najbardziej nada. Gdy zobaczymy, że spodni placek już się zarumienił, to przy pomocy pasującego talerza przerzucamy naszą quesadillę na drugą stronę. Gotową kroimy na trójkąty, jak kawałki tortu. Najlepiej smakuje z dodatkiem jakiegoś sosu. Salsa verde czy guacamole. U mnie akurat zabrakło awokado, więc cudownie sprawdził się sos chilli , który w każdej chwili możecie zrobić na zapas i wykorzystywać
Karczma Honoriettyherbatę. Coraz częściej wypiekam, jesiennie i aromatycznie. Dzisiejszy przepis to ciasto marchewkowe. Próbowałam już wiele wersji tego ciasta. Z rumem i migdałami , z owsianymi płatkami … Piekłam nawet marchewkowy tort . Zawsze smakuje przepysznie. Nie wiem czy to z miłości do warzywnych wypieków…Nie, na pewno nie. Ciasto marchewkowe jest naprawdę bardzo smaczne. Typowo jesienne ciasto. Po raz pierwszy zamiast
codojedzenianich napisy stempelkami. Ciastka smarować cienką warstwą dżemu, układać marcepan, delikatnie dociskając. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! Za pasem weekend, u mnie, niestety, pracujący. A w perspektywie trzy torty na chrzciny, z czego dwa z Kubusiem Puchatkiem. Oj, będzie się działo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeAmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Beza to słodki wyrób cukierniczy wykonany z masy białek z kurzych jaj oraz cukru pudru. Beza używana jest do ciast i tortów. Wykonanie idealnej oraz pysznej bezy jest trudne. Nie przejmujcie się, że nawet używając ciągle tego samego przepisu one nigdy nie wychodzą takie same. Bezy są kapryśne. Zapraszam do zapoznania się
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekinie na stacji kolejowej. Nie zapomnijcie też o ciachu w cukierni Andrzeja Kozaka – to klasyka w najlepszym wydaniu. Gdybym nie miała tam tak daleko zamawiałabym tam tez tortu, bo wyglądają wspaniale. Grill Kaukaski przy drodze na Kraków Raczej bym tam nie pojechała, gdybym nie miała działki w okolicy, bo to zwykły letni namiot przy szosie, ale lula kebab
Ugotowane pozamiatanepesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe
Codziennik Kuchennytłuszczu (temp. 180°C ) po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule i gorące (ale bez przesady, żeby się nie poparzyć) nadziać kremem. Użyć szprycy do dekoracji tortów, z długą końcówką. Posypać cukrem pudrem. * suche wystarczy wymieszać z mąką
Posadzone i zjedzonemnie wyszło 6 sztuk). Wystudzić. Naleśniki przekładać sosem czosnkowym, odłożyć do lodówki na min. 3 godziny. Przed podaniem wierch posypać posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczkę papryką. Kroić jak tort
6niebojakiegoś czasu jest mnie tu mało, a to za sprawą braku czasu. Kradnie mi go moja tortowa pasja, która rozwija się w zastraszającym tempie. Cieszę się, że moje torty przypadły do gustu, nie tylko mnie i mojej rodzinie, ale i znajomym. Myślę, o specjalnym poście na ten temat, tylko czy kogoś by zainteresował ? Dzisiaj z racji urlopu, wygospodarowałam chwilkę
Kuchnia w opałachgalaretkę w proszku. Budyń rozmieszałam z wodą (3/4 szklanki) i wlałam do masy truskawkowej. Wymieszałam i na małym gazie zagrzałam aż masa zaczęła gęstnieć. Odstawiłam do wystudzenia. Wykonanie tortu: Na dnie foremki ułożyłam 1 biszkopt makowy. Na biszkopcie rozłożyłam 1/5 części masy maślano-budyniowej. Następnie wyłożyłam połowę masy truskawkowej. Ponownie rozprowadziłam 1/5 części masy maślano-budyniowej. Przykryłam jasnym
Kuchnia u Krysipoczuć jego intensywny, esencjonalny smak czekolady, przełamanej kwaśnymi wiśniami. Po drugie dlatego, że ciasto jest bardzo wilgotne i długo pozostaje świeże. Polewa z gorzkiej czekolady to swoista “wisienka na torcie” 😉 Świetnie wieńczy całe dzieło. Te czekoladowo-wiśniowe […] Artykuł Ciasto czekoladowe z wiśniami pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkanigdy nie wiedzą co zrobić z pozostałymi żółtkami. No bo przecież szkoda wyrzucić, a jajecznica z dodatkową porcją żółtek, omlety i kogel mogel mogą się znudzić ;) Zwłaszcza gdy torty bezowe, pieczone są średnio dwa razy w tygodniu :p Ciasto jest bardzo puszyste i aromatyczne. Ja upiekłam je z połowy porcji w małej keksówce, ale równie dobrze wyjdzie pieczone
Kuchnia w opałachkomentarze, dajecie mi uwagi, proponujecie swoje porady, przepisy i dzięki temu niecierpliwie otwieram karty bloga bo nie wiem co dziś się zadzieje. Za wszystko pięknie Wam dziękuję. Nie upiekłam tortu urodzinowego ale zapraszam wszystkich na ciasto pyszne i kolorowe. Ciasto jest proste w wykonaniu ale trochę trzeba na nie czekać. Dzisiaj częstujcie się moim ciastem jeśli przyszliście w gości
Moje Małe Czarowanieroku 8 urodziny Hani i 5 urodziny bloga obchodzimy wyjątkowo, jak nigdy do tej pory :) Czyli kupionym tortem a nawet dwoma kupionymi (jeden dla rodziny, drugi dla koleżanek). Ciasto i ciasteczka też były kupione. Na imprezie urodzinowej dla koleżanek był też popcorn i gofry, bita śmietana z syfonu, polewy i owoce. Wszystko zamówione, nie tknęłam w tym roku palcem
bistro mamacztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi na ciasto naleśnikowe wszystkie składniki mikserem dokładnie zmiksować, odstawić na 40 minut, na patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej
W Mojej Kuchni Lubię