Podgrzać na małym ogniu oliwę z oliwek i masło. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano oraz posiekaną drobno pietruszkę i skórkę cytrynową. Podgrzać chwilę. Dolać sok z cytryny oraz 60 ml wody z garnka w której gotowaliśmy ravioli. Wymieszać. Do sosu dodać ugotowane ravioli z mięsem Arc-Pol Czaniec i wymieszać. Podawać gorące! Można zetrzeć odrobinę sera parmezan Wpis
Kuchnia w oparachmałych, przynajmniej w moim otoczeniu. Szczerze polecam:) Składniki 1/2 ananasa 1/2 dużego melona lub 1 mały 1 mango 1 banan sok z 1 pomarańczy sok z 1 cytryny opcjonalnie 1 szklanka wody kokosowej Owoce kroimy na mniejsze … Czytaj dalej Smoothie z żółtych owoców
gotuj ze mnącukier waniliowy – 1 łyżką * kakao – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej roślinny – 1/3 kubka * ocet winny, balsamiczny, jabłkowy lub sok z cytryny – 1 łyżka * zimna woda – 1 kubek * sól- 1 szczypta + owoce – truskawki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Suche składniki przesiewamy, dodajemy mokre, mieszamy rózgą ( krótko, tylko do połączenia ). Wylewamy na blachę wyłożoną papierem
Ostra na SłodkoŚwieże tuszki makreli przygotowane w piekarniku, to doskonały posiłek dla każdego. -- Skład: makrela oczyszczona i wypłukana w zimnej wodzie, masło, sól, pieprz, cytryna, olej. -- -- Makrelę nacinamy, skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem. Do środka każdej ryby nakładamy kawałek masła i zieleninę. -- Potem ryby zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. -- -- -- -- -- -- Następnie ryby
chleba naszegojako składnik koktajlu.. Oprócz listków dorzuciłam do koktajlu młode buraczki, stąd ten niesamowity kolor! Składniki: pęczek botwinki 1 marchew 1 banan 1 pomarańcza 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie 1 szklanka wody mineralnej 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie: botwinkę dokładnie wypłukać z drobinek piasku, większe buraczki obrać, mniejsze wystarczy umyć umyć, obrać i rozdrobnić pozostałe składniki umieścić w kielichu blendera
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warto połączyć swoje, ulubione składniki. Składniki 1 duży por ( biała część) 3 kolorowe mini papryczki 70 ml oleju rydzowego 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka zimnej wody mineralnej 1 łyżka sezamu 1 łyżka czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie U Por kroimy w piórka, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy. Papryczki kroimy w krążki. Mieszamy
R'n'G Kitchendzięki produktom Mlekovity) w pięknym pastelowo-różowym kolorze, wiosenne dodatki i chrupiąca czarna quinoa, a to wszystko z młodymi ziemniaczkami. Do tego pietruszkowa lemoniada ze zmiksowanej natki, wody i soku z cytryny. Czy może być wspanialszy obiad w ciepły wiosenny dzień? Składniki: pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy 1 opakowanie t warogu półtłustego bez laktozy Mlekovita pół opakowania śmietany bez laktozy
Quinoa Raz!się rumieniła warto przykryć ją sreberkiem. Keks odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Można udekorować ciasto polewą w moim przypadku jest to polewa cytrynowa z cukru pudru kilka łyżeczek wody i soku z cytryny
W Moim Magicznym Domumąki pszennej tortowej, 10 g bułki tartej, 4 g suchych drożdży lukier : 150 g cukru pudru, pełna łyżka płatków róży ucieranej z cukrem, 2 łyżki soku z cytryny, 1 – 2 łyżki wody Mleko zagotowac z kakaem, odstawić do ostygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Wlać mleko, wymieszać. Następnie wsypać mąkę, bułkę tartą i suche drożdże, wymieszać. Ciasto przelać
królestwo garówugotowane), kawałek czerwonej papryki, po 1/2 pepperoni czerwonej i zielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, łyżeczka sezamu. Składniki marynaty do kurczaka: 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, bazylia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę
JejKuchniaorzechów nerkowca (*) Masa: 200g orzechów nerkowca 150 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzidła) 3 łyżki soku z cytryny Orzechy nerkowca zalać wodą i odstawić na całą noc. Przygotować spód. Daktyle wymoczyć w wodzie, dokładnie odcedzić i zblendować z mąką z orzechów nerkowca, a następnie wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej
Di gotujemargaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wymieszać w rondelku, do rozpuszczenia. Ciepłą polewą polać piernik. Lukier: sok z 1/2 cytryny 1-2 łyżki wody cukier puder Sok z wodą wlać do miseczki. Dodawać cukier, aż lukier będzie gęsty. Dokładnie rozmieszać do rozpuszczenia cukru, żeby nie było grudek. Nie podaję ilości cukru
Agusiowe smakołykilodówce. Powstały krem podzielić na 4 (lub 3) równe części: dwie(trzy) na przełożenie tortu, trzecia (czwarta)na boki i wierzch tortu. Poncz do blatów szklanka wody + sok z połowy cytryny Dodatkowo: maliny, Wykonanie: Na środek podstawki wykładamy łyżeczkę masy, a następnie umieszczamy na niej 1 blat. ( zabezpieczy to przed zsuwaniem się tortu) Nasączamy nasze ciasto. Następnie wykładamy
Rusty Forkśmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić. Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36% Blaty rozkroić , nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Przekładać śmietaną i kawałkami świeźych truskawek. Schłodzoną czekoladą wykończyć torcik. Udekorować wedle uznania. Artykuł Drip cake dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Fork