wołowina - 6415 przepisów (strona:78/428)

Bakłażan pieczony z wołowiną 145

papryki wyszedł przepyszny.  Bardzo polecam.  inspiracja  Easy Turkish Recipes składniki ok 380 g -1 większy lub 2 mniejsze bakłażany ok 500  g chudej  mielonej wołowiny  1 cebula 1 i 1/2 - 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżeczki ostrej  papryki w płatkach (pul biber) garść posiekanej natki pietruszki sos 1 łyżka oleju(...)okrągłe plasterki grubości ok 1  - 1,5 cm, zachowując końcówki. Włożyć do miski zalać zimną, posoloną ( 2 łyżeczki soli) wodą i odstawić na 30 minut. Przygotować mięso. Mieloną wołowinę umieścić w misce, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę ( siekałam w blenderze), natkę pietruszki, paprykę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki. Bakłażany odcedzić i osuszyć

Stare Gary
spaghetti z mięsem mielonym wołowym (bolognese) 159

mała cebula * 1 puszka krojonych pomidorów * 200 ml przecieru pomidorowego * 1 łyżka sosu sojowego * sól, bazylia, oregano * odrobina oliwy z oliwek Cebulkę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam. Dodałam zmieloną wołowinę i przeciśnięty przez praskę czosnek.  Wołowinę smażyłam krótko ok. 3 minut. Szybko przemieszałam i zalałam pomidorami z puszki  oraz przecierem pomidorowym.  Pod koniec gotowania dodała sos sojowy

Pieprzyć z Fantazją
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 136

Gulasz węgierski -Pörkölt-jest bardzo aromatyczny i paprykowy. Przygotowany na wołowinie z dodatkiem warzyw i kiełbasy węgierskiej, posmakował nie jednej osobie. Osobiście się w nim zakochałam za jego pyszny smak. Można go podać z makaronem, kaszą, plackami itp. Polecam. SKŁADNIKI : 1/2 kg wołowiny na gulasz 0.5 kg papryki różnokolorowej 1-2 cebule 1 mała marchewka kawałeczek selera 30 dkg kiełbasy

Kulinarne Fantazje Marioli
Jeden garnek: z mięsem mielonym, chorizo i fasolą 206

zajadamy. Mam takie wrażenie, że podgrzewanie wręcz poprawia smak tego dania.  Tak sobie myślę, że ja uwielbiam dania jednogrankowe - praktycznie i smacznie. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (wołowina świetnie się nada) 15 dag wędzonego boczku/bekonu 10 cm kiełbasy chorizo (opcjonalnie) 2 łyżki oleju 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka fasoli białej 1 puszka(...)Zacznijmy od rozgrzania dużej patelni, razem z olejem oczywiście. Boczek kroimy w drobną kostkę, chorizo w półplasterki, smażymy do czasu aż boczek nabierze ładnego, złotego koloru. Dodajemy mieloną wołowinę, ponownie smażymy, do czasu aż mięso się zarumieni i rozpadnie na drobne kawałki. Teraz czas na cebulę pokrojoną w kostkę oraz papryki i oregano. Wszystko razem intensywnie smażymy na dość dużym

Ale Pyszka!
Wołowina z pitą z grilla 138

albo na pikniku.  4 chlebki pita 4 steki wołowe 1 papryka czerwona 1/2 opakowania rukoli 1 cebula czerwona 1 cukinia sól, piepr papryka słodka, papryka wędzona przyprawa do wołowiny olej rzepakowy 2 gałązki selera naciowego sos czosnkowy: 200 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz szczypior Steki wołowe przekładam do garnka, dodaję sól, pieprz, papryki, przyprawę do wołowiny

wesoła kuchnia
Zupa taco 178

szparagów – zupa krem z fenkuła – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – góralska kwaśnica zupa taco Ilość porcji: 5-7 Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 500 g mielonej wołowiny – 1 duża cebula pokrojona w kostkę – 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę – 1 łyżka koncentratu pomidorowego pomidorowej – 1 przepis przyprawy taco lub podobnej meksykańskiej mieszanki przypraw(...)oliwa – do podania: papryczki jalapeno lub chilli, świeża kolendra, ser chedar lub podobny, kwaśna śmietana Przygotowanie: W większym garnku na średnim ogniu podsmaż na odrobinie oliwy mieloną wołowinę. Musi się zrumienić i w całości usmażyć. Wtedy dodaj do mięsa pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, przyprawę taco i koncentrat pomidorowy. Smaż przez 2-3 minuty. Dodaj odsączone fasolę oraz kukurydzą

nietylkopasta.pl
Sos do mięsa 134

pyszny, aromatyczny sos nadaje się do mięs wszelakich. Idealny do mięs grillowych, wołowiny, dziczyzny czy drobiu, warto popróbować. Ja swój sos pierwszy raz użyłam do wołowiny i to było idealne połączenie, polecam. Sos do mięsa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ 145

