kuchni włoskiej i marokańskiej. Przypomina drobną kaszkę, charakteryzuje się słomkowo – żółtym kolorem, który barwi wyroby z niej przygotowane, jak również nadaje im charakterystycznego smaku i zapachu. Mąkę semolina możemy kupić w większych sklepach lub przez internet np. w Kuchnie świata . Domowy makaron z całych jajek i semoliny z dodatkiem oliwy z oliwek Składniki 420 g semoliny 4 jaja
Tajemnice Smakudobie dzisiejszej tak bardzo przetworzonej żywności, musimy ratować się własnymi wyrobami. Gotowe, sklepowe wędliny są bowiem pełne konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku i innych e-dodatków, dlatego warto pokusić się na przygotowanie własnej domowej wędliny, zważywszy że nie jest to trudne, a na dodatek taniej nas wyjdzie ! No i – wiemy, co jemy! Do przygotowania tej domowej wędliny z indyka potrzebny
Moja Delicjaminęło wiele wiele lat ani razu go nie jadłam. Po prostu nie kupuję takich i tym podobnych wyrobów. Wystarczy poczytać skład i już się odechciewa jeść. Pewnie nie tylko ja tak mam. Poszperałam w internecie i stworzyłam własny przepis na domowy paprykarz. Dziś zrobiłam z tuńczykiem ale przymierzam się jeszcze do zrobienia z wędzoną rybą. Ten okazał się
Kolorowa kuchnia ElkiKolejny sposób na domową wędlinę. Schab trzeba wcześniej zapeklować. Generalnie roboty z nią nie jest wiele, ale trzeba sporo czasu, żeby powstała smaczna alternatywa dla sklepowych wyrobów. 1,5 kg peklowanego schabu Schab zapeklować tak jak szynkę w zalinkowanym przepisie. Po 4 dniach, schab wyjąć z zalewy. W dużym garnku zagotować wodę. Włożyć schab, zmniejszyć ogień
Polska Zupadobie dzisiejszej tak bardzo przetworzonej żywności, musimy ratować się własnymi wyrobami. Gotowe, sklepowe wędliny są bowiem pełne konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku i innych e-dodatków, dlatego warto pokusić się na przygotowanie własnej domowej wędliny, zważywszy że nie jest to trudne, a na dodatek taniej nas wyjdzie ! No i – wiemy, co jemy! Do przygotowania tej domowej wędliny z indyka
Moja DelicjaSzynka kozacka, wędlina parzona Po dłuższej przerwie, czas zamieścić kolejny przepis na pyszną wędlinkę , domowego wyrobu . Oczywiście , że międzyczasie robiłam szyneczki i schabiki , ale jakoś nie było weny ,żeby wrzucić na bloga , a ja wyznaję zasadę ” nic na siłę , wszystko ma swój czas i miejsce ” " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ta szynka jest naprawdę(...)dobra , mięciutka , soczysta i pachnąca przyprawami . Uwierzcie mi swoja wędlina , nawet, jeśli nie wyjdzie , Wam za pierwszym razem idealna i tak będzie lepsza niż najlepsza sklepowa . Namawiam do własnych wyrobów " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Mimo ,że nie jestem profesjonalistą w tej dziedzinie , wszystkim smakuje ,a to najważniejsze Składniki : 1,5 kg kawałek , świeżej szynki
Ogrodnik w podróżyoparciu o tradycyjne metody. To naprawdę czuć! Nie ukrywam, że ta kiełbasa najlepiej smakuje nam od tak, po prostu w dłoń z kromką domowego chleba. Polecam! Bułeczki nadziewane kiełbasą i serem – pyszny przepis na domowe pieczywo w lekko odmienionej wersji Składniki: 350 g mąki pszennej + do podsypania pół szklanki ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1,5 łyżki oliwy(...)mnie około 20-25 minut. Zawsze sugerujemy się wyglądem pieczywa. Jeśli z bułeczek podczas pieczenia wycieknie trochę roztopionego sera, nie musimy się tym przejmować. S macznego Polecam Wam wyroby z Wędzarni Marózek – tradycyjne i pyszne. Pamiętajcie też o 20% kodzie rabatowym na zakupy na na https://wedzarniamarozek.pl Rabat na hasło: Słodkie okruszki, kod ważny
Słodkie okruszkiSpróbujcie naszej propozycji na BUŁKI Z BORÓWKAMI! Czyli przepyszne, domowe wypieki skryte pod słodką kruszonką. Palce lizać! Artykuł BUŁKI Z BORÓWKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPrawdziwe, purpurowe złoto otulone lekkim i puszystym ciastem... To muszą być JAGODZIANKI! Symbol lata i beztroski - spróbujcie już dziś! Artykuł JAGODZIANKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPieczony pasztet z łopatki Dostałam wczoraj niezły kawałek łopatki wieprzowej , niestety ciut pociachany , więc nie bardzo na pieczeń , w zasadzie tylko na gulasz , mielone lub pasztet
Ogrodnik w podróżyUrodzaj na miętę w pełni. W poszukiwaniu tegorocznych inspiracji na jej wykorzystanie zawitałam do domowej cookierenki Agi , w której dzieli się sposobem na przygotowanie miętowego ekstraktu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca Wędliny dojrzewające , tak jak sery , weszły już na stałe do naszego jadłospisu . Robię je regularnie i staram się wymyślać nowe receptury
Ogrodnik w podróżyDzisiejsze supermarkety Idąc do sklepu, coraz częściej spotykamy się z wyrobami wraz z substancjami konserwującymi. Nie jest to dobry sposób na nasze zdrowie, ponieważ powoduje m.in. chorobę refluksową u większości osób, co jest przyczyną właśnie sztucznych wyrobów spożywczych. Wielu producentów tychże żywności nie kieruje się zdrowiem ludźmi, ale tym, by produkt był jak najdłużej ważny i przekonujący(...)własnym zakresie. Czy jest jednak inny domowy sposób na przyrządzanie mięs? Okazuje się, że tak, mimo, że niewiele osób o tym wie. Wyrób domowy mięs By zrobić mięso bez dodatkowych substancji konserwujących i szkodliwych, należy posiadać własny sprzęt w domu tzw. szynkowar . Jest to sprzęt przeznaczony do parzenia szynek,mielonek i innych mięsnych wyrobów.Mieści się w nim kilogram
sierotka maRysia w kuchniKresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują
Ogrodnik w podróży