Potrzebna blaszka o wymiarach 24 na 24 andruty i folia spożywcza składniki 5jajek 3 łyżki mąki tortowej 20 dag cukru kryształu 300 ml mleka 500 ml
Moje Wyrobyskładniki. 3 kwadratowe wafle które trzeba od razu przyciąć do formy 24 na 24 żeby pasowały . 5 jajek 3 łyżki mąki Basia 25 dag cukru kryształu
Moje WyrobyPrzepis z czasów gdy w sklepach nie było słodyczy . 1 kostka margaryny 1/2 szklanki wody 6 łyżek kakao 2 cukry waniliowe 2 szklanki cukru pudru trochę
Moje WyrobyMożna zrobić dowolną ilość, a smak o wiele lepszy niż ten sklepowy, gdyż doprawiamy ulubionymi przyprawami składniki 2 żóltka wymieszać z 2 łyżkami musztardy sarepskiej lub
Moje Wyrobymalutkich Ejszeryszkach, położonych w gminie Rutka-Tartak, kilkaset metrów od granicy z Litwą. Mieszka w niej około 80 osób. Niezły wynik. 7 zarejestrowanych produktów to wyroby produkowane przez Pana Tadeusza Protasiewicza. Dla porządku są to: Szynka wędzona z Ejszeryszek Polędwica wędzona z Ejszeryszek Boczek wędzony z Ejszeryszek Golonka faszerowana z Ejszeryszek Karkówka wędzona z Ejszeryszek Kiełbasa chłopska z Ejszeryszek(...)przypilnować nie spieszyć się. I to widać i czuć. Oczywiście nie mogło obyć się bez degustacji. Z zakładu przeszliśmy do znajdującego się nieopodal domu i już w domowej kuchni spróbowaliśmy wszystkich wyrobów. I teraz trzeba by napisać jak nam smakowało. Moglibyśmy tu napisać o smakach, aromatach, teksturze i takich tam innych, ale powiem tak - było pysznie, „normalnie” wszystko smakowało
królestwo garówkilka ciekawych przepisów na ciasta, które możecie przygotować na tę specjalną okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Własnoręcznie upieczone ciasto na Dzień Matki doceni każda mama. Nawet najlepsze cukiernicze wyroby nie równają się domowym wypiekom. Dzień Matki to dzień, w którym każda mama powinna poczuć się wyjątkowo, dlatego z tej okazji warto pokusić się o upieczenie pysznego ciasta, które z pewnością
BabskiePorady.pl - PrzepisyJak można zauważyć w codziennym gotowaniu używam vegety. Przez chwile łudziłam się, że przyprawa typu jarzynka/vegeta nie jest tak strasznie niezdrowa, widząc jak w porannym
Na moim talerzuNie pomyślałabym, że kiedykolwiek będę się "bawić" w robienie swojej kiełbasy. A jednak i mam ochotę na więcej :). Razem ze smakoszem na Wielkanoc zrobiliśmy białą kiełbasę
Na moim talerzuDomowe sposoby przygotowania. Smaczne wyroby na różne okazje. Linki do przepisów znajdziecie pod każdym zdjęciem. Polecam ! Żółty ser... Zsiadłe mleko i twaróg... Masło śmietankowe... Majonez... Serki wędzone... Smacznego
chleba naszegoSokołów promuje swoje produkty linii Naturrino bez konserwantów. Po krótkim wprowadzeniu, oraz zapoznaniu się z produkcją wyrobów bez konserwantów Naturrino, przystąpiliśmy do degustacji. Wszystkie wyroby smakują rewelacyjnie, przypomniała mi się domowa szynką pieczona i pyszny pasztet babci. Od dzisiaj jestem smakoszem tych wyrobów. Wykład o zasadach zbilansowanej, codziennej diety przeprowadziła Agnieszka Piskała - dietetyk, ekspert do spraw
Kulinarne Fantazje MarioliJesień, zima to u nas czas robienia past kanapkowych, pasztetów. W planach jest pasztet warzywny i z kaszy jaglanej, ale najpierw chciałam zamieścić przepis na pasztet
NA MOIM TALERZUprodukty, czyli Ogródek Dziadunia . Ogródek Dziadunia od prawie 25 lat zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców. Jest to mała, rodzinna firma, która produkuje cudowne i pyszne wyroby oparte na tradycyjnych domowych recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Przywodzi mi to na myśl moje własne doświadczenia kuchenne, tajne przepisy z zeszytu mojej Mamy, sekrety i tajemnice Babci. Takie firmy
Garniec MagaliePoznaj DOMOWE CZEKOLADKI Z ORZECHAMI I JAGODAMI GOJI. Idealne w swej prostocie, głębokie w smaku i uzależniające! Stwórz swoją własną manufakturę słodyczy już dziś! Artykuł DOMOWE
COOKMAGAZINEDziś zapraszam na domową masę marcepanową: niezastąpiona baza wielu wyrobów cukierniczych, stosowana jako nadzienie, dodatek do ciast ale także jako dekoracja, bo świetnie formuje się z niej różne figurki. Określenie "niezastąpiona" użyłam na wyrost, bo jak się okazuje coraz rzadziej można dostać w sklepach prawdziwy marcepan (przyjrzyjcie się liście składników, przerażająco długa, prawda?), a w gotowych wyrobach cukierniczych(...)stosuje się tańsze masy, np. percepan, czyli marcepan dla ubogich. Dlatego zachęcam do przygotowania domowej wersji, zwłaszcza, że jest to banalnie proste! :) Składniki: 1 szklanka migdałów w łupinach pół szklanki cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki miodu lub innego syropu słodzącego (dałam miodek majowy ) Przygotowanie: Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. Po tym czasie odlać wodę
Domowa Cookierenka AgiDomowe wędzone makrele - nie ma nic lepszego niż ciepła ryba prosto z wędzarni, lub później na zimno do pasty lub sałatki. Przepis już znacie z bloga - identycznie robiłam pstrągi , lecz tym razem udało mi się zakupić świeże makrele, zrobić zdjęcia to i przepis powtórzę :) W ten sposób można przygotować nie tylko makrelę, ale również pstrągi, halibuta lub łososia (o hodowlanym(...)skóra na całej powierzchni oraz wnętrze ryby będzie zupełnie suche, w dotyku jak pergamin. Prawidłowe osuszanie jest sukcesem udanego wędzenia - na dobrze osuszonym towarze nie osadzają się substancje smoliste, wyroby są pięknie uwędzone, a nie czarne jak smoła. Czas osuszania zależy od warunków pogodowych, temperatury zewnętrznej - raz może trwać 50 min, a czasem dłużej. Przy tych rybach zajęło
Kocham..lubię..gotuję..