z bitą śmietaną kremówką - 1000 przepisów (strona:24/67)

Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną 1511

Przepis na ciasto, czy raczej deser na zimno, składający się z warstwy jabłkowej i bitej śmietany. Proste i efektowne. Składniki: Warstwa jabłkowa: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe łyżka soku z cytryny Warstwa śmietanowa: 650ml śmietany kremówki 200ml jogurtu greckiego 80g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 125ml wody szczypta soli Ponadto: ok 200 g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto piankowe - bez pieczenia 633

mleczko przelewamy do innego chłodnego naczynia i dodajemy likier, zostawiamy żeby lekko przestygło. W tym czasie ubijamy kremówkę, z tym że nie na zupełnie sztywno, musi mieć trochę lżejszą konsystencję.  Gdy pianki trochę przestygną łączymy je z bitą śmietaną i przelewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki. Uwaga:  Jeśli wlejecie trochę więcej mleka

W kuchennej krainie
Banoffee pie 130

Super słodki deser. Bez pieczenia. Połączenie karmelu i bananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom !      Składniki : * opakowanie dowolnych herbatników * kostka masła * puszka kajmaku * banany * pół litra kremówki * fix do śmietany bądź rozpuszczona żelatyna * mleczna czekolada      Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć i połączyć z płynnym masłem. Wyłożyć spód

Magiczne Życie Marty
Babeczki jagodowe 226

Małe cudeńka :) Nie dość, że pyszne to jeszcze pięknie się prezentują, a to za sprawą obłędnego kremu na bazie jagód, mascarpone i bitej śmietany. Krem jest delikatny, niezbyt słodki, po prostu pyszny! Ale to nie koniec jego zalet: ma zwartą konsystencję, jest trwały (na pewno nie spłynie z babeczek), idealnie nadaje się również do przekładania tortów czy wypełnienia rolady. Oczywiście(...)jagód Krem jagodowy: 1 szklanka jagód pół szklanki cukru 2 łyżeczki pektyny (lub 1,5 łyżeczki żelatyny) 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Babeczki: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. 2. Jagody umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Na talerzyk wysypać mąkę ziemniaczaną

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką 340

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką, masą z bitej śmietany i mascarpone. To jest mój

Marta Gotuje
Domowe ptysie z malinami 181

jedną blaszkę. W zależności od wielkości ptysiów wychodzi około 10 – 12 sztuk. Całość podawana z bitą śmietaną i oczywiście malinami :) Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna 5oo ml śmietany kremówki 2 saszetki ŚmietanFixu (lub innego utrwalacza do śmietany) 2 łyżki cukru pudru   Masło gotujemy w garnku z wodą(...)Czas, kiedy ptysie są w piecu możemy wykorzystać na ubicie śmietany. Do dzisiejszych ptysiów zdecydowałam się na śmietanę z utrwalaczem – śmietanfixem, całość w dalszym ciągu jest jednak dość delikatna, dlatego ptysie warto nadziać przed samym podaniem. Jeśli chcielibyście przygotować je wcześniej zamiast śmietanfixu można wykorzystać jako utrwalacz bitą śmietanę w proszku (do mleka) lub zrobić krem śmietankowy

Ciastkozercy
Napoleonka 325

moim rodzinnym domu napoleonka zawsze podawana była na półkruchym, domowym cieście i charakteryzowała się ciężkim, budyniowym kremem. Kremówka – znana mi bardziej z mazowieckich cukierni (w moim domu się jej nie piekło) była wyższa i miała dodatkową, lekką jak chmurka warstwę bitej śmietany, zaś pieczona była na typowym cieście francuskim. I takie właśnie ciastka znajdziecie na moim blogu. Zacznę

Poezja smaku
Tort z frużeliną wiśniową 192

włożyć do lodówki. Dodatkowo: 300 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek wiśnie z frużeliny pokruszony wafelek Kremówkę delikatnie ubić, dodać cukier i ubić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjąć tort z lodówki i obłożyć go masą z bitej śmietany. Przyozdobić według uznania. Gotowe J Wpis bierze udział w konkursie

Kulinarna (nie)codzienność
Mini ptysie / eklerki z bitą śmietaną 186

bitą śmietanę. Nie stracą, ani na wyglądzie, ani na smaku. Polecam.   'mini ptysie / eklerki z bitą śmietaną' Składniki (na ok 30 mini ptysi): * ciasto: - 1 szklanka mleka - 1 szklanka mąki - 125g masła - 4 jajka * śmietana: - 1 szklanka śmietany kremówki - 1 szklanka mascarpone - cukier puder do smaku - 1 łyżka ekstraktu z wanilii W mleku rozpuścić masło. Doprowadzić