Witam Was ;) Dziś zapraszam na szybkie danie z Wołowiną i Ciastem francuskim w roli głównej;) Idealna przekąska kiedy chcemy nie tylko zachwycić swoich gości ;) Robi się ją w miarę szybko , najdłużej robi się mięso ok 30 minut ;) plus pieczenie ciasta 25 min plus przygotowanie w sumie ok 60-70 minut ;) Efekt smakowy zachwyci nie jednego smakosza ;) Zapraszam również do polubienia(...)mojej strony na FB # gotowaniepatki będzie mi bardzo miło.   A oto przepis na ok 16 sztuk: 🍽 2 opakowania ciasta francuskiego ok 700 g 🍽 300 g wołowiny ok 2% tłuszczu 🍽 200 g mrożonych warzyw 🍽 sól pieprz do smaku 🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽 Sos bbq do posmarowania 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie

Gotowanie Patki
Makaronowa zapiekanka z wołowiną 178

Makaronowa zapiekanka z wołowiną to pyszne i szybkie danie. Dobrze jest mieć w zanadrzu przepisy, których wykonanie nie zabiera nam … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Makaronowa zapiekanka</span> z wołowiną pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Środa: Mały przekręt, czyli stir fry z żeberkami 124

wystarczy, aby metoda super szybkiego smażenia w 3 minuty sprawdziła się dla wieprzowiny. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: Co najmniej 3 Szybkie smażenie nie tylko dla wołowiny Stir fry to technika szybkiego przygotowywania rozmaitych dań, krótko obsmażonych na bardzo intensywnym ogniu. Metoda świetnie sprawdza się w przypadku makaronów, warzyw, owoców morza, drobiu, czyli generalnie produktów miękkich, podatnych(...)wysokie temperatury lub, jak w przypadku wołowiny, surowców, które nie muszą być mocno wysmażone (a nawet nie powinny). Czy do szybkiego smażenia nadaje się wieprzowina? A no właśnie. To rodzaj mięsa, który musi być bardzo dobrze wysmażony. Ale czy można w 2-3 minuty dobrze wysmażyć np. mięso z żeberek? Wieprzowina w 3 minuty Dość tych pytań, bo pewnie już

Niedzielny kucharz
Mały przekręt, czyli stir fry z żeberkami 122

wystarczy, aby metoda super szybkiego smażenia w 3 minuty sprawdziła się dla wieprzowiny. Czas: 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: Co najmniej 3 Szybkie smażenie nie tylko dla wołowiny Stir fry to technika szybkiego przygotowywania rozmaitych dań, krótko obsmażonych na bardzo intensywnym ogniu. Metoda świetnie sprawdza się w przypadku makaronów, warzyw, owoców morza, drobiu, czyli generalnie produktów miękkich, podatnych(...)wysokie temperatury lub, jak w przypadku wołowiny, surowców, które nie muszą być mocno wysmażone (a nawet nie powinny). Czy do szybkiego smażenia nadaje się wieprzowina? A no właśnie. To rodzaj mięsa, który musi być bardzo dobrze wysmażony. Ale czy można w 2-3 minuty dobrze wysmażyć np. mięso z żeberek? Wieprzowina w 3 minuty Dość tych pytań, bo pewnie już

Niedzielny kucharz
DUSZONA WOŁOWINA Z PRAŻONĄ CEBULĄ 116

Wołowina - chuda  bo tylko 2% tłuszczu  jest idealna do pieczywa, jako farsz, do naleśników , do ziemniaków , kasz itd.  Robi się ją szybko ale tylko jeżeli na samym początku poddasz ją wstępnej obróbce:) Jak? już piszę:) Smacznego :) SKŁADNIKI : 30 dag wołowiny chudej max 2% tłuszczu 5 łyżek prażonej suszone cebulki 3 łyżki oliwy sól i pieprz 2 łyżki

Gotowanie Patki
Boeuf Strogonow 107

Klasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
lahmacun, czyli turecka pizza 144

jakiejś gazecie na to danie. Danie....właściwie to jest rodzaj pizzy, ale rodem z Turcji. Nigdy nie robiłam tego zgodnie z przepisem, gdyż potrzebna jest tam jagnięcina albo wołowina. Mięso mielone wieprzowe też może być :D Doczytałam i może być :D Zresztą nawet jakby nie mogło, to by być musiało :D Mam na myśli to, że jagnięcina i wołowina troszkę

Pieprzyć z Fantazją
strogonow 160

Cześć :D No to poszalałam :D Raz na jakiś czas należy się... chyba....? Kupiłam wołowinę. Bardzo rzadko to robię, gdyż cena zwala z nóg zwyczajnie. Jednak smak mięsa znać się powinno :D Z taką ilością mięsa jaką kupiłam nie nakarmi się rodziny, więc zrobiłam to w formie gulaszu. Jako pierwszy do głowy przyszedł mi storgonow. Zazwyczaj robiłam go z mięsa(...)średniej wielkości ogórki kiszone * 1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego * 1 łyżka mąki * 1/3 szklanki śmietany * przyprawy: sól, papryka słodka i ostra * liść laurowy * ziele angielskie * olej * 1 łyżka masła Wołowinę pokroiłam na drobne kawałki i podsmażyłam na odrobinie oleju. Podlałam wodą tak by zakryć całość. Przykryłam pokrywką i .....posprzątałam w tym czasie cały dom :D Trochę długo mięso się dusiło

Pieprzyć z Fantazją