Soczewica z awokado

Soczewica z awokado

Soczewica z awokado

Składniki: 150 g zielonej soczewicy 150 g czerwonej soczewicy 3 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki oleju 1 łyżka garam masala 2 łyżeczki kurkumy 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 cytryny 1 awokado śmietana 18% 1 litr wody sól, pieprz Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej. Dodać czosnek cebulę, kurkumę, garam masala i smażyć około 3 minuty. Dodać oba rodzaje soczewicy, smażyć 1 minutę. Dodać pomidory, wlać 1 litr wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na średnim ogniu około 30 minut. W razie konieczności... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.