z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:20/67)

Kopiec Kreta 145

właśnie była doskonała okazja żeby zrobić niespodziankę. Do przygotowania ciasta użyłam mojego niezawodnego czekoladowego biszkoptu , brzoskwiń i bitej śmietany z dodatkiem startej czekolady deserowej. Biszkopt czekoladowy (przepis  tutaj ) Masa śmietankowa: 500 ml. śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny pół tabliczki czekolady deserowej puszka brzoskwiń Upiec i wystudzić  biszkopt czekoladowy . W biszkopcie wydrążyć środek. W środku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Beza. Wszystko co najważniejsze 255

blachę dwoma łyżkami stołowymi, zrobiłam wgłębienie na krem. Suszyłam 1 godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem, w 120⁰C. Podałam z bitą śmietaną z likierem Bailey’s (dodany na sam koniec ubijania, 2 łyżeczki na 120ml śmietany kremówki) i świeżymi truskawkami.   Kiedy tylko zacznie się sezon na świeże, polskie owoce przepis na wykwintny tort Pavlova też będzie

Karo in the Kitchen
Lody truskawkowe na jogurcie 217

jeszcze trwa. Można takie lody zrobić z truskawek mrożonych ale te ze świeżych są naprawdę smaczne.  Najlepsze z bitą śmietaną. Na podstawie przepisu ze strony  Moje Wypieki Składniki 500 g  truskawek 80 g  śmietany kremówki  36% 300 g  jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny 3 łyżki ksylitolu lub cukru (lub tyle ile lubimy

Stare Gary
Kwiatki na waflach ryżowych 157

łyżki cukru pudru 1 śmietan fix 1 opakowanie wafli ryżowych w polewie truskawkowej.Przygotowanie:     Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno wraz z śmietan fixem i 1 łyżką cukru pudru. Następnie przekładamy bitą śmietanę do rękawa cukierniczego i wyciskamy gwiazdki na wafle ryżowe. Maliny miksujemy blenderem, dodajemy cukier puder i robimy kropeczki w kwiatkach z bitej śmietany

Aga w kuchni
Ciasto Kubuś 4180

Ciasto na soku Kubuś to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Masa kubusiowa idealnie wpasowała się w moje gusta smakowe, więc jak dla mnie, ciasto

Smakołyki Bereniki
Szarlotka z bitą śmietaną 692

smażymy ok. 15 minut.Dodajemy galaretki w proszku i mieszamy.Gorące wykładamy na biszkopt.Studzimy.BITA ŚMIETANA:Kremówkę ubijamy ze śnieżkami i przekładamy na masę jabłkową.POLEWA:Margarynę rozpuszczamy z cukrem i kakaem.Lekko studzimy.Gdy się zetnie mieszamy mikserem.Białko ubijamy, dodajemy żółtko i letnią polewę. Delikatnie rozsmarowujemy na bitej śmietanie.Odstawiamy do przegryzienia smaków

Ostra na Słodko
Delikatne babeczki z bitą śmietaną i owocami 137

zmieniam dodatki. Czasem wystarczają mi same, czasem dodaje cynamon i jabłka, a jeszcze innym razem robię z nadzieniem czekoladowym lub z powidłami. Tym razem zrobiłam z bitą śmietaną, borówkami i jeżynami :) Czy Wy macie swoje ulubione przepisy na babeczki? Jeśli tak, to bardzo chętnie je poznam, możecie śmiało pisać w komentarzach :) Składniki na ciasto(...)ciężko nam będzie je udekorować :) Pieczemy około  15 - 20  minut w 180 stopniach.   Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% cukier wanilinowy odrobina ekstraktu z wanilii W upalne dni proponuję dodać 1 śmietan-fix, ponieważ bita śmietana nie utrzyma się zbyt długo. Zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, masa zaczęła się topić. Przygotowanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubić, dodać

The Sweet Damsel
Kolorowe ciasto z kremem 239

bitą śmietaną. Kwintesencja smaku deserów. Ponadto jedno jest pewne: wyglądem zaskoczy absolutnie każdego :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.   Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia + czas na chłodzenie Ilość porcji: blacha o średnicy 23 cm Składniki: Na ciasto: 150g cukru 115g mąki pszennej 40g masła 6 jajek Barwniki ½ szklanki herbaty Na krem 500ml śmietany kremówki(...)łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Polewa: 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady Łyżeczka masła 2 łyżki śmietany kremówki 30% Masło umieszczamy w garnuszku, topimy i odstawiamy do ostygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy je z połową ilości cukru na jasny, puszysty krem. Białka w osobnej misce ubijamy na sztywny krem, pod koniec dodając pozostały cukier. Do białek dodajemy krem

