Dodać namoczoną wcześniej żelatynę. Ostudzić. Pozostałą śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej przestudzona masę czekoladową. Układanie: Biszkopt przekroić na trzy blaty. Blaty delikatnie nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Na pierwszy blat wyłożyć tężejący mus z kiwi. Przykryć drugim blatem. Posmarować cienką warstwą kremu śmietanowego. Dwa owoce kiwi obrać i pokroić na małe kawałki lub kostkę
Pysznie & Piękniecząstki. Połowę jabłek kroję w kostkę. Żeby jabłka nie ścieniały do miski z wodą w którą wkładam jabłka dodałam szczyptę kwasu cytrynowego albo sok z cytryny można dodać. Jabłka odsączyłam z wody i przełożyłam większe cząstki do garnka, dodałam 1/2 szklanki wody i przesmażam je, jak będą już bardzo miękkie dodaję małe kostki jabłek i dalej smażę ale nie mają
wesoła kuchniafrancuskiego - 2 filety ulubionej ryby - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko + żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na różyczki, gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam, przekładam z powrotem do garnka i rozgniatam widelcem. Dodaję czosnek, sól, pieprz i serek topiony. Mieszam na gładką masę i odstawiam(...)schłodzone ciasto francuskie, na środku rozsmarowuję masę brokułową (tylko tyle, aby ułożyć na niej filety, wszystkie boki dookoła pozostawiam nieposmarowane) układam filety mocno odsączone z wody, posypuję solą, pieprzem i skraplam sokiem z cytryny. Boki ciasta zakładam do środka, tak aby zakryć całą rybę i smaruję rozkłóconym żółtkiem. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30 minut. Smacznego
Cook&Lovesuszonych daktyli 20 dkg cukru 3-4 łyżki naturalnego miodu Sposób wykonania : Imbir obierz ( np. łyżeczką ), pokrój na cienkie plasterki, wrzuć do dużego, czystego słoja. Cytryny umyj pod bieżącą wodą szczoteczką, a następnie sparz wrzątkiem na sitku. Pokrój w cienkie plastry razem ze skórką i wrzuć do słoja z imbirem. Teraz do słoja dodaj suszone daktyle, cukier oraz
Przepisy i porady kulinarnetakże w wersji jorurtowej z odrobiną majonezu. Składniki: 1/2 główki niewielkiej kapusty 1 duża marchew posiekana natka pietruszki 1-2 ząbki czosnku sól Sos: 1/2 szklanki zimnej wody sok z połówki cytryny lub 4 łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być
Czerwień i błękitokoło 15-20 minut, aż drożdżówki będą zarumienione. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem, ale możemy je polukrować (lukier: 1/2 szklanki cukru pudru rozprowadzamy z ok.1-2 łyżkami gorącej wody lub soku z cytryny). Smacznego! The post Drożdżówki z serem i jagodami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmnie 14 sztuk papierówek) lub duży słoik musu z jabłek 125 g masła Cukier puder do posypania, albo lukier przygotowany z ½ szkl. cukru pudru i odrobiny wody lub soku z cytryny. Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, cukier, kaszę mannę, proszek do pieczenia, dzielimy na 3 części (wychodzi ok. 1 szkl. na część). Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (spód), i smarujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiec ok 50 - 60 min w 180 st.C. W tym czasie możemy przygotować jabłka ( jeśli nie mamy musu w słoikach). Jabłka obrać,zetrzeć na tarce,wlać trochę wody oraz sok z cytryny - dusić na małym ogniu. Jeśli chcecie można dodać cukier waniliowy i cukier do smaku,wg uznania.Gdy jabłka się już rozpadną dodać suche galaretki i mieszać do ich całkowitego
Niespełnione zdolności kulinarneszklanki cukru -2,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki -3 żółtka -250g masła lub margaryny PONCZ -sok z połowy cytryny -0,5 szklanki wody -1 łyżka cukru -3 łyżki wódki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulitr mleka -2 budynie śmietankowe -1 cukier waniliowy -3/4 szklanki cukru -2 płaskie łyżki mąki -250g margaryny lub masła PONCZ -0,5 szklanki wody -trochę soku z cytryny -łyżeczka cukru DODATKOWO -600ml śmietanki 30% -2 płaskie łyżki cukru pudru -3 śmietan-fixy -kwaśny dżem bez kawałków owoców, ja użyłam domowych powideł, można też użyć dżemu jagodowego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżeczka cynamonu Składniki ciasta zagnieść i wylepić nim dno blaszki wyścielonej papierem. Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zasypać cukrem, wlać sok z cytryny i smażyć aż woda odparuje. Pod koniec dosypać cynamon (można dosłodzić jeśli będzie za mało słodkie). Wystudzić i rozsmarować na cieście. Z podanych składników przygotować kruszonkę i posypać nią wierzch ciasta. Wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazabawy. Składniki: 1 op. wafli bezcukrowych w kształcie serca (5 sztuk) 350 g truskawek wiórki kokosowe Żelka: 300 ml wody 2 łyżki żelatyny (16 g) + 4 łyżki wody sok z połówki cytryny 2 łyżki domowego cukru waniliowego lub zwykłego Krem mleczny: 300 g masła 8,5 łyżki domowego cukru waniliowego (lub mniej) 0,5 szklanki mleka (125 ml) 2 szklanki
Anioszek w kuchniłyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml śmietany 30-36% 500g serka mascarpone 3/4 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 2 łyżki kakao Poncz: 2/3 szkl. ciepłej wody sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka wybijamy do osobnej miski i miksujemy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i nadal miksujemy aż masa będzie lśniąca
Kolorowy Przepisownikajerkoniakiem Składniki: Biszkopt: 7 dużych jajek 200g cukru 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego Do nasączenia: 200ml wody sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 500ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 3-4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 szklanka ajerkoniaku (lub advocaata) w temperaturze pokojowej
Mała Cukierenka