężenia.  Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody do uzyskania gładkiej płynnej masy. Śmietankę kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem i pastą waniliową(...)wody i gotujemy aż się rozpadnie, możemy zmiksować blenderem, do gorącej masy wsypujemy galaretkę pomarańczową, mieszamy, schłodzoną wylewamy na masę śmietanową.  Zostawiamy do całkowitego stężenia.Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną, czekoladą i karmelizowanym rabarbarem

Wanilia i Kardamon