Kolizje Smaków
Deser z bitą śmietaną, ananasem i kiwi. 178

przede wszystkim za słodkie, ale jeśli dla wygody chcecie użyć ananasa z puszki to polecam kupić go w lekkim syropie (nie będzie zbyt słodki). Jeśli deser ma być 'fit' śmietanę można oczywiście zastąpić serkiem lub jogurtem naturalnym a cukier słodzikiem (polecam stewię). Myślę, że najważniejsza w tym deserze jest woda różana, bo nadaje bardzo przyjemnego aromatu i odmienia tym samym(...)kiwi garść suszonych jagód goji 1 łyżka wody różanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy łyżkę wody różanej. Plastry ananasa rozdrabniamy blenderem i nakładamy do pucharków. Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Następnie obieramy i miksujemy kiwi, nakładamy na śmietanę.  Zmiksowane kiwi również przykrywamy warstwą śmietanki. Wierzch dekorujemy jagodami goji

Ze smakiem i z pasją
Sernik z Truskawkami 138

lodówki. Dodatkowo: kilka świeżych truskawek kilka listków świeżej mięty "trochę" śmietany kremówki 30% cukier puder do smaku Kremówkę ubiłam z cukrem pudrem. Napisałam trochę, bo nie wiem ile wlałam:) Potrzebujemy nie dużo, tylko na kilka kleksów. Cukier puder do smaku. Wierzch sernika jak widać udekorowałam bitą śmietaną, truskawkami i miętą. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Torcik Pavlova 170

białek (bardzo dokładnie oddzielone od żółtek ) 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej) 1 łyżeczka białego octu winnego (lub soku z cytryny) 500 ml śmietany kremówki (lub mniej) świeże owoce sezonowe Nagrzać piekarnik do 180 st. Białka ubić na sztywno. Uwaga, białka bardzo łatwo przebić, szczególnie jeżeli używacie mikserów planetarnych, dlatego warto co jakiś czas(...)Pavlovą pod wieczór i całą noc wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Bezę wyłożyć na paterę. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę (bez cukru). Udekorować świeżymi owocami, w moim przypadku to truskawki i poziomki z własnego ogródka Pavlovą z bitą śmietaną najlepiej zjeść od razu, bo po paru godzinach podchodzi wodą. Smacznego

moj przepis na
Rolada bezowa z mascarpone i czerwoną porzeczką 282

Zalegają Wam w domu białka?? Taka bezowa rolada rozwiąże ten problem! Delikatna pianka bezowa z chrupiącą skórką otulona kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem czerwonej porzeczki. Co ciekawe tę roladę nie suszy się godzinami w piekarniku, a jedynie 20-25 minut, by w środku pozostała miękka i bez problemu dała się zwinąć. Polecam wszystkim lubiącym słodkie(...)wypieki!     Składniki:   Beza: 3 białka w temperaturze pokojowej 3/4 szkl drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Krem: 100 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% 150 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru   Dodatkowo: 200 g czerwonej porzeczki+ garść do dekoracji     Przygotowanie:   Piekarnik rozgrzać do 170 st.C.   Beza: Białka ubić na sztywną

Nastoletnie Wypiekanie
BOOM! 129

cukru pudru,   6 kiwi,   4 gałki lodków. Wykonanie:   Kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy cukier puder.   Do miseczki wkładamy 8 bez, przykrywamy warstwą bitej śmietany.   Na śmietanę układamy obrane i pokrojone w kostkę kiwi, które przykrywamy kolejną warstwą śmietany.     Na bitą śmietanę nakładamy gałkę lodów i 3 bezy.   Z podanych składników

paapilotkaa
Ptysie z bitą śmietaną 142

latach powróciłam do tych pysznych ciastek z nowym i jak się okazuje bardzo dobrym przepisem.     Ptysie z bitą śmietaną Składniki: 100 g masła, 125 g mąki pszennej, sól, cukier, 4 jajka, 400 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, masło orzechowe, woda, gorzka czekolada. Wykonanie: 250 ml wody gotujemy w rondelku i roztapiamy w niej masło. Mąkę

paapilotkaa
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami trochę inaczej 148

Córka chciała tort, ja miałam ochotę na coś słodkiego i tak powstało to ciasto. Taki prosty tort, gdzie ozdabianie nie jest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek

Polska Zupa
Warstwowy torcik na zimno 5875

margarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu , wylać do płaskiego naczynia ,odłożyć do stężenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix.Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną,winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu.  Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz

Ala piecze i gotuje
Eton mess z rabarbarem 173

ilości płynu podsmażać rabarbar od czasu do czasu mieszając do odparowania i uzyskania gęstawej masy.Dosłodzić do smaku i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno(nie słodzimy). Bezy podzielić na mniejsze kawałki. W szklance układać warstwami:bita śmietana,bezy,mus rabarbarowy.Udekorować bezą,truskawką i listkiem mięty.Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania