Konserwa łopatka ze słoniną

Konserwa łopatka ze słoniną

Konserwa łopatka ze słoniną

SUROWIEC: -łopatka 60 % -słonina 40% PRZYPRAWY: -peklosól do łopatki 13 g/kg -sól nie jodowana do słoniny 17 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -pomidory z czosnkiem i bazylią 2 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 1 ząbek /kg -cebula świeża jeden plaster na dno puszki/słoika -liść laurowy 0,5 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg WYKONANIE: Wyrób powstał ponieważ zostało mi troszkę słoniny i łopatki z wcześniejszych innych wyrobów konserwowych, więc powstało coś takiego. Słoninę i łopatkę tniemy w kostkę 1-2 c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.