CookYourself
Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia 16295

Bananowy sernik z mascarpone to ciasto bez pieczenia z kremową i słodką masą mascarpone, gorzką czekoladową masą śmietankową i dwiema warstwami bananów, a wszystko to ułożone

Smakołyki Bereniki
Naleśniki pod Chmurką :) 159

puder do smaku Wykonanie:Na cieplutkim naleśniczku rozsmarowujemy konfiturę truskawkową, naleśnik zwijamy, albo składamy - jak kto woli:) Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, truskawki kroimy w plasterki, albo ćwiarteczki. Na złożonym przez nas naleśniku układamy truskawki i bitą śmietanę, dekorując listkami świeżej mięty. Moja bita śmietana była mało słodka, ponieważ chciałam zrównoważyć słodycz konfitury z pozostałymi składnikami

Blondynka Gotuje
Gruszki w sosie 206

lekko korzenny karmel, w którym poddusiłam owoce. Pozostały syrop za pomocą niezbędnej w mojej kuchni kremówki zamieniłam w pyszny, gęsty sos. Nadal jednak czegoś brakowało... Szybko więc upiekłam bezy z dodatkiem cynamonu (sezon na korzenne przyprawy bowiem w pełni), które zwieńczyłam chmurą bitej śmietany i gruszkami w sosie karmelowym. Jest słodko . Czego innego się spodziewaliście...? Ale jednocześnie tak pysznie(...)można się od tego deseru oderwać. Połączenie chrupko-ciągnącej bezy, lekkiej bitej śmietany, miękkich i soczystych gruszek oraz obłędnego, korzenno-karmelowego sosu sprawiło, że C. stracił głowę. A ja nie pozostałam za nim w tyle! Zajadaliśmy się, aż miło.  Dopóki deser się nie skończył... Spróbujecie...? Gruszki w sosie przygotowała również Mirabelka ; koniecznie sprawdźcie, co wyczarowała! Bezy cynamonowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczkowy deser malinowo-czekoladowy z bitą śmietaną 225

Pokruszone, chrupiące pod zębami pełnoziarniste ciasteczka, przełamująca słodycz warstwa malinowa, puszysta bita śmietana i domowy  krem Toffifee .  Ten sam co w przepisie na  tort Toffifee . Całość smakuję wyśmienicie! Serdecznie polecam ;) Składniki: (na 2 porcje) kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych dwie garści malin 200 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny porcja(...)czekoladek Toffifee do dekoracji Przygotowanie: Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny. Na dno dwóch wysokich szklanek nakładać kolejno: pokruszone ciastka, puree z malin, bitą śmietanę i krem Toffifee. W razie potrzeby powtórzyć czynność. Udekorować czekoladkami Toffifee. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Red velvet cake 125

kruszenia się ciasta. Ściąć górkę w biszkopcie. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę, następnie dodawać po 2 łyżki cukru pudru, cały czas miksując. Do drugiej miski włożyć obydwa rodzaje sera i zmiksować na małych obrotach przez około pół minuty, do połączenia się serków. Połączyć serki z bitą śmietaną. Do przełożenia tortu, trzymać w lodówce. Masę

CookYourself
Muffinki budyniowe 152

serka mascarpone lub  naturalnego serka homogenizowanego - 3 łyżki cukru pudru - 100 ml śmietany kremówki 30 %  - śmietan fix (opcjonalnie)  - kokos  Muffinki  Śmietanę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fix ). Serek wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie dodawać bitą śmietanę i wszystko razem połączyć.  Całkowicie przestudzone babeczki dekorować kremem , do miseczki wysypać kokos.  Udekorowane

Aromatyczne Podróże
Tarta z kajmakiem i bananami na ciasteczkowym spodzie 178

wykładamy spód i boki tarty. Odstawiamy na pół godz. do lodówki. Następnie smarujemy dno kajmakiem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną piane dodając pod koniec cukier puder. Banany obieramy, kroimy w grube plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na bitej śmietanie.  Tarte schładzamy około godzinki w lodówce. Przed podaniem obsypujemy kakao. Smacznego

Kolizje Smaków