cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami
Gotowanie i blogowanieodstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ubijamy, powoli dodając przestudzoną masę jajeczną oraz kawę i spirytus. Upieczone i przestudzone biszkopty przekrawamy na pół, nasączmy ponczem i przekładamy masą. Wierzch tortu dekorujemy połówkami orzechów włoskich
Zainspirowana w kuchniSzukałam przepisu na ciasto marchewkowe, ale innego niż nam ze swoich muffinek. Chciałam by było bardzo wilgotne i trochę udawało tort. Tak trafiłam na przepis w Magazynie Kuchennym , który sprawdził się genialnie. Składniki: 4 jajka 250g cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 2,5 szklanki drobno startej marchewki 200g rozdrobionych bakalii (orzechy włoskie
Gotowanie i blogowaniebyło, że samymi ciastkami sobie człowiek osładza życie dziś mam dla Was przepis na pyszny deser o smaku białej czekolady. W pierwotnym zamyśle miał to być krem do tortu, ale odrobinę z lenistwa, odrobinę z chęci zrobienia czegoś innego niż zawsze, finalnie postanowiłam zrobić deser. Idealny na romantyczną kolację we dwoje. Lekki nie za słodki krem w towarzystwie owoców
Cynamonowe szczęścieTyle wytrwać, bo to już trzeci rok! :) Nawet nie zauważyłam jak szybko to minęło. Niestety tortu nie było, ale za to świętowałam urodziny bloga przy czekoladowym cappuccino, skubnęłam trochę sernika na zimno i ciasta marchewkowego. Blog przeszedł trzy zmiany i szykują się kolejne. Będą remonty, przebudowy, modernizacje i optymalizacje. Miejmy tylko nadzieję, że zmiany wzniosą blog na wyższy poziom
Pink Envelopeproszku Roztrzepana herbata Matcha z wodą Zestaw do przygotowania: miska, bambusowa trzepaczka, sitko ze szpatułką Matcha doskonale komponuje się z różnymi słodyczami np. gorzką czekoladą, babeczkami, ciastami, tortami, lodami. Jako ciekawostkę dodam, że japońskie słodycze nie są bardzo słodkie i ich wielkość i ilość w opakowaniu jest taka by zjeść je na jeden raz. Matcha może również służyć jako
Kuchcik gotujepróbujcie go piec. Ten smak tutaj dominuje więc trzeba go naprawdę lubić. My uwielbiamy wszystko z dodatkiem mleka w proszku więc nam bardzo smakował:) *Jako bazę tortu wykorzystałam przepis na ciasto mleczne ze starego wycinka z Poradnika Domowego jeszcze z lat 90-tych. *tortownica 21 cm: Składniki: na ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawspomnieć przy okazji kolejnej rocznicy bloga. Pozdrawiam moich wiernych czytelników… i nie tylko życząc wszystkim Do siego roku. Rocznica bloga, to okazja na słodki wypiek. Tym razem tort cytrynowy. Z góry uprzedzam pytania o przepis, ponieważ wymaga dopracowania, więc ukaże się, ale w terminie późniejszym. Życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Rocznica bloga appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkotrzeba je gotować wcześniej w zamkniętej puszce przez ok. 3 godziny. Puszkę otwieramy po schłodzeniu! Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia w chłodne miejsce na ok. godzinę. ----- Podobne: Tort makowo-kawowy Miodowy przekładaniec ze śmietaną Tureckie ciasto szpinakowe
Weekendy w domu i ogrodziekeks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką
Karo in the Kitchennaszych kobiecych "atutów". Masa Marshmallows do dekoracji To masa ze znanych pianek, mi się udało kupić jedynie kolorowe(biało-różowo-żółte) Chyba, że z góry wiecie, że dekoracja tortu będzie niebieska czy różowa, to wtedy śmiało sięgajcie po pianki kolorowe. 300g pianek 3-4 łyżki wody i cukier puder, dla mnie 0,5 kg to było za mało
Kuchcikowoasi...Kawałek mniemija strasznie szybko. Na otwarciu miałam okazję dowiedzieć się jak powstała marka Starbucks, zobaczyć jej rozwój oraz spróbować kilka rodzai kaw, a do tego został nam zaserwowany pyszny tort. Starbucks to ogromna sieć , a mimo tego każda kawiarnia urządzona jest inaczej. Idealnie wpasuje się w miasto, miejsce w którym się otwiera. Jako, że Łódź jest miastem znanym
CookYourselfsię tak na dobre dzisiaj rano, choć mogłabym dalej spać, ale za dużo rzeczy do zrobienia, doprawiam się więc kawą i lecę do książek/lekcji/lektur (tak liczba mnoga) i tortu dla babci :) Miłego dnia ^^ Przepis: 35g mąki kokosowej 100g pure z dyni hokkaido jajko białko 2-3 łyzki mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej coś
More food, love and dreams