5 / 5 ( 11 votes ) Biały salceson z drobiowych łapek i żołądków Biały salceson to zazwyczaj produkt zawierający świńskie uszy, ozorki, serca, golonko, nóżki itp… Cóż
Ogrodnik w podróży” Tarija ” węgierski baleron dojrzewający Tarija to węgierski baleron dojrzewający , czyli mówiąc prościej po polsku , karkówka z pończochy w papryce Jest to podobno przepis oryginalny
Ogrodnik w podróżywyrobów. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań - gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową, np jako dodatek do: -makaronu - omletów z jaj - placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi) Z własnego doświadczenia wolę dodać odrobinę mniej mąki żołędziowej niż 1/3 całości mieszanki mącznej. Dostępność: Mąkę żołędziową można przygotować w warunkach domowych
Di gotujeJeszcze rok temu ani mi się śniło żeby zrobić jakieś wędliny. Nawet nie miałam wędzarni.. Ale jakaś siła skłoniła mnie do tych czynów i są
Gotowanie jest łatwewyrobie maszynkę do ciastek, którą kupiłam już jakiś czas temu. Okazała się bardzo pomocna, ale zanim nabyłam wprawę, wyszło mi kilka małych kulfonów zamiast zgrabniutkich kwiatuszków. Oprócz malutkich ciasteczek na jeden kęs, zrobiłam też kilka większych z marmoladą. Jednak przetrwały tylko na pierwszych zdjęciach. Nim zdążyłam je położyć na talerzyk, zniknęły w podejrzanych okolicznościach, skradzione przez domowych łasuchów, zanim zdążyły
W mojej kuchnidomowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery były jeszcze lepsze? Masła orzechowe do ciast Dobrej jakości pasty orzechowe przygotowane z orzeszków arachidowych stanowią idealny dodatek do ciast. Wyróżniają się nie tylko świetnymi walorami smakowymi, lecz także bardzo dobrą konsystencją . Wyroby tego
sierotka maRysia w kuchniCzyż nie zapowiada się smacznie? Magia kolorów na zewnątrz, pyszne kruche mięso i słodka niespodzianka w środku. Szynkowar jak dla naszej rodziny jest strzałem w
Malinowe PocałunkiBardzo prosta kiełbaska wędzona na początek przygody z wędzeniem. Bez klasyfikacji mięsa, co jest dla niektórych nie lada wyzwaniem i bez konieczności mielenia każdej klasy czy
Kocham..lubię..gotuję..SUROWIEC: -łopatka 60 % -słonina 40% PRZYPRAWY: -peklosól do łopatki 13 g/kg -sól nie jodowana do słoniny 17 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pomidory z czosnkiem i
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Pochodzę z Lubelszczyzny, dlatego podzielę się z Wami tym razem regionalnym przepisem na słono, a mianowicie "Pierogiem Biłgorajskim". Tak naprawdę zetknęłam się z nim przypadkiem po
Ciastka - domowe słodkościJeżynowej akcji nie planowałam. Wyszła spontanicznie, gdy szperając po szafkach w poszukiwaniu czegoś słodkiego do kawki postanowiłam zlecić Amelce zakręcenie ciasta, a że na jej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazawsze jestem twierdzenia, że swojskie, domowe jest najlepsze, bo wiemy co jemy. Kiedyś ludzie robili sami i żyli bardzo długo. Teraz czasy się zmieniły i na sklepowych pułkach możemy znaleźć wszystko, co tylko chcemy. Każdy wie jednak, że takie ze sklepu to nie to samo. Większość produktów jest sztucznie przetwarzana, zawierają konserwanty i inne złe składniki. Gdy znajdziemy coś lepszego(...)wtedy cena szokuje. Zapewniam, że zrobienie własnych wyrobów nie jest takie trudne. Wystarczą chęci i czas. Przy białej kiełbasie nie ma tak dużo pracy. Gdy robią to dwie osoby robota idzie znacznie szybciej. Biała kiełbasa zazwyczaj jest podawana na świątecznym stole na śniadanie np. podczas Świąt Wielkanocnych, bynajmniej u mnie w domu. Jest także dodawana
Kuchnia Paulettes